Kepons Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Juz niedlugo kazda osoba ktora zakupila F2s dosanie liscik polecony z pewnymi elementami bloczku w 'innej' wersji... ale to juz niech oni sami powiedza jak dostana, ciekawe czy beda sie cieszyc ;) 1393882[/snapback] ocochosi? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ocochosi? :) 1394806[/snapback] mam nadzieje ze sie spodoba... to taki maly pokaz tego jak mozna uprzyjemniac klientom zycie.. chociaz w maly sposob rekompensujac "reczne" wykonanie bloku :) mam nadzieje ze do wtorku wszystko wyjdzie... ;) be patient, rzecz niewielka ale zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 mam nadzieje ze sie spodoba... to taki maly pokaz tego jak mozna uprzyjemniac klientom zycie.. chociaz w maly sposob rekompensujac "reczne" wykonanie bloku :) mam nadzieje ze do wtorku wszystko wyjdzie... ;) be patient, rzecz niewielka ale zawsze 1394820[/snapback] ja tam z tego "ręcznego" wykonania zadowolony jestem, tylko czekam na pompke i skłądam wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ja też jestem bardzo zadowolony z Frosta 2, z obsługi przez sklep RealityNet jestem także bardzo zadowolony :). Teraz tylko czekam na rezerwuar, F2G i F2N, zobaczymy co to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 w kopercie bedzie wąglik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Po tescie na Systemcooling kazdy czepia sie sprezynek. Wczesniej nawet nikomu nie przyszlo do glowy o tym myslec, teraz kazdy gada jak nalety, a tu sprezynki sa zle bo nie sa od stara, te sa od dlugopisow, a tamte od roweru. Wielkie czepialstwo i tyle. Ile te sprzezynki dadza straty ? 1C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Po tescie na Systemcooling kazdy czepia sie sprezynek. Wczesniej nawet nikomu nie przyszlo do glowy o tym myslec, teraz kazdy gada jak nalety, a tu sprezynki sa zle bo nie sa od stara, te sa od dlugopisow, a tamte od roweru. Wielkie czepialstwo i tyle. Ile te sprzezynki dadza straty ? 1C ? 1395049[/snapback] była jakiś czas temu na fotum seria tematów "X3M i wysokie temp." w 90% przypadków było wywalenie spężyn z MCS albo skręcenie ich na ścisk i temperatura spadała o parę C - czasami o 10C. Ja osobiście nigdy nie ryzykowałem uzywanie zestawu mocującego z MCS - nawet podczas testów uzywam jednego zestawu mocującego - tego który dostałem z Urielem od Popixa... no aktualnie jak już nie robię testów i złożyłem układ finalny to uzywam zestawu mocującego który dostałem z blokiem :) Zresztą... ja się nie czepiam ale chciałem pochwalić Samhain'a za te parę dodatków kosztujących grosze a cieszących bardzo :) Jak dla mnie czepiactwem jest zwracanie uwagi na "niewypolerowane" otwory :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 no te otwory to tez dobry dowcip jak na pryma aprylis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 jak dla mnie to sie ludziom w d**** poprzewracało.Najpierw wszyscy marudzili,że bloki od mata za drogie.Teraz dostali tanią alternatywee to znowu narzekają. Płaća jak za seicento wymagają jakości jak u mercedesa. I tak dostają solidnego golfa czy fokusa za małe pieniądze więc ossso chodzi? Może na probe niech pojawi sie w sprzedaży wersja f2s lux super polerka i inne bajerki chromowane sprężynki 1 klasa i inne bzdety- ciekawe czy za adekwatną do wykończenia wyższą cene znajdzie sie wielu chętnych? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) była jakiś czas temu na fotum seria tematów "X3M i wysokie temp." w 90% przypadków było wywalenie spężyn z MCS albo skręcenie ich na ścisk i temperatura spadała o parę C - czasami o 10C. Ja osobiście nigdy nie ryzykowałem uzywanie zestawu mocującego z MCS - nawet podczas testów uzywam jednego zestawu mocującego - tego który dostałem z Urielem od Popixa... no aktualnie jak już nie robię testów i złożyłem układ finalny to uzywam zestawu mocującego który dostałem z blokiem :) Zresztą... ja się nie czepiam ale chciałem pochwalić Samhain'a za te parę dodatków kosztujących grosze a cieszących bardzo :) Jak dla mnie czepiactwem jest zwracanie uwagi na "niewypolerowane" otwory :| 1395068[/snapback] Skoro nie "ryzykowałeś" używania to skąd taka opinia, wróżysz z fusów po kawie czy jak? :D Tak wygląda taka sprężynka: Sprężynka nie jest ściśnięta do końca i bloczkiem nie da się nawet poruszyć, więc coś mi się widzi że się jednak czepiasz. :wink: A no i weź go spróbuj przykręcić motylkiem... :D Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez donulung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 dziwne... ja dostałem z MCS zupełnie coś innego.... co i tak nie zmienia faktu że to co dostałem to przy mocowaniu z CFD było..... no... nie na miejscu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 To mocowanie z fotki wyglada calkiem OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Stare byly zupelnie inne i faktycznie szlo do konca dociskac a blok i tak ruszal sie na procku, nowe sa podobno poprawione ale na oczy nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Stare byly zupelnie inne i faktycznie szlo do konca dociskac a blok i tak ruszal sie na procku, nowe sa podobno poprawione ale na oczy nie widzialem. 1395487[/snapback] i zgadzam się w 100%! niestety nie miałem nowych sprężyn a stare to Hmmm stosowali chyba nawet w pierwszych X3M - bo tym można tłumaczyć "mam 58C na cpu z X3M :P" no a po dokręceniu delikwent pisał temp. spadła do 40C ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Hmmm cóż widać ja dostałem poprawioną wersję. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Potwierdzam, stare sprężynki od MCS dało się do końca się docisnąć, a mimo to blok nadal rusza się minimalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Mam bodajże 3 typy sprężynek (MCS, CFD i inne) także w wolnej chwili moge sprawdzić jakie są różnice. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 CFD chyba chyba se za bardzo nie licza bo firmy juz nie ma od dluzszego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Ale porównac chyba wpływ spręzynek moge. To ze mam z CFD niz nie zmienia - poprostu bede miec lepszy wgląd w wyniki bo bedzie wiecej testów. Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Spoko, jak Ci sie tylko chce to działaj ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 No prawda- i mi te sprężynki nie przypadły do gustu już po 3 założeniach mam dziury w nakrętkach- może i z powodu zbyt mocnego ściśnięcia, ale cóż- chce mieć pewność że blok dobrze przylega, co jest szczególnie ważne przy 2 dziurach w sockecie (A64) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Skoro nie "ryzykowałeś" używania to skąd taka opinia, wróżysz z fusów po kawie czy jak? :D Tak wygląda taka sprężynka: Sprężynka nie jest ściśnięta do końca i bloczkiem nie da się nawet poruszyć, więc coś mi się widzi że się jednak czepiasz. :wink: A no i weź go spróbuj przykręcić motylkiem... :D 1395383[/snapback] A ja mam sprężynki z cieńszego drutu - około 1/3 cieńszy niż te tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Nie wiem, może było/jest kilka rodzajów sprężynek w każdym razie ja dostałem takie jak na zdjęciu i spełniają swoje zadanie na 100%. Co do bardzo mocnego przykręcania bloku jak napisał majkel84 to myślę że nie należy też popadać w przesadę. Blok powinien całą powierzchnią przylegać do procesora i nie poruszać się pod wpływem ewentualnych naprężeń na przewodach doprowadzających wodę, jakieś super mocne przykręcanie wcale nie jest potrzebne a w skrajnym przypadku można zwyczajnie uszkodzić płytę lub ukruszyć rdzeń procka. IMHO przykręcanie do całkowitego ściśnięcia sprężyn jest bez sensu, jeżeli są za słabe lepiej juz wogóle z nich zrezygnować łatwiej wtedy wyczuć czy blok jest równomiernie dokręcony. Właściwie to nie widzę problemu żeby przejść się do sklepu i kupić sobie odpowiednie sprężynki za kilka złotych (co nie zmienia faktu że powinien o to zadbać producent bloczku jeżeli już dostarcza mocowanie w komplecie) i mieć wszystko jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) co do sprężynek, to ja mojego Crystala C3 kupiłem w innym sklepie niż MCS (miał aukcję na allegro, ale i tak cały zestaw jest raczej z MCSu) to te sprężynki sa rzeczywiście kiczowate. Mam CopperShima (lekko spiłowanego) i te sprężynki tak dokręcam że się całe ściskają. Wogóle jakies takie cienkie sa i liche :| Te z zdjęcia donulung'a to już całkiem inna liga jest ;) Dużo lepiej wyglądają, a jak działają widać :) Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez mkowalm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Nie wiem, może było/jest kilka rodzajów sprężynek w każdym razie ja dostałem takie jak na zdjęciu i spełniają swoje zadanie na 100%. Co do bardzo mocnego przykręcania bloku jak napisał majkel84 to myślę że nie należy też popadać w przesadę. Blok powinien całą powierzchnią przylegać do procesora i nie poruszać się pod wpływem ewentualnych naprężeń na przewodach doprowadzających wodę, jakieś super mocne przykręcanie wcale nie jest potrzebne a w skrajnym przypadku można zwyczajnie uszkodzić płytę lub ukruszyć rdzeń procka. IMHO przykręcanie do całkowitego ściśnięcia sprężyn jest bez sensu, jeżeli są za słabe lepiej juz wogóle z nich zrezygnować łatwiej wtedy wyczuć czy blok jest równomiernie dokręcony. Właściwie to nie widzę problemu żeby przejść się do sklepu i kupić sobie odpowiednie sprężynki za kilka złotych (co nie zmienia faktu że powinien o to zadbać producent bloczku jeżeli już dostarcza mocowanie w komplecie) i mieć wszystko jak należy. 1397562[/snapback] Powiedz mi gdzie takowe sprezynki kupic (adres przynajmniej jednego sklepu gdzie maja takie od reki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Powiedz mi gdzie takowe sprezynki kupic (adres przynajmniej jednego sklepu gdzie maja takie od reki) 1398485[/snapback] Największy wybór widziałem w sklepie ze śrubkami przy ulicy Broniewskiego tyle że w Wawie, z Łodzi będziesz miał deczko daleko :wink: Ale w motoryzacyjnym czy sklepie z art. metalowymi powinieneś spokojnie coś dobrać. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Bylem w takim duzym metalowym i sprezynkow niet :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Chyba słabo szukałeś, kupowałem ostatnio wkład do zamka do drzwi i gościu miał właśnie idealne sprężynki w zwykłym sklepie metalowym. Chociaż prawda jest taka że jak się czegoś nie szuka to pełno tego wala się w około a jak już jest potrzebne to nigdzie nie można dostać. :wink: Właściwie to te sprężyny ze zdjęcia pochodzą z mcs-u może wystarczy zwyczajnie zamówić. Chyba 10 zeta kosztuje komplet trzeba by się tylko upewnić że to są własnie te wzmocnione bo sam już nie wiem każdy mówi że ma jakieś inne więc może dostałem jakieś eksperymentalne czy coś? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Syplement recenzji bloków wodnych wraz z wynikami testów F2S oraz PowerX zostaną opublikowane w ten weekend (najprawdopodobniej w piątek późnym wieczorem). Mogę jedynie zdradzić, że wyniki są naprawdę Bardzo Ciekawe! Między, między... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Nom.. ja już swoją część skończyłem :> wczoraj została wysłana recenzja na overclockers i czeka na publikacje ale w związku z nową maturą i bałaganem :P musimy poczekać na umieszczenie jej i oficjalną prezentację ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...