/matthew/ Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Witam! Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym założyć serwer ftp aby np. moi koledzy mogliby ściagać ode mnie pliki?? Korzystam z programy No-IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Sciagnij jakiegokolwiek klienta FTP. Ot caly problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 www.chip.pl dzial download , poszukaj serwery ftp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 A który program jest godny uwagi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jeden z lepszych jest chyba serv-u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 uzywam bullet proof ftp - szczerze mowiac nie porownywalem z innymi ale ten dziala i nie mialem z nim problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Zgadzam się z "virtuomaniak" że "serv-u" to jeden z najlepszych serwerów ftp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja zawsze uzywalem jak stawialem serwer G6FTP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 NTF. -> oprogramowanie sieciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 łatwy w obsłudze i sprawny jest też guildFTPd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynaboss Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam!! A ja mam taki problemik: Otóż mam ip zewnętrzne ( 82.160.42.179 )oraz programik G6 FTP Server. Wszystko ok ale gdy dodam juz usera i katalogi, to dalej wybieram swój numer ip w którym pokazuje mi się tylko mój numer ip wewnetrzny (192.168.1.153) przez co moga sie podłączyc do mnie tylko kumple z sieci (mam radiówkę) a z "zewnątrz" nikt nie wejdzie!! Jak to ustawić, aby łączono się ze mną przez moje zewnetrzne ip?? Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Prosty wniosek że nie masz zewnętrznego IP - musisz mieć przekierowany port (do ftp domyślnym jest 21) z lokalnego serwera do Ciebie - musisz się skontakotwać z adminem waszej sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynaboss Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Prosty wniosek że nie masz zewnętrznego IP - musisz mieć przekierowany port (do ftp domyślnym jest 21) z lokalnego serwera do Ciebie - musisz się skontakotwać z adminem waszej sieci. 1360404[/snapback] Mam zew ip!! Płacę za nie co miesiąc, tylko daletego, żeby w eMule mieć HighID. W dodatku z netem łącze się przez zewnętrzne ip, ponieważ gdy np wchodzę na allegro czy świstaka, to zawsze pojawia się informacja z jakiego ipo się logujesz i pojawia mi się tam to zew. Tak samo gdy testuje sobie łącze na jakiś stronkach, to też zawsze widnieje tam moje zew ip, a nie wewnętrzne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras24 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Wewnetrzne ip ci sie nie pojawi bo jest wewnetrzne :) Zawsze z zewnatrz bedzie widac twoje zew. ip, nie wazne jakie aktualnie posiadasz . Tak wiec nie kieruj sie tym co sie wyswietla na stronkach Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez piotras24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 To ile ty masz tych IP ? Do jednej karty normalnie możesz mieć tylko jedno IP - weź w uruchom wpisz cmd i w dosowym oknie wpisz ipconfig - tam Ci pokaże jakie masz IP - i jeżeli jest to 192.168.x.x to nie ma bata żeby Twój ftp był widziany na zewnątrz bez przekierowania portów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mam zew ip!! Płacę za nie co miesiąc, tylko daletego, żeby w eMule mieć HighID. Płacisz za przekierowane porty a nie IP , a to ogromna różnica . Co do reszty to tak jak moi poprzednicy napisali .... forward portu 21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buttom3 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 To ile ty masz tych IP ? Do jednej karty normalnie możesz mieć tylko jedno IP - weź w uruchom wpisz cmd i w dosowym oknie wpisz ipconfig - tam Ci pokaże jakie masz IP - i jeżeli jest to 192.168.x.x to nie ma bata żeby Twój ftp był widziany na zewnątrz bez przekierowania portów. 1369761[/snapback] to nie jest prawda ze do jednej karty mozna miec tylko jedno ip mozna wprowadzic wiecej i nie ma z tym probleu nawet winxp, w win98 i me jest problem ale do obejscia wystarzczy polaczenie jakie->wlasciwosci->protokol tcp/ip->wlasciwosci->(na dole) zaawansowane->ustawienia protokoly ip i tam mozesz dodac wiecej numerow ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...