Allen Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Trochę to manię zaczyna przypominać ;-) Nie będę robił OT... F2 Slim wydaje się być podobny trochę do X2P, czy czasem wzór na środku podstawki nie jest za cienki? Wydaje się robić wrażenie trochę niestabilnego, że tak to ujmę. Chociaż z drugiej strony to miedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 big LOL - poprostu uważam go za człowieka który zna się na rzeczy i robotę wykonuje fachowo, oraz można się z nim dogadać no i można na niego liczyć :D POzdr. 1355817[/snapback] n spoko, mozna jest git zna sie itpe itde... nie znaczy ze jak juz znasz i szanujesz czlowieka co sie zna, Ty mzoesz oceniac wszystko na oko... jakby tak bylo to nie robilbym takich rzeczy tylko blok z frezowanym motylkiem albo kucykiem Pony bo by to kupowaly napindrzne 17-latki w marketach w rozowych majtasach.... kapish? :D co do reszty :D ciesze sie ze Ty i Kyniek eghm nie jestescie ze soba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 chciałbym zakończyć tę błędną dyskusję... a oceniać "na oko" to mogę sobie do woli... POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Kurna!! co za podejrzenia!! :P a ja jestem poprostu maniakiem watercoolingu :P i dlatego bardzo się cieszę że Samhain sam zaproponował udział bloku w teście :D prawdziwie profesjonalne podejście :) i jestem tym bardzo miło zaskoczony po tym jak X3M i PX'a udało mi się wyprosić od userów (sic!) a nie od twórców którym to bardziej powinno zależeć na zaprezentowaniu swoich produktów..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jakże miło to słyszeć... ;] Koniec OT - reszte całusów, uścików ichow i achów na PW.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Mimo wszystko uwazam Kyniek, ze powinienes dolaczyc swojego prisonka do testu chocby dla porownania go z blokami fabrycznymi, bo ciekwai mnie jak wypadnie na ich tle. Uwazam, ze wydajnosciowo ma szanse przebic wiekszosc fabryczniakow, dlatego ciekaw jestem konkretnych rezultatow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Testy już były robione - procedura identyczna była jak w przypadku fabrycznych - lecz nigdy nie zostaną opisane w recenzji razem z fabrycznymi - lecz nic nie szkodzi porównać wykresy wydajności moich bloków z wykrezami fabrycznych z recenzji ;) by zobaczyć wykkresy wydajności moich bloków ywstarczy kliknąć na link który mam w podpisie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) fotki na tymczasowym serwerze... chodzi wolno, wazne ze chodzi :) w razie checi zamowienia bloczku zapraszam na maila, cena promocyjna to xx pln :) do wyczerpania zapasow (cena jest najwyzsza cyfra dwucyfrowa i nie podaje aby nie bylo ze niezgodne z regulaminem... ;)) edit: juz wrocilismy do zycia :D Edytowane 30 Marca 2005 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 hehe, czytam czytam i oczom nie wierze ;-) Bloczek jest ok, na pewno da sie zrobic duzo lepszy tylko jakim kosztem ? Zostaje tez kwestia czy 1C-2C mniej jest warte ceny 200 zł ? Czy moze to bardziej kewstia pokazania sie przed innymi ? "O paczcie jaki jestem fajny bo mam bloczek Danger Dena ?" djtomas chce aby test wykonał Kyniek, a ja chce aby test wykonał Zając Poziomka bo wierze tylko jemu :lol: Ludzie z Watercooling czy wlasciwie teraz JET-PC.com zajmuja sie chłodzeniem wodnym juz od jakiegos czasu i to co robia robia dobrze. Nie robia tego na komie tylko na profesjonalnym sprzecie ktory bardzo dobrze wygrzewa bloczki. Nie wiem co Kyniek wprowadzi nowego w swoim tescie, ale niechy chłopak robi puki mu sie chce ;-) Co do Prisona to jest to fajny bloczek ktory wykonal Kyniek. No spoko dobrze go zrobil, niech robi dalej, ale taki sam bloczek powstal juz bardzo bardzo dawno : Crystal. Powiekszenie liczby wypustek w miedzi moim zdaniem dalej sprowadza go do Crystala. Czym wiec sie tu ekscytowac ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jakie byly nagoryd za wymyslenie tej nazywy Frost 2 slim ?:) jestem ciekaw co moge wygrac przyszlym razem hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No super fajnie i w ogole ale gdzie test ktory mial byc najpozniej w srode? na jet-pc.com nie ma go jeszcze :/ Kolega blok zamowil 2 dni temu w ciemno ale mysle ze bedzie ok.. wszystko wyjasni sie na tescie.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 no zobaczymy.,.. do tej pory ufalem tylko ms.. bo sprawdzony przez kumpli no i siriusowi ale chyba sprobojemy z tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No więc test jak nic mi nie przeszkodzi bedzie w przeciagu 30 min :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jestem wlasnie po lekturze testu =) Frost wypadl najlepiej co jest mikym zaskoczeniem biorac pod uwage cene (pomimo ze promocyjna) 99 zl! :D brakuje tylko informacji o maszynie testowej itp :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Wyniki to C/W wiec tak prawde mowiac maszyna testowa nie jest az tak ważna, ale mysle ze Fiero sie wypowie na jakim cacku to robi ;-) PS: Zrobilem wykres wedlug recenzji na Jet-PC.com ktora znajduje sie tutaj : http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...48&Itemid=65%22 Jak widac calkiem calkiem ten Froscik wypadl ;-) Edytowane 30 Marca 2005 przez ogr22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No prosze, a ja obstawiałem odwrotną kolejność. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 widac ze niektorym ocenianie wydajnosci na oko nie wyszlo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 mi tez zaskocziony jestem... ale ta nazwa fast 2 slim.... by byla jeszce lepsza wnikajaca z moich pomylek hehehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) a overclockers.pl ma jedyną w polsce recenzję Storm G4 :) brakuje tylko G5 :( ale może też będzie ;p Specjalistyczną maszynę testową zaprojektowaną przez specjalistów światowej klasy wykonaną z najdroższych możliwych elementów też myślę że serwis overclockers.pl będzie mógł się niedługo pochwalić ;) Krążą też nieoficjalne pogłoski iż wyżej wspomniany serwis ma plany ubiegania się o certyfikat jakości ISO ;) Frost też powinien niedługo trafić do szanownej redakcji serwisu gdzie zostanie przetestowany na profesjonalnym stanowisku testowym, bardzo drogim i profesjonalnym :D . Redakcja dołoży wszelkich starań by produkt został szczegułowo opisany i przetestowany. Mamy w planach zrobienie maszyny testującej szczelność bloku - 13 atmosfer Edytowane 30 Marca 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Sluchaj Kyniek - ja mam sprzet ktorym jestem w stanie dac blokowi 13 atmosfer tyle ze wiekszosc blokow tego nei wytrzyma!!! - a nie da ci nikt zniszczyc bloku. Poza tym moj sprzet tez mnie troche kosztowal (sam tester to wydatek rzedu 600zł)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Specjalistyczna maszyna testowa powinna wygladać tak jak tutaj www.systemcooling.com :D Co tu duzo nie mówić budzi zaufanie. :wink: Mamy w planach zrobienie maszyny testującej szczelność bloku - 13 atmosferROTFL proponuję też wprowadzenie testu polegajacego na przejechaniu po bloczku walcem drogowym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 :) Fakt - sprzetu z systemcooling mozna pozazdroscic.... Ale to nie ta kasa... - jakbym mial na to 6k a nie 0,6k to bym se takie cos zrobil. A moze jaka temp wytrzyma blok :) - ja kiedys zagotowalem wode w bloku :) na testerze a swiece zarowe rozgrzaly sie do ponad 300 stopni :) - skutni braku przeplywu przez jakies 5-7 min :) - dobrze ze w pote zauwazylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Właśnie coś takiego jest celem redektorów z overclockers.pl ;) co do ćiśnienia.... a macie pompę 80 000 l/h sprawiającą że w wężach 12mm panuje ciśnienie 7 atm?? Takie rzeczy wytrzymuje X3M ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jesli chodzi o sprzet to ja moge miesc nawet pompe strazacka... Tylko po co!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Panowie - to nie miejsce na takie zatarczki... Kyniek, dział prezentacje się kłania... Tam możesz wypisywac zalet Twojego serwisu ile tylko chcesz... Ten temat jest o bloku wodnym wiec niech o nim bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 God!! Jakiś ty nadwrażliwy!! Jaj sobie nie można porobić??!! czy jak?? dla uściślenia dodam iż zgodnie z normami ISO overclockers.pl będzie musiało testować lboki wodne na reaktorze jądrowym który również posiada takie certyfikaty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Kyniek może idź odpocząć... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 God!! Jakiś ty nadwrażliwy!! Jaj sobie nie można porobić??!! czy jak?? dla uściślenia dodam iż zgodnie z normami ISO overclockers.pl będzie musiało testować lboki wodne na reaktorze jądrowym który również posiada takie certyfikaty :P 1359665[/snapback] Mam nadzieję że przewidujesz również test charakterystyki bloczku przy zastosowaniu jako chłodziwa kwasu solnego? :wink: A tak na poważnie wiekszość testów krajowych bloczków tak znacznie różni się od siebie że tak naprawdę ciężko by było stworzyć jakiś spójny ranking najlepszych bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Kyniek mimo wszystko daj spokój. To raczej nie pomaga. Docelowo bedę się starał zorganizować takie zestawy, jednak jak wspomniał fireblade3, taki profesjonalizm kosztuje nie tylko w przypadku bloków wodnych, również zasilaczy i innego sprzętu komputerowego. W każdym razie niedługo do recenzji dołączy, mam nadzieję, również Frost 2 Slim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Tak poważnie już ;) z końcem kwietnia powinienem mieć system umożliwiający pełną kontrolę temp wody niezależnie od obciążenia i temperatury otoczenia ;) tester będzie następnym etapem a mam nadzieję że Allen mi załatwi mi urządzenie do mierzenia przepływu i precyzyjną temperaturę ;) nie wszystko przecież może być na moich barkach bo się finansowo nie wyrobię :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...