Skocz do zawartości
donulung

Waterbox Z X4pro.pl

Rekomendowane odpowiedzi

cena hmmmmm mozna pospekulowac (poobliczac):

Black Ice Pro II (199zl) + Eheim 1048 (219zł) + 2xDark LED silent Revoltec (90zł) + rez ( ~20zł ) + weze zaciski i inne ( okolo 20zł) + 2x zawór rozłączny eheima ( jakies 80zł ) + cala reszta czyli obudowa elektronika grille ( jakies 100zł)= ~728

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na fotkach z jest-pc to wyglada jak jakas kolumbryna, ale z bliska to jest całkiem całkiem, chodź co ceny tak jak spekulował Lazymodder bym sie doczepił, nie doliczyłes robocizny :P

a na szerszy rynek nie wiadomo, Mate cos wspominał o trudnosciach z dostepm do cześci, np. tego małego reza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życze powodzenia, kto zmieści wszytkie te elementy w dwie zatoki 5.25. Poza tym mocowanie takich elemntów w środku jest IMHO bez sensu. Po pierwsze - obsługa jest wiecej niż utrydniona Po drugie - powietrze wewnątrz obudowy jest cieplejsze i dodatkow wiatraki przedmuciach!ą to co przejdzie przez chłodnicę - co z tym idzie wydajność ukladu szlag trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jest zrobić coś samemu, ale nie zawsze jest na to czas więc gotowe rozwiazania moga być całkiem ciekawą propozycją. Jak dla mnie najważniejsza jest cena takiego ustrojstwa bo alternatywą jest np. takie coś: Exos2 albo PC3-420BK, Black które wcale nie muszą wyjść dużo drożej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Koolance jednak ma sporo większe doświadczenie i przebija waterboxa - atutem waterboxa może być natomiast cena :) w zasadzie to nie rozumiem dlaczego BIP Pro a nie Extreme :/ aż tak ceną się nie różnią a extreme jest 2 razy grubsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Koolance jednak ma sporo większe doświadczenie i przebija waterboxa - atutem waterboxa może być natomiast cena :) w zasadzie to nie rozumiem dlaczego BIP Pro a nie Extreme :/ aż tak ceną się nie różnią a extreme jest 2 razy grubsza...

130pln tu 130 pln tam i wtedy na pewno nikt tego nie kupi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pro II - ponieważ własnie taki model mialem na stanie - Extrema II tez wejdzie bez problemu. Akurat jesli chodzi o chłodnice i wentylatory to jest alternatywa. A tak czytając posty na forum to nic tylko otworzyć lodówkę, wyjąć pivko walnąć głową w mur :mur: i nic nie robić bo i tak co by się nie zrobiło to jest za duże, za drogie, za dobre nie mieści sie, nie podoba mi sie kolor, czemu nie jest takie tylko takie... Kocham polską mentalność... aż chce się żyć. Pozdrawiam świątecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate powiedz cenę ;) ja i tak tego nie kupię bo mam BIX3 i Storma więc już lepiej być nie może ale dla ludzi którym się nie chce kombinować to może być niezłe rowiązanie. Ale widzę że jesteś niezadowolony że podałem Koolance bo waterbox mi to przypominał... choć jeszcze trochę mu brakuje do produktów tej firmy :( w końcu nie odrazu się dościga lidera ;)

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kyniek, jednak mysle, ze moze byc lepiej :P Wez sobie chlodnice (nie nagrzewnice) od jakiejs ciezarowki i bedzie lepsza od BIX3 :D Ale wielkoscia moze tez przebic bude kompa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie wiem Kyniek czym Koolance ma niby przebijać Waterboxa poza ładniejsza obudową? Funkcjonalnie jest to samo, wszystko zależy od ceny... :wink:

EDIT:

A tak czytając posty na forum to nic tylko otworzyć lodówkę, wyjąć pivko walnąć głową w mur mur.gif i nic nie robić bo i tak co by się nie zrobiło to jest za duże, za drogie, za dobre nie mieści sie, nie podoba mi sie kolor, czemu nie jest takie tylko takie... Kocham polską mentalność... aż chce się żyć. Pozdrawiam świątecznie.

Swoją drogą nie widzę nic złego w tym że ktoś chciałby sobie takie rozwiązanie zmieścić w budzie, czy tam coś innego mu nie pasi i o tym napisał, po to właśnie jest dyskusja. Chciałbyś żeby wszyscy pisali jakie to zajedwabiste urządzenie jest i jak bardzo im się podoba czy jak? :mur:

Edytowane przez donulung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koolance np. samo robi chłodnice ;) zdjae się pompki to mają coś na kształt obiegówek na 12V (znacznie bardziej niezawodne niż jakaś tam akwariówka) Tak więc jak poczytacie trochę o Koolance to zobaczycie że jednak trochę lepiej im to wyszło - nie znaczy że rozwiązanie Mate'a nie ma zalet - może poprostu ceną przebić inne oferty ;)

P.S. Mate... zastanów się nad obiegówką - akwariówki - nawet Eheima są sporo bardziej zawodne niż obiegówki rozważ taką sytuacje - kupi to jakiś debil i wyłączy wiatraki bo będzie miał obsesje ciszy - temp wody odrazu przekroczy 35C (temp. zabójcza dla pompek akwariowych) i Eheim zacznie terkotać... jak w takim pudle wyjąć pompkę i wirnik wymienić?? a wsadziś obiegówkę to nawet spore temeratury jej nie zaszkodzą... czasami warto brać przykład z najlepszych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeeeeeee... z obliczaniem kosztow sie tropche popstykali tam do gory, tak smao jak przecie u mate sa taniutkie bloczki tak samo bedzie tanie to licze na 1000 zł czyli wiecej niz za markowy zestaw cooler master z zarbistym wyswietlaczem pewniak itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten zestaw cooler mastera bedzie mniej wydajny!!! (tak podejzewam).... A to lepiej cenowo porownoj z czyms z tej samej klasy czyli np Koolance.... I wyjdzie Ci ze jest w tej samej cenie - ale tu sa uzyte najlepsze mozliwe czesci (chlodnic lepszych od black ice nie ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom... Koolance Exos kosztuje ok. 800zł przy aktualnym beznadziejnym kursie $ :P z tym że Mateo'wi trochę brakuje do jakości wykonania - trochę to wszystko na siłę :| ale naszczęście to dopiero prototyp :) więc efektu finalny może być naprawdę niezły bo jeszcze czas na wprowadzenie odpowiednich korekt...

http://www.koolance.com/shop/product_info....&products_id=89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom... Koolance Exos kosztuje ok. 800zł przy aktualnym beznadziejnym kursie $ :P z tym że Mateo'wi trochę brakuje do jakości wykonania - trochę to wszystko na siłę :| ale naszczęście to dopiero prototyp :) więc efektu finalny może być naprawdę niezły bo jeszcze czas na wprowadzenie odpowiednich korekt...

1355491[/snapback]

Nie no gosciu ty chyba nie wiesz co mowisz?? - brakuje do jakosci wykonania?? wskaz jakas niedorobke jakosciowa!!! - chlodnica najwyzszej jakosc (Black Ice) pompa akwariowa ale tez swiatowej slawy - Eheim... Wszystkie czesci spasowane, rowniutkie, idealne.... To ja moge gowiedziec ze Twoim dzielom brakuje w jakosci wykonania... przykleiles sie do tego... I tak wlasnie jest w Polsce... Zrobisz cos co jest rewelacyjne a ktos Ci powie ze na zachodzie maja lepsze... A nie maja!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no Gościu - rozwaliłeś mnie i chyba masz coś z oczami - przyjrzyj się zewnętrznej stronie Exos'a i waterboxa - po za tym się nie czepiam bo to tylko prototyp i wersje finalna może się lepiej prezentować od Exosa ;) zresztą podawanie Exosa i stwierdzenie że lepszy wcale nie jest obrazą dla waterboxa gdyż Koolance to poprostu lider na skalę światową - A Mate dopiero taki będzie :) oby!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się układ/zestaw podoba, nie mam zastrzeżeń.

To chyba pierwszy gotowy taki prototyp w Polsce, więc wypadałoby pogratulować! Zestaw ma chyba prezentować możliwie najwyższą wydajność, więc cena jakby schodzi trochę na drugi plan, jednak nie jest mniej ważna dla potencjalnego nabywcy. Sądzę, że pomimo wszystko nie będzie mógł sobie na taki zestaw pozwolić średni Użytkownik komputera zainteresowany Water Coolingiem, nie licząc największych zapaleńców, dla których najważniejsza jest wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak czytając posty na forum to nic tylko otworzyć lodówkę, wyjąć pivko walnąć głową w mur  :mur: i nic nie robić bo i tak co by się nie zrobiło to jest za duże, za drogie, za dobre nie mieści sie, nie podoba mi sie kolor, czemu nie jest takie tylko takie...  Kocham polską mentalność... aż chce się żyć. Pozdrawiam świątecznie.

1355076[/snapback]

Po to chyba jest ta dyskusja by wyrwać wszystkie ZA i PRZECIW tego prototypu... Wolałbyś mieć 100 pozytywnych komentarzy, które w rzeczywistości nic Ci nie dadzą ?

Jak napsiałem na jet-pc - co z tego, że wpakowano tutaj bi, eheim'a skoro i tak połowa nie zna wartości tych części - myślicie, że kogoś obchodzi wydajność kupując cpc ? Nie - chodzi o cisze, ew szpan przed znajomymi; kupując coolermaster aquacośtam3 - też nie, napewno będzie lepsze od ac z jakiegoś przedziału cenowoego, ale ten zestaw powala wyglądem, Bigwater od TT też nie jest zły + do tego kopaktowy...

Gdyby jeszcze z reklamą x4pro byłoby dobrze - ale tak też nie jest, więc nad czymś trzeba popracować, a według mnie z wyglądem waterbox'a nie jest za dobrze...

Wpakowanie tutaj najlepszych części świadczy o jedym - jak zawsze Mate nie wciska bubla, tylko, że zapomina jeszcze o tym - komuś to trzeba sprzedać :lol:, a jak się dopracuje wygląd i cena będznie niewygórowana to znajdzie się więcej klientów :wink:

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi