Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=29&num=1 co powiecie o takim Vmodzie?? Ile maksymalnie mozna dac na pamieci?? Oczywiscie bede w miare mozliwosci na nie dmuchał. Kumpel powiedział ze LM37 i od 0-10V bym mugl podawac na memki, ale boje sie ze je zjaram. Myslicie ze ~2,5 do ~4V byłoby optymalnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 jezeli masz winbondy to tak, jezeli coś innego to raczej bym uważał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Mam geile 512mb w jednej kosci CL2,5 z niebieską blachą, bo ciezko to nazwac rediatorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=29&num=1 co powiecie o takim Vmodzie?? Ile maksymalnie mozna dac na pamieci?? Oczywiscie bede w miare mozliwosci na nie dmuchał. Kumpel powiedział ze LM37 i od 0-10V bym mugl podawac na memki, ale boje sie ze je zjaram. Myslicie ze ~2,5 do ~4V byłoby optymalnie? winbond to max 4V, wyzej tylko nieliczne wytrzymuja, co do lm317 to ona sie spali od takiego obciazenia jak bys dawal 3,5V to zostaje Ci 8,5V x powiedzmy 5A to daje okolo ~40W, co dla lmki jest zdecydowanie za duzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 myslicie ze te geile mogłyby na codzien smigac na 3,6V?? Bo sie najarałem na tego Vmoda, bo poco wymieniac mobo tylko dlatego bo daje zamało V na memki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jakie jest natęzenie prądu w pamiatkach, ile A?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 myslicie ze te geile mogłyby na codzien smigac na 3,6V?? Bo sie najarałem na tego Vmoda, bo poco wymieniac mobo tylko dlatego bo daje zamało V na memki. a to zalezy na jakich sa kosciach ;) ale skoro to niedawno kupowane value to nie sa to utt, raczej jakis nowszy shit, pewnie powyzej 3.2 zaczna mowic ze juz dla nich za duzo i mozliwosci oc zaczna spadac. ' date='24 kwi 2006, 16:20' post='2099048'] Jakie jest natęzenie prądu w pamiatkach, ile A?? nie wiem powiedzialem orientacyjnie te 5A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nawte jeżeli mają te 5A to co z tego?? daje sie 5 lm317 w połaczeniu rónoległym i masz 5A, ale podjeżewam, że mają dużo mniej. Jedyne do czego mam zastrzeżenia przy tym vmodd'e to to, czy płytce nieprzeszkadza drugie zasilanie pamiątek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 własnie o to samo mi chodzi, ludzie na necie robią, ale nigdzie nie pisało, zeby ktos odcinał zasilanie które podaje płyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) A modzie vdimm@5V do dfi nf3 jest odcinane orginalne zasilanie Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jak odciąć te zasilanie, poprzecinac jakies scierzki czy jak????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Odlutowywali mozki mosfetow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 zawsze mozna sobie diody podpiac do tego zasilania B) imo bezsens robic dla tych kosci vmoda, ale jak kto chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) dlaczego bezsens, jak dla mnie 2,8V to za mało. Chciałbym dac nizsze timingi. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez mariush190 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 dlaczego bezsens, jak dla mnie 2,8V to za mało. Chciałbym dac nirzsze timingi. chodzi mi ze bezsens, bo poprostu te pamieci raczej na za duzo nie pozwola, gdyby byly na winbondach to jak najbardziej, ale wiekszosc pamieci konczy sie ponizej 3V. Zreszta wpadnij do mnie to na dfi zobaczymy co to potrafi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja myslałem zeby 3,3V zapodac, jesli chcesz i masz czas to moge wpasc, zobaczymy. Z tego co czytałem po forach to łądnie sie krecą. Nie chce mi sie sciągac tej blachy z nich, bo bym sie dowiedział na jakich są pamieciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ja myslałem zeby 3,3V zapodac, jesli chcesz i masz czas to moge wpasc, zobaczymy. Z tego co czytałem po forach to łądnie sie krecą. Nie chce mi sie sciągac tej blachy z nich, bo bym sie dowiedział na jakich są pamieciach. stare geile value trafialy sie na utt, teraz jest ciezko cos takiego kupic............ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ja mam nowiutkiego geila, kupiony jakies 2-3 tygodnie temu. Mają ten nowy radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Lepiej sobie sprawdz u kogos kto ma mozliwosc zapodac wysoki v-dimm jak reguja.. tak jak pisal kszonek, są małe szanse żeby to były utt, ale moze masz farta ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gotti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A czy dysponuje ktoś może linkiem do vmoda (najlepiej ołówkowego) kart 7600GS 256MB DDR2 (czyli podstawowych wersji), interesuje mnie GF od Galaxy. Tutaj link do ołówka dla Leadteka B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 wszystkie linki do vmoda do sapphire radeon 9550 juz nie aktualne a na googlach tez nic ma ktos moze na dysku albo wie gdzie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 zobacz teraz :) ps jeden link był ok ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 wez podaj ten link bo ja chyba jestem za tepy (zaden mi nie dziala) jak ktos chce to znalazlem do gigabyte radeon 9550 vmod http://www.ols.vectranet.pl/~mptracer/boboszyn/vmem.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 wez podaj ten link bo ja chyba jestem za tepy (zaden mi nie dziala) jak ktos chce to znalazlem do gigabyte radeon 9550 vmod http://www.ols.vectranet.pl/~mptracer/boboszyn/vmem.html oj wydaje mi się, że nie przesadzałeś z krytykowanie siebie :lol2: :D Podany przez Ciebie link był/jest już w Wielkiej Księdze Vmodów pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Ma ktoś z Was jakiegoś V-Moda do Płyty głownej k8n4-e Deluxe nigdize niemoge tego znalzc :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Ma ktoś z Was jakiegoś V-Moda do Płyty głownej k8n4-e Deluxe nigdize niemoge tego znalzc :/ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103767 Takie trudne do znalezienia. Modzik na vcore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Tnx Devil:) teraz się coś może zacznie:) Tylko czy jest rożnica miedzy k8n4-e delux a zwykla? Edytowane 15 Lipca 2006 przez tabius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Tnx Devil:) teraz się coś może zacznie:) Tylko czy jest rożnica miedzy k8n4-e delux a zwykla? W wyposazeniu : sata, raid itp. Innej nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) ok poszukałem troszke i wyglada na to że ten mod daje na 1.6v na procku a rezystor to 12kohm Edytowane 15 Lipca 2006 przez tabius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 ok poszukałem troszke i wyglada na to że ten mod daje na 1.6v na procku a rezystor to 12kohmA miejsca lutowania dla slepych ;) Do dziela Tabi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...