Gość jacusslavus Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 aby obnizyc temp mojego athlona zmienialem pasty. smarowalem grubo, cienko, b. cienko, zmienilem coolera na jakiegos titana z rdzeniem Cu (ograniczaja mnie wymiary 80x80 mm), wietrze obudowe....i nic. przy normalnej pracy mialem 51C a w stresie nawet do 60C. w koncu zmienilem vcore z 1.65 na 1,6.... i temp. spadla o ok 3C. w stresie tez niezle. spadlem ponizej 50C przy normalnej pracy. czy to mozliwe zeby bios zawyzal potrzebne napiecie na rdzeniu? prosze o opinie. i co ew moge jeszcze zrobic aby obnizyc te p...temp. jakie pasty, biale, kolorowe, silikony. jakie wiertla na rdzen, ale nie za drogie. juz wydalem sporo kasy ....i bez efektu. dzieki za info. :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Pasta najlepiej srebrna, smaruje sie cienka warstwe Duzo zalezy od radiatora > najlepiej zeby byl caly z miedzi Niech mnie ktos uswiadomi co to sa wiertla na rdzen prosze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...