furgon Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Załozenie: - mamy opraowana technologie - wywalcujemy sobie finy jakie nam sie podoba I teraz pytanie: jaki ma miec ksztalt, rozmiar chlonica zeby byla idealna do WC. Czyli krótko jak by miala wygladac chłodnica, którą chciał bys miec!? Tylko nie piszcie ze kadetttt czy łada. Mowa o czyms całkiem nowatorskim, czyms co sie zmiesci sie do budy w dowolne miejsce przez Ciebie wybrane. Gdzie i jak ma wygladac idealna chlodnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Yyyy.... czy ja dobrze zrozuamielem, jestescie jakas "firma" liczaca na zyski z takeigo interesu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furgon Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jasne i wlasnie przeprowadzamy badanie rynku.heheheheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) blackice z finami jak lada i odpowietrzaczem :) chyba ze jeszcze finy pofalowac Edytowane 28 Marca 2005 przez Th0m4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 w żadnym wypadki nie falowac finów bo turbulencje = szum ideał to łada mieszcząca się w "suficie"chiefteca LBX z 2 króćcami zakończontmi wew. gwintami 3/8 skierowanymi w dół i jednym w górę do odpowierzania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 nooo cos do LBX'a by sie przydalo... chociaz jest w nim miejsce z tylu na jakiegos BIP/BIE... a moze nagrzewnica zintegrowana z blokiem wodnym? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Najlepsza by byla rozmiarow black ice pro i z finami jak ma lada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) blackice z finami jak lada i odpowietrzaczem :) chyba ze jeszcze finy pofalowac 1354391[/snapback] Dokaldnie montowana u góry wymiary nie wieksze jak 160x160mm i wysokosc max 100mm :) Jestem zaa i to jak najszybciej :) moge zostac beta testerem ;p bo jestem w potrzebie i brak mi chlodnicy ;p poswiece sie i potne mojego chiefteca LBX :) Albo cos takiego http://mcs.pc.pl/produkt296.html Edytowane 28 Marca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 furgon a po ile macie zamiar sprzedawac chlodnice ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Żeby nie było tylko tak że wyśniona chłodnica bedzie w cenie z najgorszego koszmaru :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Miedziana chłodnica z NAGWINTOWANYMI NA CAŁYM PRZEKROJU 2 kanałami składającymi sięz rurki miedzianej o średnicy 15mm biegnących przez całą chłodnicę. Na tychże kanałach powinny być dolutowane (dobrym termoprzewodzącym topnikiem) miedziane, proste finy w rownych 2-milimetrowych odstępach. Wlot i wylot powinny spotykać się po jednej stronie oraz umożliwiać wkręceniu króćców NK12, lub innych na tym samym gwincie. Całość powinna być wypolerowana na lustro i pokryta wytrzymałym na uszkodzenia mechaniczne bezbarwnym lakierem. Zintegrowany schroud powinien być szczelny(silikonowe uszczelki tłumiące drgania wiatraka i gumowe kołki mocujące) i utrzymywać 3 wiatraki 120mm przynajmniej 2cm nad powierzchnią czynną chłodnicy. Całość powinna być zaopatrzona w specjalne nożki o długości nie mniejszej niż 25mm(ponieważ wiatraki muszą zasysać skądś powietrze) zakończone przyssawkami o dużej sile nośnej. Umożliwia to zamontowanie chłodznicy na topie, bądź bocznej ścianie obudowy bez potrzeby wiercenia czegokolwiek. Wymiary korpusu chłodnicy(bez wiatraków i nóżek) powinny być dostosowane do wielkości typowej dla obudów typu midi i big tower. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by 40cm x 16 cm x 6cm(same finy)lub 8,2cm(ze schroudem) długość x szerokość x grubość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 no i teraz BENITO ich odstraszyłeś :D ty to masz normalnie wymagania :wink: mi wystarczyłaby nagrzewnica identyczna jak BIP tylko, żeby cena była mniejsza - proste i oczywiste :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Taaa... ;] Jak chcieli to dostali - niezłe wymagania.. A BTW - mi w pełni by wystarczyła konstrukcja ładowa.. Czyli nówka na wzór łady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Nowka na wzor lady bedzie od niej pewnie sporo drozsza. A ze fundusze do zlozenia wc sa zazwyczaj w pewien sposob ograniczone, wiec wiekszosc decydowalaby sie na lade z oczywistych wzgledow... Dobre by bylo cos co by wydajnoscia przewyzszalo BiE, a cenowo bylo nizsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Chcieli, to dostali. Odrobina wyobraźni, trochu rurek i kolanek od miedzianego CO i wcale to nie musi być aż takie drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor14 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 No tylko jakies 400-500zl lol :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 dla mnie wysniona chłodniczką była by.... chłodniczka w rozsadnej cenie, to wszytko ;) no może coś ala'BIP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Miedziana chłodnica z NAGWINTOWANYMI NA CAŁYM PRZEKROJU 2 kanałami składającymi sięz rurki miedzianej o średnicy 15mm biegnących przez całą chłodnicę. Na tychże kanałach powinny być dolutowane (dobrym termoprzewodzącym topnikiem) miedziane, proste finy w rownych 2-milimetrowych odstępach. .... 1354806[/snapback] Nagrzewnica na rurkach - bllleeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a finy nie powinny byc aluminiowe? przeciez alu szybciej oddaje cieplo do powietrza, tak przeciez robi thermalright, ze miedz szybko transportuje cieplo do alu a duza powierzchnia alu oddaje do otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Hmm... wszystko oczywiscie zalezy jak na to spojrzymy... ;] Bo ja np. nie wyobrażam sobie nagrzewnicy bez wentylów na niej... A wtedy tylko miedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a co przeszkadza aluminium wentylom? TR jakos robi z wykocnzeniami z alu i wiatraki tez sie na to daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Logan,Mar 29 2005, 17:19]a co przeszkadza aluminium wentylom? TR jakos robi z wykocnzeniami z alu i wiatraki tez sie na to daje... 1357108[/snapback] Napisze w skrocie: Miedz + AC > Aluminium + AC (IMO ofcors) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a w opini thermalrighta jak widac nie a znaja sie chyba na robieniu radiatorow. (a przeciez chlodnica to taki duzy radiator) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furgon Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witojcie! Sprawa wyglada nastepujaco. Jestem jednym z tych gosci, ktorzy zweszyli interes:)) i staraja sie sprzedawac odpicowane nagrzewnice. Kilka b.zniszczonych, z ciekawosci, rozlutowalem i zlotowalem (szczelne). Wydaje mi sie ze mozna pokusic sie o zrobienie takiej chlodniczki. Osobiscie chyba udezal bym w konstrukcje ala lada (prosta konstr no i wydajnosc + lekkie modyfikacje:). jak cos splodze to wroce do tematu :) A ile zabawy przy takiej robocie. pollecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 a w opini thermalrighta jak widac nie a znaja sie chyba na robieniu radiatorow. (a przeciez chlodnica to taki duzy radiator) 1358151[/snapback] poczułeś się urażony czy jak ?? ja tam widziałem że w testach wygrywały konstrukcje w całości wykonane zmiedzi ... chyba że coś mi umknęło ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ja tam sie nie urazamm ale skoro takie testy widziales to ok. a furgon skoro ma tyle zabawy to moze potestowac robiac 2 ladopodobne chlodnice, jedna z alu finami a druga z miedzi:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 miedz i tylko miedz alu zawsze gorszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonid Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 A chcielibyście obudowę ze zintegrowaną chłodnicą, miejscem na pompkę i chłodzonym wodą zasilaczem? Bo ja bym chciał, ale nigdzie takiego towaru nie widziałem. Widział ktoś coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 wc mimo ze istnieje na rynku jeszcze jest troche off'owe , nie spodkałem sie z taką obudową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furgon Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 wc mimo ze istnieje na rynku jeszcze jest troche off'owe , nie spodkałem sie z taką obudową 1359669[/snapback] Tutaj mozesz sie spotkac http://www.moded-kompz.net/modules.php?op=...rticle&sid=2181 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46396656 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...