wadim Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Witam, jak zwykle głupi problem z ruskim ;] eh przeszukałem google moze jestem slepy ale nie znalazłem tego co mnie interesowało. POtrzeba mi schemat , przykład listu po rosyjsku, zwroty. Chce przygotowac sie do sprawdzianu zapewne bedzie to list z wakacji albo opisać St. Pteresburg, coś w tym stylu. Dzieki chłopaki i prosze o wyrozumiałość temat doś smieszny ale jakoś trzeba zdać :P a rosyjski nie jest moja mocna stroną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Cos problemy z regulaminem masz chlopcze. 9. Nie proś, żeby użytkownicy forum wypełniali za Ciebie Twoje obowiązki. Na forum nie wolno zamieszczać postów z prośbą o zrobienie zadań domowych bądź podanie odpowiedzi w testach/konkursach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Cos problemy z regulaminem masz chlopcze. 9. Nie proś, żeby użytkownicy forum wypełniali za Ciebie Twoje obowiązki. Na forum nie wolno zamieszczać postów z prośbą o zrobienie zadań domowych bądź podanie odpowiedzi w testach/konkursach. 1355348[/snapback] Nie wydaje mi się, żeby ten punkt regulaminu został przez wadima złamany. POtrzeba mi schemat , przykład listu po rosyjsku, zwroty. Chce przygotowac sie do sprawdzianu zapewne bedzie to list z wakacji albo opisać St. Pteresburg, coś w tym stylu. Kolega prosi o pomoc w przygotowaniu się do sprawdzianu, a nie o gotową pracę ani też żadne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Priwjet! Masz ksiazke Nowyje Wstrieczi 2????? Tam jest temat o wakacjach i o St. Petersburgu. Z Sankt Petersburga tydz temu pisalem spr. Ale nei w formie listu. A co do listu z tylu ksiazki jest wiele takich tekstow do czytania i w srod nich jest chyba list, wiec schemat bedziesz mial, a zwroty to z poszczegolnych rozdzialow. Niestety ksiazki nei mam zeby Ci zdjecia podeslac, ale jak masz to masz problem z glowy! Daswidania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) @Poca- czytaj dokładnie posty widać nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi @pandi- dziękli za wpsarcie widać ze dokładnie czytasz wypowiedzi @Tony Soprano Priwjet mam wlasnie Nowyje Wstrieczi 2 :) o St. Pteresburgu sa informacje też pisałem o tym prace :) Niestety nie ma schematu na koncu ksiazki :( na poczatku jest ale tylko pocztówki :( dzięki za pomoc! PAKA! macie moze jeszcze jakies pomysły?? Edytowane 28 Marca 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 http://studyrussian.com/MGU/sampleletter.html Salutation, Beginning phrases, closing... (chyba cos takiego potrzebujesz) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 1356074[/snapback]dzięki wielkie :) dużo mi to pomogło :D dzis wieczorkiem musze cos fajnego ułożyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Przeciez to jest banalnie proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Przeciez to jest banalnie proste 1356754[/snapback] pomogl byś a nie gadasz nic nie wniosłeś do tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...