AndyN Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Czasem korzystałem z Norton Ghost 9.0 do przywracania kompletnego systemu z obrazu. Bardzo wygodne, nie trzeba godzin marnować na instalowanie wszystkiego od nowa. Abz odzyskać system w systemie z Raid0 potrzebna jest dyskietka ze sterownikami do macierzy. W przypadku A7N8X Dlx wszystko działało. Ghost z płyty się uruchamiał, F6, sterowniki z dyskietki i wszystko płynnie działało. Ale po zmianie platformy na A64 już nie działa :( Ghost bootuje z płyty, F6, sterowniki z płyty, wczytuję obie pozycje (nvidia raid class driver i nvidia nforce storage controller) ale w pewnym momencie dostaję komunikat, że "nvraid.sys could not be found" i program przerywa uruchamianie. A plik ten na dyskietce ze sterownikami jest. Przygotowałem dyskietkę ze sterami z najnowszego pakietu sterowników nVidia 6.53 i dostaję ten sam komunikat :? Szkoda mi czasu na długotrwałe instalowanie wszyskiego od nowa, mam wszystko w obrazach ale są one niedostępne bo program nie chce działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deviancer Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Sorka że troche nie na temat możesz napisać procedure robienia i przywracania obrazu Ghosta na NTFS ?? z Dyskietek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Sorka że troche nie na temat możesz napisać procedure robienia i przywracania obrazu Ghosta na NTFS ?? z Dyskietek ? 1355942[/snapback] Witam może ja sie wtrące aby zrobic image'a partycji ghostem 2003 (w 9.0 pewnie jast podobnie) Musisz miec dyskietke ratunkową, tu masz jak to sie robi: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=1870 Jest tylko mały problem bo u mnie ghost na tej dyskietce jest jednorazowego użytku po wykonaniu backupa już go nie moge z dyskietki odpalić i aby przywrócić partycje z obrazu to musz se utwożyć dwie dyskietki ratunkowe jedną do robienia backup/a a drugą do przywracania, dziwne to. Wiec Tobie też radze zrobić dwie / trzy dyskietki żebys sie nie obudził z ręką w nocniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Sorka że troche nie na temat możesz napisać procedure robienia i przywracania obrazu Ghosta na NTFS ?? z Dyskietek ? Instaluję ghosta w systemie. Z poziomu systemu uruchamiam ghosta. Dysk mam podzielony na partycje. Na partycji C mam system, na D całą resztę. Robię obraz systemu będącego na partycji C definiując, że ma być zapisany w katalogu na dysku D. Można też definiować poziom kompresji pliku obrazu, czy obraz ma być dzielony na pliki i o jakiej wielkości itp. Płyta z Ghostem jest bootowalna. Bootuję Ghosta z płyty,w trakcie instalacji WinXP, jako że mam Raid0, wciskam F6, z dyskietki wgrywam sterowniki macierzy. Po uruchomieniu Ghosta wybieram opcje przywrócenia systemu na dysk C z pliku będącego na D. Program wykonuje zadaną operację, Windowsy uruchamiają się w wersji z obrazu Tak mi to działało pod Asusem A7N8X, pod MSI, co opisałem powyżej, działać nie chce :( Ten help o Ghost-cie był chyba pisany na podstawie starszej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 *BUMP* Może ktoś zna odpowiedź na mój problem? Bo tutaj nie znają: http://www.msi-polska.pl/program/e_service...0dde3433daf8df7 http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=68755.0, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Mój typ , to Drive Image 2002 do DOS-a , ( start z dyskietek - 2 sztuki ) . Jak dla mnie niezawodny nawet do SATA . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...