Skocz do zawartości
ufoufnal

Problemy Z Poczatkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam probel z podkreceniem procesora i pamieci ale nie dlatego ze dalej sobie nie radze lub ze cos mi poszlo tylko nie wiem czemu u mnie w BIOSie nie ma tych opcji co sa opisywane we wszystkich Poradnikach, Guide'ach czy ksiazkach. Naprawde troche na ten temat czytalem wiec nie wieszajcie na mnie psow ze nie chce mi sie czytac. Naprade pasjonuje sie moddelingiem a w O/C chcialem zaczac sie bawic.

Moze ktos po kolei napisze jak to powinno wygladac bo jak w chodze przez F9 do biosa to nie mam opcji dotyczacych chipsetu :/

Moj sprzet to:

Plyta głowna: Intel D845BG na chipsecie i845D

Bios ver.: PT84510A.86A.0030.P08.0301300054

Bios date: 01/30/2003

Procesor: P4 2.2 Ghz Northwood

Jak ktos pomoze to bede blogoslawil a jak mi sie dostanie (czego jestem pewien) to tez dzieki. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z litości powiem Ci, że oryginalne płyty intela nie mają żadnych opcji do oc, bo trudno żeby ta sama firma, która robi procesory i płyty pozalała na ich przetaktowanie, żeby ktoś mógł zaoszczędzić przy zakupie procesora.

Btw. Jestem ciekawy co skłoniło Cię do umieszczenia tego posta akurat w tym, a nie w innym dziale?

Edytowane przez Złoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoty wielkie dzieki za to wyjasnienie. Wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem (konkretnej) A czemu tu? Zastanawialem sie czy nie wsadzic tego do dzialu o BIOSIE (chyba trzeba tak bylo zrobic) czy nie wsadzic tego do Platformach INTEL lub tu. Na chybil trafil wyszlo tu ............ WIELKIE DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi