enzyme Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 czesc wszystkim :) jak przypisac ręcznie numery IP na routerze? w instukcji nie mam nic o tym - tylko automatyczne przydzielanie przez dhcp :mur: Jak przypisze moje numery IP w połaczeniach sieciowych to nie działa, podejrzewam ze najpierw musze je jakos wpisac do routera. niestety nie wiem jak. mozecie tez opisac ta konfiguracje na innych routerach, jakos sobie dojde jak to zrobic u mnie :) Używam systemu windows XP pro narazie chce zeby tylko moj ip byl przyporzadkowany na stale, reszta na automat. tak wyglada okno konfiguracji mojego routera: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Nie musisz ustawiac nic na routerze. Poprostu na kompie ustaw: IP Adress: 192.168.1.99 << tu wpisujesz numer ip jaki chcesz Maska podsieci: 255.255.255.0 Brama domyślna: 192.168.1.254 Preferowany DNS: 194.204.159.1 Alternatywny DNS: 194.204.152.34 Po tym zabiegu net powinien dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzyme Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) dzieki dziala :D z ta brama nie wiedzialem. Edytowane 29 Marca 2005 przez enzyme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 czy na routerze (obojętnie jakim) da się zrobić limity przepustowości np 1mb podzielić na 10 userów po 128 kb/s, i to na dodatek tylko w godzinach szczytu od 14-22? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Przeważnie wszystkie tanie routery nie mają takich mozliwości. Są do kupienia osobne urządzenia tzw menadzery pasma (load balancer), np planet bm-500 ( http://www.planet.a.pl/trade/productview/657/175/ ) Tylko trzeba mieć na uwadze że takie wynalazki kosztują troche i sprawiają problemy jak się je zabardzo obciąży. Ogólnie jak masz starego kompa na serwer to polecam darmowy http://m0n0.ch/wall/ Bardzo duzo opcji i to wszystko konfigurowane przez przeglądarke jak popularne routery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...