Skocz do zawartości
samhain

Frost 2 Slim - Prezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbe do autorów testu z jet-pc - moglibyście robić te testy biorąc pod uwage:

a) bardziej przejrzyste wyniki

B) trzymać się jednego schematu wyników ?

Bo jak narazie to masmixa robicie - z tego co rozumie to wyniki z aktualnego testu są sumaryczną temp w tescie który trwał x minut ? Bo nijak teraz porównać wydajność frosta z wydajnością x3ma z testu tego - http://jet-pc.com/images/stories/01-08-2004/x3m/x3mm.jpg Co nie zmienia faktu, że są to ułamki, a 2x cena x3m'a nie jest ułamkiem... :/

Swoją drogą - dla mnie jest to drugi blok po x3m'ie który ma "swoją dusze" i wyróżnia się od innych bloków dzięki tym zapinką. Mi brakuje 43 zł do niego aktualnie i zbieram dalej :>

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec jak spojzysz na wykres to zobaczysz ze to tez jest c/w. Na wykresie ono systematycznie malalo - jednak od jakiegos czasu ze wzgledu na kiepska przejzystosc wykresow liniowych postanowilismy podawac tylko najlepsza wartossc. Dla X3m'a jest to 0.15 - reszte blokow znajdziesz u nas na stronie w dziale watercooling w rankingu (jak stronka wstanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem brac uriela z allegro, teraz sie zastanawiam.

Z tego co mozna zobaczyc okiem uriel wydawalby sie wydajniejszy, ale jedyny dostepny test pokazal zupelnie cos innego...

Poleccie cos szybko, zaczelem juz kompletowac WC (Lada czeka) a nie wiem jaki blok kupic

Edytowane przez =PIKI=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Frosta II polecam mocna pompke - jezeli masz uklad chlodnica, pompa, i blok przy czym pompa ma napisik 1000l/h to mozesz brac - jezeli masz wiecej blokow lub slaba pompe to biez uriela. Polecam tak z racji ze we froscie liczy sie przeplyw turbuletny i musi byc on spory azeby zawirowania byly wystarczajace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Frosta II polecam mocna pompke - jezeli masz uklad chlodnica, pompa, i blok przy czym pompa ma napisik 1000l/h to mozesz brac - jezeli masz wiecej blokow lub slaba pompe to biez uriela. Polecam tak z racji ze we froscie liczy sie przeplyw turbuletny i musi byc on spory azeby zawirowania byly wystarczajace.

1367577[/snapback]

A testowałeś ze słabszą i mocniejszą pompką, czy tylko tak sobie zgadujesz? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy ze takie rzeczy sie wie ;) - u mnie byla pompka 1000l/h ale prosty uklad - jakby dorzucic 2 bloki i zrobic jeszcze raz porownanie Frost vs X2p to mysle ze wygralby X2p.

1368253[/snapback]

Powiedz jak to pompka... jak by ci tu powiedzieć.... Hydotek L30 ma 1200l/h ale ja ci gwarantuje że po podłączeniu węży i nagrzewnicy ma góra 600l/h :P polecam lekturę na zagranicznych serwisach o pompkach - była parę ładnych testów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko wyślij jako albo polecony z potwierdzeniem nadania albo zwykła paczka.... BQB mi sysłał w środę listem priorytetowym - na poczcie zaczęli kręcić nowem że pudełko za małe i niemieści się naklejka :/ to wrzucił pudełko do koperty i wysłał jako swykły list... w środę... priorytet.... do dziś nie mam :wisielec: mi też jest bardzo przykro :( kiedyś to mi zajebali blok na poczcie - 2 wysyłać musiałem :/ akurat była przerwa produkcyjna - gromadzenie zasobów i przygotowania do następnej serii.... ja już od czwartku wypatruję listonosza i nic... nawet awizo :(

[ciach!]a ja [ciach!]lę! od 3 miechów jestem napalony na test PowerX i przez jebaków z poczty mogę nie mieć tego bloku do recenzji! [ciach!]a!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wk******y na maxa, jak do końca tygodnia nie dojdzie do kyńka, to będę musiał poczytać trochę prawnych rozwiązań (muszę znaleść jakieś info, jaki mają czas na dostarczenie listu poleconego priorytowego) i potem pozywam ich do sądu. Wniosek sądowy to niecałe 40 zł, a 150 zł im nie popuszczę.

EDIT

a miałem sobie kupić kartę z 6-cioma portami COM, lub Ładę nówkę :mur:

Edytowane przez BQB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz jak to pompka... jak by ci tu powiedzieć.... Hydotek L30 ma 1200l/h ale ja ci gwarantuje że po podłączeniu węży i nagrzewnicy ma góra 600l/h :P polecam lekturę na zagranicznych serwisach o pompkach - była parę ładnych testów...

1369021[/snapback]

Ok wiec Kyniek umowmy sie pierwsza sprawa to ja jednak wiem troche o wc i nie mam 9 lat.

Jezeli Cie to naprawde interesuje to pompka bez obciazenia ma 640l/h (mierzylem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz mi mówić bo już czytałem dawno o tym ;) druga rzecz... mówisz że F2S lubi duże przepływy.... no dobra... ale jak mam nędzną pompką 1200l/h to praktyczny przepływ jest właśnie w granicach 600l/h... może się okazać że to za mało by F2S rozwinął skrzydła :( więc co?? pompa do CO?? :/

no ale mam nadzieję że prawdziwą wydajność niebawem pokażą testy na rzeczywostej platformie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wszystko jasne :wink: :D

Acha - wszem i wobec oświadczam - PowerX nie zaginął - dziś listonosz przyniósł paczkę :D przed chwilą rozpakowałem PX'a trochę będę mu musiał tuning urządzić - polerka spodu no i może jakoś da się top wybłyszczyć by sprawiał wrażenie jak by był prosto z fabryki :) potem sesje zdjęciowa no i testy :D

pierwsze wrażenia... jakież to maleństwo!! Prison przy nim wygląda jak dog przy jamniku.... lub Hammer i Smart :P te finy natomit wyglądają imponująco... co ja będę się rozpisywał teraz... na recenzji się po produkuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze wrażenia... jakież to maleństwo!! Prison przy nim wygląda jak dog przy jamniku.... lub Hammer i Smart :P te finy natomit wyglądają imponująco... co ja będę się rozpisywał teraz... na recenzji się po produkuje ;)

1370816[/snapback]

Mialem dokladnie takie samo wrazenie jak go wzialem w lapy i porownalem z X3M. No i polerka tez sie lekka przyda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kyniek bedziesz go rozkrecal? czy polerowal trzymajac calosc? a te sruby co lacza miedz z plexa wystaja ze spodu? bo u mnie wystawaly a nie mam takiego srubokreta i nie moglem wypolerowac calego spodu wiec tylko w miejscu styku z rdzeniem zrobilem lusterko przyklejajac papier scierny do spodu malego radiatorka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[hS.4f] Logan

E też na początku nie miałem tego imbusa, ale kombinerki wszystko odkręcą :-D

No i się cieszę bardzo, że nie zginął, kamień z serca. Ale z rozmowy z kyńkiem wynika, że naklejki priorytet nie było, więc albo klej mają ch****y albo specjalnie ktoś odkleił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ktos mialby watpliwosci itpe...

zapraszam strona jeszcze we wstepnej fazie... ale juz mozna przeczytac o tym co produkujemy, sprzedajemy i co dystrybuujemy... serdecznie zapraszam

www.watercooling.com.pl :)

Kyniek jest tam takze (w bannerze) odpowiedz na Twoje pytanie... na innych takze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samhain, male pytanie, czy jest/bedzie mozliwosc zamowienia tego bloczku z szybkozlaczkami? :rolleyes:

1372338[/snapback]

tak oczywiscie, fotek jeszcze nie pstryknalem, ale pewnie ze tak, zaraz napisze ladniejsze info o kroccach :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kiedy są przewidziane testy na overclockers.pl i jak długo potrwa ta promocja? Po testach na jet pc wynik jest dobry ale wolałbym to jeszcze potwierdzić. Tylko czy zdąze zakupic bloczek po promocyjnej cenie?

1375753[/snapback]

bloczek juz do nich poszedl... w pn pewnie dostanie... 3 dni testy, a kiedy wyniki nie wiem...

co do promocji zobacz na strone www.watercooling.com.pl

TO JUŻ STAŁA CENA!!! :) :) :)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bloczek juz do nich poszedl... w pn pewnie dostanie... 3 dni testy, a kiedy wyniki nie wiem...

TO JUŻ STAŁA CENA!!! icon_smile3.gif icon_smile3.gif icon_smile3.gif

Jak miło. Czyli spokojnie mogę poczekać na testy. Dzięki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO JUŻ STAŁA CENA!!! :) :) :)

1375759[/snapback]

No i to mi się podoba - wydajna a tania konstrukcja - to jest droga do dominacji na rynku a nie cyrki urządzane przez MCS z najtańszym blokiem za 160zł :blink: (Abadon CPU nie jest blokie4m na procesor - był projektowany jako blok na GPU i NB)

Narazie testuje PX'a - w związku z małą modyfikacją układu (wymiana rezerwuaru i chłodnicy) narazie jeszcze nie zamontowąłem termometry mierzącego temp. wody wpadającej do bloku - co jest kluczowe :) strasznie jestem ciekaw jak jest temp wody - na CPU narazie mam 41.5C :? ale za cholere nie wiem jak to się ma do wydajności bo nie mam pomiaru wody :(

poprzednio czujnik temp był w rezerwuarku tuż przy wylocie wody - wpadałe bezpośrednio do bloku.... tym razem myślę o zamontowaniu czujnika w trójniku przed wlotem do bloku - myślę by w trójniku czujnik przymocować poxiliną a potem zalać to jeszcze super-glue i pomalować farbą olejną....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi