Skocz do zawartości
BigSpider

Unreal Tournament 3

Rekomendowane odpowiedzi

ponawiam pytanie, czym objawia się polska wersja językowa?

Napisami. I polskimi nazwami broni/pojazdów. Na tłumaczenie ksywek postaci się nie porwali.

Dużo nie grałem. Na 2400pro trochę problematyczne, ale w sumie na 800x600 daje radę. Na "kampanię" wystarczy :lol:

Nowy GTS już zamówiony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem sobie zrobić podmiankę języka w grze, tzn z polskiego na angielski. Wiem co i jak tylko mam pytanie. Czy będę musiał instalować jakieś patche specjalne do wersji angielskiej (jeżeli takowe będą, bo na razie są international), czy pójdzie swobodnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem sobie zrobić podmiankę języka w grze, tzn z polskiego na angielski. Wiem co i jak tylko mam pytanie. Czy będę musiał instalować jakieś patche specjalne do wersji angielskiej (jeżeli takowe będą, bo na razie są international), czy pójdzie swobodnie?

to nie chciej tylko zrób :). Zakupiłem UTa, zoabczyłem polskie menu, to jeszcze przebolałem. Chociaż człowiek który tłumaczył chyba nigdy w UT nie grał. Opcja Text to Speech zoastała przetłumacozna jako Mowa i Pismo o ile mnie pamięc nie zmyla - gratuluje, na pewno każdy polski user się kapnie że to służy do zamiany pisma na mowę :D.

Mapy, nazwy broni, pojazdów nieudolnie przetłumaczone na polski - jak dla dzieci neostardy. No nic, gram.. ale jak zobaczyłem teksty w stylu:

Obsadź Pomrok, Obsadź SPMA Pożogę!, Długi Łuk AVRiL, Strzały w głowę, Nie jesteś GOTOWY. Naciśnij Strzał!, nie jest już w szale zabijania. Przerywa go (killing spree was ended...), Pelzak demoluje wszystko (Pelzak is on a rampage :D), Naleśnik! (pancake) , Podwójny frag, multi frag..

starczy żenady, to stwierdziłem że kolesie po prostu sprofanowali UT. Na szczęście zmianę języka można machnąc jednym szybkim wpisem w pliku ini.

A wg Ciebie wersja International to jaka jest jak nie angielska? :). UT ma ogromne możlwiości konfiguracyjne, wszystko siedzi w plikach ini, nie trzeba żadnych nowych cd-keyów, zmieniasz jezyk z POL na INT i śmiga normlanie po staremu.

Ale muszę przyznac że trochę sie zawiodłem na pełnej wersji. Kiepsko coś z pajpowaniem zmiany broni, nie da się głosów zbindować pod klawisze, zdarza się że UT się wywala (zwłaszcza przez dźwięk, lub inicjalizację shaderów ) - trzeba trochę modyfikacji porobić w konfigach. UI jak było tak dalej jest crapowate. Mam nadzieję ze ktoś dorobi klasyczne menu z ut99 :).

Najlepszy był zonk jak odpaliłem UTEd.. to mi zostało 2MB ramu wolnego :lol:

Tak, że czekam na patcha 1.2 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grze przy próbie logowania (złe hasło) pisze mi że jeśli zapomniałem hasła to odwiedź http://www.gamespyid.com/ . Tam się loguje (moje konto na gamespayu) i co dalj? Jak niby odzysakć hasło?

Próbowałem wpisywać różne hasła, ale nie udało mi się trafić - proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ut to dobra marka, ale jednak ut3 ma jeszcze sporo niedoróbek i się potrafi walić przy uruchamianiu :).

Ktoś wie jak ręcznie w konfigu edytować bindy żeby UT ich nie nadpisywał? Bo pierun się uparł i jak coś zmienię ręcznie to mi wycofuje te zmiany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PelzaK

jak przeczytałem Twoją wypowiedź to włos mi się zjeżył na głowie. Przecież to profanacja! mmmmmmoooonnnnster kill to ciekawe co jest w PL....rany...także zanim dojdzie do mnie UT3 chcę się zapytać jak zmienić język na ENG co bym żadnych naleśników nie slyszał.

czy jakiś serwik PL stoi fajny? purepc ut3 serw może?

czy ktoś ma X-FI i może potwierdzić, że jest super hiper dźwięk? bo w sumie ten SB kusi mnie właśnie pod UTeczka.

dzięki

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, do tłumaczenia jezyka mówionego już się nie posunęli :D. Powinna być wg mnie przy starcie możliwośc wyboru języka... Choć dla znawców ut edycja plików ini to chleb powszedni... :). W sumie to nawet to tłumaczenie nie do końca zrobione pro, więc sygnowanie pudełka naklejką - profesjonalna polska wersja jest po prostu śmieszne i cd projekt nie dba chyba o swoją reputację :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Nie wiem co to za kombinacje w tym linku do zmiany jezyka sa podane :) Ja poprostu wlaczylem plik UTEngine.ini i w language zmienilem "POL" na "INT". Koniec roboty.

2) Panowie, czy ja jestem slepy, czy w UT3 nie ma juz Adrenaliny ? No i czy jest tzw. "Manta run" jak w UT2004 ? Bo cos tez jeszcze nie widzialem, zeby ktos na mancie smigal po flage

3) Mam z tym UT maly problem. Lubi sie czasami zwiesic. Wstepnie obstawiam proca, bo nie testowalem jakos super jego stabilnosci, ale wszystkie inne gry smigaja bez gadania. No ale moze ten UT3 poprostu tak ma, ze sie lubi zwiesic z [gluteus maximus] ? Gdzie lezy przyczyna ? Patch wgrany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Nie wiem co to za kombinacje w tym linku do zmiany jezyka sa podane :) Ja poprostu wlaczylem plik UTEngine.ini i w language zmienilem "POL" na "INT". Koniec roboty.

2) Panowie, czy ja jestem slepy, czy w UT3 nie ma juz Adrenaliny ? No i czy jest tzw. "Manta run" jak w UT2004 ? Bo cos tez jeszcze nie widzialem, zeby ktos na mancie smigal po flage

3) Mam z tym UT maly problem. Lubi sie czasami zwiesic. Wstepnie obstawiam proca, bo nie testowalem jakos super jego stabilnosci, ale wszystkie inne gry smigaja bez gadania. No ale moze ten UT3 poprostu tak ma, ze sie lubi zwiesic z [gluteus maximus] ? Gdzie lezy przyczyna ? Patch wgrany.

1. to nie są żadne kombinacje, w gruncie rzeczy opisują rozszerzony sposób zmiany języka :), bo u niektórych nie ma folderu INT.

2. nie ma, masz ino berserka, inva, ampa, shielda

3. zobacz sobie w logi to będziesz wiedział czemu sie wywalił... włączenie hardłerowego dźwięku podobno zabija niektóre maszyny :)

Na desce możesz uciekać z flagą. Podczepić się do kolesia w Mancie albo nawet do Raptora. Jedno trafienie i lecisz na główkę.

Marcinie, nie musisz nam relacjonować co nowego w UT, bo niektórzy grają w to od 98 roku :D. A deska tak, podczepiasz sie do wszystkich pojazdów, dzięki czemu za czasów jeszcze dema ut3 rozpykaliśmy kolesi na suspens w 2 osoby do 3 flag w mniej niż 2 minuty :D Ale byli zdziwieni...

Problem w tym, że niektórzy np w raptorze nie wiedzą że ktoś jest do nich podczepiony i zamiast pomóc zdobyć flagę to se latają... Że tak powiem.. uwielbiam grać z debilami :D. Dziś np, na jakims serwerze 12 na 12, mapa suspense... skonczył sie czas, wynik 0:0... potem przez półtora godziny nikt nie mógł zdobyć flagi, bo z każdej drużyny 10 typów broniło bazy, a 2, chodząc w pojedynkę próbowało podprowadzić flagę przeciwnikowi... paranoja... Wystarczyła by jedna zorganizowana akcja i po grze. Tak, że fajnie czasami trafić na kogoś kto umie grać w całej tej hołocie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE

Jak 10 typów broniło flagi, to ten twój Raptorek, czy Manta na wiele by się nie zdały. 2s w bazie i BOOM!!! wylatujesz z kokpitu. Już nie mówię o podłączeniu się kolesia i nie trafieniu jego z mini przez tych 10 typa :D

Ja ostatnio płaczę nad moją myszką G7. Oczywiście masa ludzi ma ten sam problem z tego co wyczytałem, ale Logitech jak zawsze we wszystko wbija. Jego strata, to oni będą musieli mi przysłać nówkę działającą jak należy :D

Pytanko odnośnie UT. Na jakim poziomie gracie w singla? :D Ja zaszalałem, jadę na razie na najwyższym, ale problemów nie zabrakło :D szczególnie z jednym CTF.

Edytowane przez Elektronek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ PelzaK

A jak sprawdzic te logi ? Bo mam kilka plikow w katalogu Logs, ale wszystkie mi sie chca otwierac w Visual C++, a tam jak juz program wejdzie, to nic nie ma. Probowalem je otworzyc notatnikiem, to co prawda cos jest, ale same jakies smieci.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE

Jak 10 typów broniło flagi, to ten twój Raptorek, czy Manta na wiele by się nie zdały. 2s w bazie i BOOM!!! wylatujesz z kokpitu. Już nie mówię o podłączeniu się kolesia i nie trafieniu jego z mini przez tych 10 typa :D

Nie z takich opałów się flagę wynosiło... :D. Grunt to iść drogą której się nie spodziewają... czyli przez środek :lol:

Chciałbym pograć sobie w nowego Unreala. Czy na moim sprzęcie będzie to możliwe? Jeżeli nie to czy wystarczy zmienić karte graficzną na trochę lepszą? Na jaką?

Nie musisz nic zmieniać. Na low będziesz normalnie grał :)

no, normlanie to trochę przesada. Mam venica 3000+ i 6600GT i tak na niektórych mapach jest 30 fps, na innych 15 i mniej, zależnie też od ilości latających głów...:twisted:

W vctfa da się pograć, ale w DM to raczej nie ma szans przy tak niskim frejmrejcie, być pierwszym...

@ PelzaK

A jak sprawdzic te logi ? Bo mam kilka plikow w katalogu Logs, ale wszystkie mi sie chca otwierac w Visual C++, a tam jak juz program wejdzie, to nic nie ma. Probowalem je otworzyc notatnikiem, to co prawda cos jest, ale same jakies smieci.

Pewnie otwierałeś dumpy. Tam masz plik log, ja mam swój tutaj:

C:\Documents and Settings\PelzaK1\Moje dokumenty\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Logs\Launch.log

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi