M.K Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Witam wszystkich! Mam mozliwosc kupienia fajnej karty z tym, ze ma wyjcie Tv w NTSC. Moj telewizorek oprocz Pal-u, Secam-u i innych obsloguje rowniez NTSC4.43(przynajmniej tak wyswietla gdy przelaczam rozne systemy). Czy to sa te same standardy? Niechcialbym sie pozniej zdziwic i ogladac filmow na czarno-bialo(nie mam mozliwosci przetestowania tej karty). Z gory THX za odp. eM.Ka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Co to za karta???? Jeśli ma tylko wyjście NTSC to lepiej spasować, niż się później zawieść... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Karta to oryginalny Radek 8500 128MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 hm, ja mam to ciekawie rozwiazane w moim radku9000. Mam po prostu zworke: pal/ntsc. Ale chyba jest jeden standard ntsc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 W Europie obowiązującym standartem jest PAL i niektórzy producenci (ATI, LEADTEK) produkują karty z wyjściem tylko w jednym standarcie po to ażeby uzyskać lepszą jakość obrazu. Moim zdaniem warto kupić taką kartę i mieć lepszą jakość obrazu. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ...Ale chyba jest jeden standard ntsc?NTSC występuje w wersjach z podnośną koloru 4.43MHz oraz 3.58MHz. Zaletą NTSC jest częstotliwość odchylania pionowego 60Hz (PAL - 50Hz), jeśli nie ma się 100Hz telewizora to mniej się męczy wzrok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Czytalem ze w przypadku kart na radeonie 8500 to trzeba by sflashowac bios na europejska wersje obslugujaca PAL. Nie jestem jednak tego pewien na 100% :( O innych kartach nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...