samhain Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 mam nadzieje ze w PN wydzie do Ciebie F2s i bedziesz mogl sprawdzic co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Mam prośbe do autorów testu z jet-pc - moglibyście robić te testy biorąc pod uwage: a) bardziej przejrzyste wyniki B) trzymać się jednego schematu wyników ? Bo jak narazie to masmixa robicie - z tego co rozumie to wyniki z aktualnego testu są sumaryczną temp w tescie który trwał x minut ? Bo nijak teraz porównać wydajność frosta z wydajnością x3ma z testu tego - http://jet-pc.com/images/stories/01-08-2004/x3m/x3mm.jpg Co nie zmienia faktu, że są to ułamki, a 2x cena x3m'a nie jest ułamkiem... :/ Swoją drogą - dla mnie jest to drugi blok po x3m'ie który ma "swoją dusze" i wyróżnia się od innych bloków dzięki tym zapinką. Mi brakuje 43 zł do niego aktualnie i zbieram dalej :> Edytowane 30 Marca 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 No wiec jak spojzysz na wykres to zobaczysz ze to tez jest c/w. Na wykresie ono systematycznie malalo - jednak od jakiegos czasu ze wzgledu na kiepska przejzystosc wykresow liniowych postanowilismy podawac tylko najlepsza wartossc. Dla X3m'a jest to 0.15 - reszte blokow znajdziesz u nas na stronie w dziale watercooling w rankingu (jak stronka wstanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 czemu realitynet nie działa?juz miałem zamawiać frosta a tu zonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 czemu realitynet nie działa?juz miałem zamawiać frosta a tu zonk 1366957[/snapback] no tak link do sklepu juz podaje realitynet.pl/sklep sorki za utrudnienia... zmiana serwera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Mialem brac uriela z allegro, teraz sie zastanawiam. Z tego co mozna zobaczyc okiem uriel wydawalby sie wydajniejszy, ale jedyny dostepny test pokazal zupelnie cos innego... Poleccie cos szybko, zaczelem juz kompletowac WC (Lada czeka) a nie wiem jaki blok kupic Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez =PIKI= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Do Frosta II polecam mocna pompke - jezeli masz uklad chlodnica, pompa, i blok przy czym pompa ma napisik 1000l/h to mozesz brac - jezeli masz wiecej blokow lub slaba pompe to biez uriela. Polecam tak z racji ze we froscie liczy sie przeplyw turbuletny i musi byc on spory azeby zawirowania byly wystarczajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Do Frosta II polecam mocna pompke - jezeli masz uklad chlodnica, pompa, i blok przy czym pompa ma napisik 1000l/h to mozesz brac - jezeli masz wiecej blokow lub slaba pompe to biez uriela. Polecam tak z racji ze we froscie liczy sie przeplyw turbuletny i musi byc on spory azeby zawirowania byly wystarczajace. 1367577[/snapback] A testowałeś ze słabszą i mocniejszą pompką, czy tylko tak sobie zgadujesz? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Powiedzmy ze takie rzeczy sie wie ;) - u mnie byla pompka 1000l/h ale prosty uklad - jakby dorzucic 2 bloki i zrobic jeszcze raz porownanie Frost vs X2p to mysle ze wygralby X2p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Powiedzmy ze takie rzeczy sie wie ;) - u mnie byla pompka 1000l/h ale prosty uklad - jakby dorzucic 2 bloki i zrobic jeszcze raz porownanie Frost vs X2p to mysle ze wygralby X2p. 1368253[/snapback] Powiedz jak to pompka... jak by ci tu powiedzieć.... Hydotek L30 ma 1200l/h ale ja ci gwarantuje że po podłączeniu węży i nagrzewnicy ma góra 600l/h :P polecam lekturę na zagranicznych serwisach o pompkach - była parę ładnych testów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Kyniek jak dobrze pojdzie jutro wysylam bloczek do Ciebie, max pojutrze :) wiec szykuj testerke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 tylko wyślij jako albo polecony z potwierdzeniem nadania albo zwykła paczka.... BQB mi sysłał w środę listem priorytetowym - na poczcie zaczęli kręcić nowem że pudełko za małe i niemieści się naklejka :/ to wrzucił pudełko do koperty i wysłał jako swykły list... w środę... priorytet.... do dziś nie mam :wisielec: mi też jest bardzo przykro :( kiedyś to mi zajebali blok na poczcie - 2 wysyłać musiałem :/ akurat była przerwa produkcyjna - gromadzenie zasobów i przygotowania do następnej serii.... ja już od czwartku wypatruję listonosza i nic... nawet awizo :( [ciach!]a ja [ciach!]lę! od 3 miechów jestem napalony na test PowerX i przez jebaków z poczty mogę nie mieć tego bloku do recenzji! [ciach!]a! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Jestem wk******y na maxa, jak do końca tygodnia nie dojdzie do kyńka, to będę musiał poczytać trochę prawnych rozwiązań (muszę znaleść jakieś info, jaki mają czas na dostarczenie listu poleconego priorytowego) i potem pozywam ich do sądu. Wniosek sądowy to niecałe 40 zł, a 150 zł im nie popuszczę. EDIT a miałem sobie kupić kartę z 6-cioma portami COM, lub Ładę nówkę :mur: Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez BQB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Powiedz jak to pompka... jak by ci tu powiedzieć.... Hydotek L30 ma 1200l/h ale ja ci gwarantuje że po podłączeniu węży i nagrzewnicy ma góra 600l/h :P polecam lekturę na zagranicznych serwisach o pompkach - była parę ładnych testów... 1369021[/snapback] Ok wiec Kyniek umowmy sie pierwsza sprawa to ja jednak wiem troche o wc i nie mam 9 lat. Jezeli Cie to naprawde interesuje to pompka bez obciazenia ma 640l/h (mierzylem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Nie musisz mi mówić bo już czytałem dawno o tym ;) druga rzecz... mówisz że F2S lubi duże przepływy.... no dobra... ale jak mam nędzną pompką 1200l/h to praktyczny przepływ jest właśnie w granicach 600l/h... może się okazać że to za mało by F2S rozwinął skrzydła :( więc co?? pompa do CO?? :/ no ale mam nadzieję że prawdziwą wydajność niebawem pokażą testy na rzeczywostej platformie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Nie - ja pisalem o pompce ktora ma napisane 1000l/h i prostym uladzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 i wszystko jasne :wink: :D Acha - wszem i wobec oświadczam - PowerX nie zaginął - dziś listonosz przyniósł paczkę :D przed chwilą rozpakowałem PX'a trochę będę mu musiał tuning urządzić - polerka spodu no i może jakoś da się top wybłyszczyć by sprawiał wrażenie jak by był prosto z fabryki :) potem sesje zdjęciowa no i testy :D pierwsze wrażenia... jakież to maleństwo!! Prison przy nim wygląda jak dog przy jamniku.... lub Hammer i Smart :P te finy natomit wyglądają imponująco... co ja będę się rozpisywał teraz... na recenzji się po produkuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 pierwsze wrażenia... jakież to maleństwo!! Prison przy nim wygląda jak dog przy jamniku.... lub Hammer i Smart :P te finy natomit wyglądają imponująco... co ja będę się rozpisywał teraz... na recenzji się po produkuje ;) 1370816[/snapback] Mialem dokladnie takie samo wrazenie jak go wzialem w lapy i porownalem z X3M. No i polerka tez sie lekka przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 kyniek bedziesz go rozkrecal? czy polerowal trzymajac calosc? a te sruby co lacza miedz z plexa wystaja ze spodu? bo u mnie wystawaly a nie mam takiego srubokreta i nie moglem wypolerowac calego spodu wiec tylko w miejscu styku z rdzeniem zrobilem lusterko przyklejajac papier scierny do spodu malego radiatorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 [hS.4f] Logan E też na początku nie miałem tego imbusa, ale kombinerki wszystko odkręcą :-D No i się cieszę bardzo, że nie zginął, kamień z serca. Ale z rozmowy z kyńkiem wynika, że naklejki priorytet nie było, więc albo klej mają ch****y albo specjalnie ktoś odkleił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 srodek to ma zrobiony jakby na odfal sie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 srodek to ma zrobiony jakby na odfal sie;) 1371239[/snapback] Widze, ze twoj tekst jest poparty ogromna wiedza... o WC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Widze, ze twoj tekst jest poparty ogromna wiedza... o WC :P 1371369[/snapback] poprostu to tak wg mnie wyglada;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 jesli ktos mialby watpliwosci itpe... zapraszam strona jeszcze we wstepnej fazie... ale juz mozna przeczytac o tym co produkujemy, sprzedajemy i co dystrybuujemy... serdecznie zapraszam www.watercooling.com.pl :) Kyniek jest tam takze (w bannerze) odpowiedz na Twoje pytanie... na innych takze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Samhain, male pytanie, czy jest/bedzie mozliwosc zamowienia tego bloczku z szybkozlaczkami? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Samhain, male pytanie, czy jest/bedzie mozliwosc zamowienia tego bloczku z szybkozlaczkami? :rolleyes: 1372338[/snapback] tak oczywiscie, fotek jeszcze nie pstryknalem, ale pewnie ze tak, zaraz napisze ladniejsze info o kroccach :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Na kiedy są przewidziane testy na overclockers.pl i jak długo potrwa ta promocja? Po testach na jet pc wynik jest dobry ale wolałbym to jeszcze potwierdzić. Tylko czy zdąze zakupic bloczek po promocyjnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Na kiedy są przewidziane testy na overclockers.pl i jak długo potrwa ta promocja? Po testach na jet pc wynik jest dobry ale wolałbym to jeszcze potwierdzić. Tylko czy zdąze zakupic bloczek po promocyjnej cenie? 1375753[/snapback] bloczek juz do nich poszedl... w pn pewnie dostanie... 3 dni testy, a kiedy wyniki nie wiem... co do promocji zobacz na strone www.watercooling.com.pl TO JUŻ STAŁA CENA!!! :) :) :) Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 bloczek juz do nich poszedl... w pn pewnie dostanie... 3 dni testy, a kiedy wyniki nie wiem... co do promocji zobacz na strone www.watercooling.com.pl TO JUŻ STAŁA CENA!!! icon_smile3.gif icon_smile3.gif icon_smile3.gif Jak miło. Czyli spokojnie mogę poczekać na testy. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 bloczek juz do nich poszedl... w pn pewnie dostanie... 3 dni testy, a kiedy wyniki nie wiem... co do promocji zobacz na strone www.watercooling.com.pl TO JUŻ STAŁA CENA!!! :) :) :) 1375759[/snapback] No i to mi się podoba - wydajna a tania konstrukcja - to jest droga do dominacji na rynku a nie cyrki urządzane przez MCS z najtańszym blokiem za 160zł :blink: (Abadon CPU nie jest blokie4m na procesor - był projektowany jako blok na GPU i NB) Narazie testuje PX'a - w związku z małą modyfikacją układu (wymiana rezerwuaru i chłodnicy) narazie jeszcze nie zamontowąłem termometry mierzącego temp. wody wpadającej do bloku - co jest kluczowe :) strasznie jestem ciekaw jak jest temp wody - na CPU narazie mam 41.5C :? ale za cholere nie wiem jak to się ma do wydajności bo nie mam pomiaru wody :( poprzednio czujnik temp był w rezerwuarku tuż przy wylocie wody - wpadałe bezpośrednio do bloku.... tym razem myślę o zamontowaniu czujnika w trójniku przed wlotem do bloku - myślę by w trójniku czujnik przymocować poxiliną a potem zalać to jeszcze super-glue i pomalować farbą olejną.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...