Skocz do zawartości
samhain

Frost 2 Slim - Prezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

Myslę iż ucieszy was fakt (szczególnie ciebie fire - tak usilnie dyskredytowałeś sposób testowania) iż już nie będzie testów bo.... mi się nie chce... bo co to jest że sam bloki do testów muszę załatwiać :/ jedynie o F2S nie musiałem usilnie zabiegać i za to chwała Samhainowi :D :D :D a np. PX'a mam od użytkownika bo niestety na solennych zapewnieniach Thorna się skończyło.... X3M też był by od usera... ale nie będzie - obaj stwierdziliśmy że zaoszczędzimy sobie kłopotu a co do testerka to pierwszym etapem gędzie urządzenie utrzymujące stałą temp. wody... drugim grzałka - liczę iż pomoże mi w tym Pit jak obiecywał gdyż jego pomoc jako konstruktora bloków była by najbardziej wartościowa... z tego co rozmawiałem z nim ma najlepsze podejście, jest najbardziej otwary na rózne fakty.... (np. na cholerę grzałka 100W - chyba do wulkanizacji bloków z plexą :/  jak wystarczy zrobić poprostu symulator mocno podkręconego proca i mądrze rozmieścić czujniki....

1386887[/snapback]

Kyniu ja sie nie bede cieszyl z czegos takiego - wrecz nawet mnie to smuci. Mi sie podoba ze ktos poza mna robi testy ale czemu Ty masz takie podejscie...

Mam do Ciebie mala sprawe - jak mozesz to odezwij sie na gg:2144453

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nowości to moze ktoś by zrobił w końcu płaski bloczek na GPU z położonymi na bok króćcami. Chyba wiele osób kupiło by taki bo nie kazdy ma dwa wolne sloty pod kartą graficzna. We wszelkiego rodzaju rodzimych produktach króćce wystaja na pół metra  :wink:  Podobna sytuacja jest z bloczkami na NB, w płytach pod A64 nie sposób założyć "normalnego" bloku bo umiejscowiony jest tuż za grafiką. Moze coś w tym kierunku się zmieni...  :D

1386847[/snapback]

[pisalem w jakims watku (moze nawet tutaj) ze wypuszczam taki bloczek... ;)

17mm wysokosci :)

a bloczek na nb a64 to juz inna kwestia... ale tez blisko rozwiazania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1386946[/snapback]

tak i to bardzo ladne rozwiazanie ktore juz pokazalem na tym forum :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak i to bardzo ladne rozwiazanie ktore juz pokazalem na tym forum :]

1386961[/snapback]

niestety Ryba juz mam okolo 5 modeli plyt na ktore to co pokazywales nie wchodzi... ;)

powiem ze gnojki zadbali aby unieprzyjemnic zycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta to podaj, moze twoja konkurencja to poprawi w next rev ;)

1386974[/snapback]

pierwsza z brzegu :)

http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileLi...nxp-sli_big.jpg

ale moze ten tewmat bedziemy kontynuowac w innym watku... szkoda smiecic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1386946[/snapback]

Skoro tak to moze uchyl rąbka tajemnicy i napisz jak co gdzie kiedy i za ile :wink: Przede wszystkim to kiedy i czy warto czekać, to jakiś zaawansowany projekt w trakcie realizacji czy tylko takie tam plany? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzałka - liczę iż pomoże mi w tym Pit jak obiecywał gdyż jego pomoc jako konstruktora bloków była by najbardziej wartościowa... z tego co rozmawiałem z nim ma najlepsze podejście, jest najbardziej otwary na rózne fakty.... (np. na cholerę grzałka 100W - chyba do wulkanizacji bloków z plexą :/  jak wystarczy zrobić poprostu symulator mocno podkręconego proca i mądrze rozmieścić czujniki....

1386887[/snapback]

Moj ojciec swego czasu w Belgii zakupil takie male gowienko - wielkosci moze wagi do maki ;) - ktore ma plyte ceramiczna i grzalke, ktora mozna ustawic max do 300 stopni. Moze za czyms takim bys sie zakrecil? Urzadzenie sluzy chemii ;) ale w sumie mozna zastosowac tez i do innych bajerow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigapadlo, a zajechal dfi :->

propnuje head-shota, nie bedzie bolalo

1387163[/snapback]

jak juz to 3 dfi zajechalem :] zeby poszedl bios w dfi to nie trzeba duzo szczescia, a co do nowych blokow sama, to bedzie on bardzo dlugo milczec zapewne, i zaprezentuje nam dopiero gotowy produkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak to moze uchyl rąbka tajemnicy i napisz jak co gdzie kiedy i za ile  :wink:  Przede wszystkim to kiedy i czy warto czekać, to jakiś zaawansowany projekt w trakcie realizacji czy tylko takie tam plany?  :D

1387104[/snapback]

wszystko na forum - szukaj... pokaz niedlugo jak tylko wyjde do przodu z f2s i pokaze new rezerwuar... sadze ze max polowa maja ;)

spod na bazie f2s... troszke przrobiony... cena? nie wiecej niz 100 ;) wiecej nie powiem bo nie chce :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek - wprowadz do recenzji obliczenia statystyczne. Srednia wartosc, regresja liniowa, odchylenie standardowe, blad itd itp. Zaowocuje to lepszym spojzeniem na wyniki ale takze da obraz dokladnosci pomiaru

1387740[/snapback]

Turtles plis tylko nie statystyka..niedawno to zdawałem i masakra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem, wlasnie pisze sprawozdanie z laborkow z fizyki i licze takie rzeczy. Wszakze przyznaj, ze takie wyliczenia sprawiaja, ze test wyglada bardziej profesjonalnie. A takie podstawowe elementy statystyki Excel liczy przy uzyciu specjalnych formul. Nie wymagam, by mi Kyniek liczyl to ze wzorkow i przedstawil wszystkie wyniki obliczrn :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak niech sobie kyniek pakiet statistica skołuje to mu wszelkie mozliwe wykresiki sam wyczaruje aż wszystkim gały wyjdą z wrażenia..i nic i tak z tego nie zrozumieją  :wink:

1387778[/snapback]

wydaje mi sie ze testy im ardziej skomplikowane i trudniejsze w odczycie sa lepiej postrzegane... ;) szkoda ze czasami autorzy nie wiedza co wyplodzili hihihih :)

(nie koniecznie dotyczy testow WC!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

test bloków wodnych to nie taka prosta sprawa jak sie coniektórym wydaje. Trzeba miec pare tygodni i najlepiej klime w pokoju + cos co na powieżchni zblizonej do jądra proca potrafi oddawać długo i jednolicie ~100w ciepła , nie mozna zapomniec o jednakowym docisku wszystkich bloków a takze pasta ktora wypadało by rozsmarowac równomiernie w tej samej ilosci podczas kazdego testowanego bloku, moze o czyms zapomnialem ale chcem ale nie chodziu tu o jakas ksiazkową definicje tylko o ukazanie jak duzo zmiennych czesto sie pojawia podczas testów ktore sie przegląda, przy tylu miejscach w ktorych warunki moga sie zmienic rózne wyniki testów wcale mnie nie dziwią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek - wprowadz do recenzji obliczenia statystyczne. Srednia wartosc, regresja liniowa, odchylenie standardowe, blad itd itp. Zaowocuje to lepszym spojzeniem na wyniki ale takze da obraz dokladnosci pomiaru

Jeżeli Kyniek udostępni odpowiednie dane do obliczeń z przyjemnością rezultaty tych działań dołączymy do recenzji. :)

Z resztą za miesiąc będę wolny, no prawie, będę miał zabawę z uczelniami wyższymi. ;-) Ale generalnie będe mógł przysiąść do porządnych opracowań :) Oby... :D

Nie zdawałem sobie sprawy z tego, jak mały jest ten bloczek, w porównaniu z innymi konstrukcjami. Prostota zawsze, no prawie, jest najlepszym oparciem w projektach.

Edytowane przez Allen3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan,Apr 14 2005, 19:27]a ja mam takie pytanie. zalozmy ze woda ma temperature non stop 20 stopni (bo podpielismy wodociagi do bloku) i czy na 1.6V bedzie taka sama temp procka jak na 2V?

1389229[/snapback]

raczej nie, ponieważ miedź nie jest w stanie przetransportowac takiej ilości ciepła w tak szybkim czasie, co owocuje właśnie wyższa temperaturą na procu.

Edytowane przez mkowalm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek ja do Ciebie nic nie mam, tylko sie dziwie ze jak masz 5C roznicy wody to bedzie taka sama temp na procku, cos nie tak to widze po prostu. Jezeli Cie urazilem to wielkie sory.

Nie o to chodzi ;-)

Jeżeli temp. wody jest przykładowo 5*C niższa to temp procesora też powinna być mniej więcej niższa, jeżeli temp. wody będzie o kilka *C wyższa, i temp. CPU będzie trochę wyższa, jednakże różnica pomiędzy temp. procesora a temp. wody nie zmienia się (odchylenia standardowe zdają się być w normie, pomimo, iż jeszcze ich nie przeliczyliśmy do końca, jednakże wartości różnicy pomiędzy CPU, a wodą nie są zbyt duże, są ustabilizowane mniej więcej na lini prostej co sprawia, iż ta różnica zdaje się być wiarygodna) i to ona stanowi faktyczną wartość charakteryzującą wydajność bloku.

Patrząc na wykresy wydajności załączone do recenzji bloków wodnch ba Overclockers (bloki wodne) można zauważyć, iż ta różnica pozostaje mniej więcej na stałym poziomie, pomimo, iż temp. zarówno wody jak i procesora idą w górę, bądź w dół o małą wartość *C.

Edytowane przez Allen3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi