Hipo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ehh o wszystko sie przyczepiać :( Ludzie kto bedzie chciał czarne śrubki to sobie kupi... a jak komuś zapinka nie pasuje to niech nie kupuje bloku) I bzdury piszesz, a wystarczy logicznie pomyśleć, skoro część ludzi podoba sie pomarańczowa zapinka a większość z tego co widze woli nie malowaną to jaki problem udostępnić obie do wyboru ? według mnie żaden, tymbardziej ze sam nikomu nie robi łaski ze sprzedaje bloki więc powinien dbać o to zeby klient był zadowolony (wcale gusta klienta nie muszą się pokrywać z gustami producenta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) moze tak... super fajnie.. trace klientow bo blok nie ma czarnych srub? super, po to sa inne konstrukcje, abysCIE mogli wybierac... rev3 jest jaki jest i bedzie taki... nasz rynek jest dosc specyficzny, na razie nie mam za miaru wprowadzac do oferty wyboru koloru srubek, zapinek, sprezynek... nie zmuszam nikogo do kupowania u mnie... czarne zapinki sie nie podobaly, srebrne - narzekali ze zle wygladaja po pewnym czasie uzytkowania... a teraz co? zle ze pomarancz? ;) zostalo jeszcze kilka kolorow... ale sadze ze pomaranczowe zapinki dodaly ostrego wygladu, i w polaczeniu z innymi naszymi blokami (i ich pomaranczowymi zapinkami) komponuje sie fajnie... przynajmniej dla niektorych edit: nawet nie wiesz ilu klientow tracisz takim mysleniem, ale to juz twoja strata ;) a jak by bylo lepiej? 'drogi kliencie jakiego koloru sobie zyczysz plexi? jakiego kolory srubki? sa cztery, kazda do wyboru? jakie zapinki na gorze, a jaki kolor na dole...' watpie zeby klienci wybierali blok ze wzgledu na kolor srubek... no ale moze sie grubo myle Edytowane 20 Lutego 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 a czy tej zapinki nie da się odwrócić? może z drugiej strony ma kolor stalowy :P byłoby po problemie ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 a czy tej zapinki nie da się odwrócić? może z drugiej strony ma kolor stalowy :P byłoby po problemie ; ] zawiode... jest pomaranczowa ;) i co z ta przestrzenia boczna? jaka ma byc? pomaranczowa czy srebrna? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 boki białe w kropki bordo... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) @samhain Zle to odbierasz co ludzie piszą, kolor śrubek to zdecydowanie już przesada i się zgadzam z Tobą, jednak przecież zostawienie partii nie malowanych zapinek to żaden problem a wręcz wygoda dla Ciebie bo nie musisz sie bawić z lakierowaniem tylko odrazu sprzedajesz. Dajesz wybór = jesteś bardziej elastyczny (dopasowujesz sie do klienta) i wtedy jest to na plus dla Ciebie. Natomiast podejscie do sprawy typu nie pasuje Ci to nie kupuj jest lekko niezdrowe. Edytowane 20 Lutego 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) @samhain Zle to odbierasz co ludzie piszą, kolor śrubek to zdecydowanie już przesada i się zgadzam z Tobą, jednak przecież zostawienie partii nie malowanych zapinek to żaden problem a wręcz wygoda dla Ciebie bo nie musisz sie bawić z lakierowaniem tylko odrazu sprzedajesz. Dajesz wybór = jesteś bardziej elastyczny (dopasowujesz sie do klienta) i wtedy jest to na plus dla Ciebie. Natomiast podejscie do sprawy typu nie pasuje Ci to nie kupuj jest lekko niezdrowe. nie mam takiego podejscia... kwestia inna: metal malowany jest trwalszy - zabezpieczony... inne materialy (srebrne metale zabezpieczone) sa drozsze... nie robi sie zapinek w sztukach 10 czy 50 wierzcie mi ;) a metal przydatny do robienia niemalowanych np kwasowka... nie chodzi o jakies koszta.. ale jak kazdy zacznie marudzic ze nie ten kolor itp to juz bedzie przesada... blyszczace metalowe 'standardowe' sa w planie... w komplecie jednak na razie beda pomaranczowe... edit: ale stwierdzam, ze kupowanie bloku TYLKO i wylacznie po kolorze zapinek jest troszke dziwne... ;) Edytowane 20 Lutego 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ale stwierdzam, ze kupowanie bloku TYLKO i wylacznie po kolorze zapinek jest troszke dziwne... ;)Nie zwracaj na to uwagi ... jak widać ludzie sie poprostu lubą czepiać o bzdety. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie mam takiego podejscia... kwestia inna: metal malowany jest trwalszy - zabezpieczony... inne materialy (srebrne metale zabezpieczone) sa drozsze... nie robi sie zapinek w sztukach 10 czy 50 wierzcie mi ;) a metal przydatny do robienia niemalowanych np kwasowka... nie chodzi o jakies koszta.. ale jak kazdy zacznie marudzic ze nie ten kolor itp to juz bedzie przesada... blyszczace metalowe 'standardowe' sa w planie... w komplecie jednak na razie beda pomaranczowe... edit: ale stwierdzam, ze kupowanie bloku TYLKO i wylacznie po kolorze zapinek jest troszke dziwne... ;) no tak, tylko ze jak wiekszosc blokow jest porownywalna cenowo i wydajnosciowo to chyba logiczne jest ze klient wybierze ten ktory lepiej wyglada ;) z drugiej strony twoje bloczki troszke odbiegaja wydajnoscia od czolowki wiec na chlopski rozum zeby byly konkurencyjne powinny wygladac lepiej od nich albo byc od nich zdecydowanie tansze :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no tak, tylko ze jak wiekszosc blokow jest porownywalna cenowo i wydajnosciowo to chyba logiczne jest ze klient wybierze ten ktory lepiej wyglada ;) z drugiej strony twoje bloczki troszke odbiegaja wydajnoscia od czolowki wiec na chlopski rozum zeby byly konkurencyjne powinny wygladac lepiej od nich albo byc od nich zdecydowanie tansze :rolleyes: a skad te wnioski? tak faktycznie... odbiegaja wydajnosciowo... a pokaz mi test? bo ja widze test starego F2s... dodatkowo ta roznica w wydajnosci, mam nadzieje, ze wiesz jak MOCNO przeklada sie na temp w ukladzie? co do wygladu... przy rev3 moge porownac bloki z kim chcesz... wstydzis sie nie mamY czego a powalczyc z jakoscia wykonania oczywiscie - nie widze problemu tansze? sa tansze jakbys nie zauwazyl... dodatkowo policz wyposazenie jakie dostajesz w komplecie... to tez kosztuje a u mnie masz free... wiec sa ZDECYDOWANIE TANSZE... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie odbieraj moich postow jako ataku samhain :) przeciez nie napisalem ze roznica w wydajnosci jest duza, jest niewielka ale jednak jest. to ze to bedzie 1-2C mniej to juz inna sprawa. ja wiem ze sie nie macie czego wstydzic, bo bloczki ogolnie sa ok. ale moim zdaniem bloczki w takich kolorach wygladaja srednio ;) chociaz jednym moga sie podobac, innym nie - kwestia gustu. a co do ceny to bloczki misia i kynka kosztuja 100zl z tego co pamietam, czyli 1 zl roznicy. co prawda oni nie dodaja pudelek i pasty, ale chyba wiekszosci userow sa one po prostu zbedne. i jeszcze raz prosze nie denerwoj sie tak, bo prawdopodobnie sam kupie u ciebie bloczki na nb i gpu :P one calkiem calkiem wygladaja, a wydajnosc bloku na nb czy gpu jest dla mnie drugorzedna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Może by tak już skończyć te pogawędki? To że samhain wprowadzi takie i takie warianty zapinek, czy też innych rzeczy, owszem może oznaczać, że zdobędzie więcej klientów. Ale czy na pewno? Wcale tak być nie musi... Czy to, że samhain wprowadzi różne zapinki itd., to znaczy, że samhainowi produkcja bardziej się będzie opłacać? Niekoniecznie! większa ilość klientów nie zawsze znaczy większa opłacalność, a opłacalności nie należy rozumieć tylko jako większą kasę. Są jeszcze inne rzeczy, które się liczą. Jeszcze trzeba mieć np. czas na życie, kobiety i picie ;) I owszem proponujcie samhainowi, żeby wprowadził to i to, ale nie bawcie się w teoretyków ekonomistów, jakby conajmniej realitynet była Waszą firmą. Samhainowi zapewne też zależy na opłacalności, zarobkach itd. i na pewno wie jak chce kierować swoją firmą. Wydaje mi się zresztą, że całkiem dobrze mu idzie. Myślę też, że Wasze marzenia i sugestie weźmie pod uwagę, czy to w bliższej czy dalszej przyszłości (a może ich nie weźmie) ale dajcie już spokój z takimi próżnymi sporami... Z doświadczenia zaś wiem, że samhain lubi spełniać marzenia ;) Swoja drogą to samhain chyba już nerwowo przestaje wytrzymywać, ale to zapewne dlatego, że zamknął się w warsztacie i ostro frezuje bloczki i niedosypia przez to :) Tak na koniec powiem, że ja teraz najbardziej bym chciał śruby... serowo cebulowe... że też do głowy mi to wcześniej nie przyszło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie odbieraj moich postow jako ataku samhain :) nie odbieram... juz sie okopalem i czekam na zmasowany atak wroga :P przeciez nie napisalem ze roznica w wydajnosci jest duza, jest niewielka ale jednak jest. to ze to bedzie 1-2C mniej to juz inna sprawa. oby to byl 1 *C ;) a co do ceny to bloczki misia i kynka kosztuja 100zl z tego co pamietam, czyli 1 zl roznicy. co prawda oni nie dodaja pudelek i pasty, ale chyba wiekszosci userow sa one po prostu zbedne. porownuje siebie do firm... nie do osob prywatnych robiacych w 'szarej strefie' ;) Czy to, że samhain wprowadzi różne zapinki itd., to znaczy, że samhainowi produkcja bardziej się będzie opłacać? Niekoniecznie! większa ilość klientów nie zawsze znaczy większa opłacalność, a opłacalności nie należy rozumieć tylko jako większą kasę. Są jeszcze inne rzeczy, które się liczą. Jeszcze trzeba mieć np. czas na życie, kobiety i picie ;) :banana: :twisted2: :wink: Swoja drogą to samhain chyba już nerwowo przestaje wytrzymywać, ale to zapewne dlatego, że zamknął się w warsztacie i ostro frezuje bloczki i niedosypia przez to :) kto rpzestaje wytrzymywac co? kurde ja CI dam nie wytrzymuje cholera! grrr :P :lol: :lol: Tak na koniec powiem, że ja teraz najbardziej bym chciał śruby... serowo cebulowe... że też do głowy mi to wcześniej nie przyszło :D oks juz zakupilem 'szpreya' w tym zapachu i bede psikal zapinki dla kazdego :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 eh... ja nie rozumiem ludzi. skladaja chlodzenie wodne za gruba kase (na moje na przyklad zeszlo 900zł. a kupowalem cześci na zjezdzie, po promocyjnych cenach) a brakuje im <10zł na maly szprej w wybranym kolorze i prysnac na co sie tylko chce...? tak samo m0dEr2y :/ robia mody za niewiadomo ile, maluja budy, a brakuje im dwóch psiknięc na głupie zapinki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Dobry blok byl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 No to teraz pozostaje tylko czekać na F4 :] a F2S uczcijmy [*] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 a F2S uczcijmy [*] :D Raczej browarkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Można i tak :D Teraz pozostaje jedyni czekać na F4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Wiadomo mniej więcej kiedy Frost 4 :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Wiadomo mniej więcej kiedy Frost 4 icon_smile3.gif ?? Wkrótce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Wiadomo mniej więcej kiedy Frost 4 :) ?? jak doplyna zapinka zza dalekiej wody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 :banana: super, a możesz powiedzieć coś o cenie :)?? Może jakaś fotka jak to cudo wygląda B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 :banana: super, a możesz powiedzieć coś o cenie :)?? Może jakaś fotka jak to cudo wygląda B) na razie nie moge zdradzic nic... :> ceny metali szaleja... wiec cena jeszcze jest kalkulowana, ale jak to na produkty Rn przystalo... nie bedzie zle ;) a wrecz odwrotnie D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Heh, :) jak nic to nic :D trzeba czekać :P Jeszcze jedno kiedy tak orientacyjnie te zapinki by dopłynęły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 nie bedzie zle ;) a wrecz odwrotnie D: Nie bedzie dobrze? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 a w ogole to kiedy premiera ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 wkrótce? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Mam nadzieje, ze moj procesor dostanie nowy bloczek na gwiazdke :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 No co Ty, na gwiazdkę dowiesz się, że "wkrótce" :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Pozyjemy zobaczymy :wink: Ja wierze w samhaina, ze wszystko sie uda i doczekamy nowych bloczkow :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...