BorysVasiliev Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 ja w tej grze gram wszystko OFF i rozdzialka 1440x900 bo mam wide . Teraz dopiero wszystkow widac.W UT2k4 tez gralem wszystko OFF :) Nie potrafie sie skupic jak mi tekstry przyslaniaja postac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Pytanie trochę z du... :) Ale jak ustawić wszystko na max ;] ? Bo mało opcji jest w opcjach, a mimo to tekstury jakieś dziwne... w niektórych miejscach bardzo niskiej jakości, w innych wysokiej, do tego na starcie gry, wszystkie są jakości słabej, ale po 2sekundach się wczytują te porządne.. wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 U mnie też po ok. 2 sekundach się ładują szczegółowe tekstury. To samo mam w Crysis. Może to przez Vistę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 U mnie też po ok. 2 sekundach się ładują szczegółowe tekstury. To samo mam w Crysis. Może to przez Vistę?W UT na XP to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 potwierdzam, na XP też trwa 2 sekundy nim wgrają się szczegółowe szczegóły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jak sciągnąć blokadę maksymalnych 60 fpsów ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W menu możesz wyłączyć opcję Smooth Framerate. lub w pliku UTEngine.ini bSmoothFrameRate=True MinSmoothedFrameRate=22.000000 MaxSmoothedFrameRate=62.000000 Nawet jak to wyłączysz, to silnik ma ograniczenie na 90fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Nieprawda. Można mieć tyle na wskaźniku na ile pozwoli i sprzęt. Ja wyciskam czasami 140FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 No faktycznie. Powtórzyłem to, co przeczytałem w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Utwierdzam się w przekonaniu, że UE 3 jest niesamowity, praktycznie drugi (pod względem "ładności" silnik po CryEngine2 ale za to jak obydwa chodzą! Wszystko co mogłem ustawić na maksa rozdziałka 1680x1050, tekstury all max, aniso 16, aa 16x (sterownikowo, nie jestem pewny czy działa, da się ustawić "na gorąco" w grze? ) i fps (co prawda z ogranicznikiem do 60) ALE NIGDY, przenigdy nie spadł poniżej tych 60, nie zobaczyłem 59 :) (no w filmikach stałe 30 :) ) Gdyby jeszcze w UT3 była jakaś fizyka i chociaż durna siatka dała się rozwalić.. ;] btw. jest w UT3 Leviathan? Który pojazd jest najmocniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Leviathan jest... na razie mocniejszego nie widziałem 6500 HP :D Chciałbym też nadmienić, że mimo łatki w grze nadal jest masa błędów. Gram na INSANE, nie wiem czy któryś z betatesterów próbował, ale boty z drużyny są po prostu tępe jak but. NP: chyba w drugim WARFARE z Leviatanem, wsiada do niego dwóch kolesi i sobie stoją w bazie i czekają... jeden np się zaciął i cały czas walił z laserka w ziemię. Za most, mimo że był prawie cały czas otwarty mi jeszcze nie przejechali. Wszystko praktycznie samemu trzeba robić. Nie wspomnę już o celności przeciwników. Jak BOT wsiada do wieżyczki, to lepiej się nie wychylać w zasięg jej wzroku na całej mapie :D Beta testerzy pewnie włączyli NOVICE i jechali wszystkich samemu, więc nie zauważyli na przykład, że są pewne miejsca w których nasze TEAMMATE'sy po prostu się blokują, trzeba im z rakietnicy porządnie zapierniczyć, to się odblokowują. Dość, że na INSANE team jest czasami mniej liczny, to jeszcze się skurczybiki potrafią zablokować. Ja jeszcze ani razu całej gry nie przeszedłem i już na różnych mapach to widziałem. Trochę żałosne, że nikt tego nie wychwycił. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 na jakiej mapie :] ? ps baaardzo spodobał mi się darkwalker ;) nie jest może najsilniejszy i w sumie trochę jest nieporadny, ale ma taki swój klimat :] Ten drugi pajęczak (czy tam kilkunóg, nie pamiętam nazwy, ten co się w kulę zmiena) też daje rady, bardzo spodobały mi się te pojazdy. IMO jedyne czego brakuje UT3 to jakiejś nowej broni i ingerencji z otoczeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Np na tej na której się aktualnie męczę :D, czyli ONYX COAST. Koleś blokuje się na barierce przy wieżyczce do strzelania. Już się nie męczę :D poszło za 1 razem w 5min po użyciu karty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Gdyby jeszcze w UT3 była jakaś fizyka i chociaż durna siatka dała się rozwalić.. ;] btw. jest w UT3 Leviathan? Który pojazd jest najmocniejszy? ut3 nie ma fizyki bardzo skomplikowanej w trybie MP bo ut zawsze był robiony tak, aby chodził na wszystkim na czym się da... Więc jak ktoś miałby c2q i 8800gt + kartę ageia physx to miałby całkiem inną fizykę niż ktoś kto gra na słąbszym sprzęcie - co jest niedorzeczne. Ale jak chcesz możesz poszukać sobie na jutubie możłiwości UE3 z fizyką wspieraną hardłerowo... Wszystko się burzy gniecie i wybucha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Tylko jak to teraz wsadzić do UT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Panowie krótka piłka z mojej strony: jak "odpolszczyć" UT3 ? ;]. Jakoś 'spawara' i inne nazwy srednio mi pasują. Patcha żadnego jeszcze nie instalowałem. Może zainstalować wersje 1.1 US ? :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Stronę wcześniej masz. Patch jest międzynarodowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Panowie krótka piłka z mojej strony: jak "odpolszczyć" UT3 ? ;]. Jakoś 'spawara' i inne nazwy srednio mi pasują. Patcha żadnego jeszcze nie instalowałem. Może zainstalować wersje 1.1 US ? :). W pliku utengine.ini w C:\Users\nazwa użytkownika\Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Config masz wpis "Language=POL" Ja "POL" zmieniłem na INT i mam menu po angielsku. Działa to normalnie po zainstalowaniu Patcha 1.1, bez patcha też powinno zmienić na ENG. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 W pliku utengine.ini w C:\Users\nazwa użytkownika\Documents\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Config masz wpis "Language=POL" Ja "POL" zmieniłem na INT i mam menu po angielsku. Działa to normalnie po zainstalowaniu Patcha 1.1, bez patcha też powinno zmienić na ENG.Kolega wyżej mi pomógł :). Niemniej thx za odpowiedź. FAQ na 1 stronie by sie przydało tak 4fun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Panowie, ratujcie, bo mnie juz ch... strzela. Najpierw mialem problem taki, ze gra po jakichs 10-15min wywalala czarny ekran (ale zwisa nie bylo odrazu), ale jednak po ok. 20s nastepowal zwis. Podejrzewalem za duze OC proca, wiec zmniejszylem i ten problem sie rozwiazal, ale powstal nastepny. Teraz wypier... mnie na pulpit z jakims bledem 0x00000 costam "Pamiec nie moze byc Read" juz pare razy. Zaczalem podejrzewac Ram, wiec przelecialem MemTestem dosowym, ale nic nie znalazl. Przeinstalowalem gre i teraz znowu wywalilo mnie z bledem UT3.exe , ale tresci nie pamietam. Gra jest oczywiscie oryginalna. Zaraz po przeinstalowaniu, zainstalowalem tez Patch. Gra "przerobiona" na angielska (czyli w tym pliczku poprostu zmienilem na INT). W zadnej innej grze nie mam problemow, tylko w UT3. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Panowie, ratujcie, bo mnie juz ch... strzela. Najpierw mialem problem taki, ze gra po jakichs 10-15min wywalala czarny ekran (ale zwisa nie bylo odrazu), ale jednak po ok. 20s nastepowal zwis. Podejrzewalem za duze OC proca, wiec zmniejszylem i ten problem sie rozwiazal, ale powstal nastepny. Teraz wypier... mnie na pulpit z jakims bledem 0x00000 costam "Pamiec nie moze byc Read" juz pare razy. Zaczalem podejrzewac Ram, wiec przelecialem MemTestem dosowym, ale nic nie znalazl. Przeinstalowalem gre i teraz znowu wywalilo mnie z bledem UT3.exe , ale tresci nie pamietam. Gra jest oczywiscie oryginalna. Zaraz po przeinstalowaniu, zainstalowalem tez Patch. Gra "przerobiona" na angielska (czyli w tym pliczku poprostu zmienilem na INT). W zadnej innej grze nie mam problemow, tylko w UT3. Poluzuj troche ram'y ten engine lubi tak wywalić właśnie przez ram, miałem coś podobnego na MoH: Airborne i wtedy pomogło właśnie poluzowanie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 na forum epica ludzie podają kilka rozwiązań na wywalanie się aplikacji. Jest też programik do ściągnięcia UT3 tweaker - tam można parę imporvmentów wprowadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Gra ktos ostrzej na multi? Po zmianie sprzetu, zainstalowalem demko i sie chyba zakochalem. Chyba skusze sie na fulla, mam nadzieje ze morpheus oobstal sie w tkaiej formie jakiej go pamietam. Najwiecej pykalem w ut99, polubilem go za szybkosc i prostote. Trojeczka w deathamczu bardzo mi go przypomina. Tryb z pojazdami troszke mnie przerazaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) A powiedz jak z fps na tym twoim podkręconym procku? Bo u mnie (full) strasznie się tnie. Często spadki poniżej 30fps. Zamówiłem sobie E2140 z "gwarantowanym" 3GHz. Z miesiąc albo dwa poczekam z zakupem 45nm, ale mam nadzieję że już na tym będzie zap!@4... Edytowane 13 Stycznia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Czym mierzysz liczbe fps'ow albo w czym wlaczasz licznik? Jak na moje oko w 1600x1200 na fulla chodzi bardzo dobrze, nawet sie zdziwilem ze az tak to smiga ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) No Frapsem, ofc. Właśnie ból jest taki, że kiepsko chodzi bez względu na rozdziałkę. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Racja fraps, zapomnialem o nim juz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 nie gram "zawodowo" ale sobie pogrywam i chwale dobra odskocznia od CoD 4 / BF 2 podoba się prędkość rozgrywki, jak za starych dobrych kłejkowych czasów :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mnie chyba kur... [ciach!] strzeli z ta gra. Odocowalem proca, to nie ma zwisa, odocowalem Ram, to nie ma bledu "Pamiec nie moze byc Read", ale za to teraz najnormalniej w swiecie wywala mnie na pulpit z bledem "Wystapil blad z UT3.exe, aplikacja zostanie zamknieta". Co sie kur... dzieje. Nie po to kupilem oryginalna gre, zeby sie z tym kur... tak jeb...c. W zadnej innej grze nie mam problemow, w UT2004 mluce az milo, a tu kur... co 5-10min koniec gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 DziubekR1: próbowałeś podmienić pliki OpenAL32.dll, wrap_oal.dll w "...Unreal Tournament 3\Binaries" na te z tego pliku: http://rapidshare.com/files/75433612/UT3_Sound_Fix.zip.html mi to pomogło ps mam x-fi i to on był problemem, a te pliki załatwiają sprawę właśnie z x-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...