Mr.Martin Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam Zamierzam zrobic w swojej obudowie ( modecom Prime II) otwor na wentylator (80 lub 92 mm) - powiedcie mi czym najlepiej i najdokladniej i najprosciej to zrobie ? - czy jest jakis przyrzad do wiertarki ktory to ladnie wykroi ? Drugie pytanie jakie srednicy ma byc otwor na wentylator 80 i 92mm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Co do drugiego pytania to na wentyl 80mm trzeba wyciąć otwór o średnicy 80 mm i dla 92mm o średnicy 92 mm. Pozatym najlepiej zobacz sobie na swoim wentylatorze, który kupisz i sprawdź. Co do pierwszego pytania to poczytaj sobie to : http://www.tomshardware.pl/ Na podstawie tego chyba będziesz wiedział czym ciąć metal i krzesać iskry... _________________ MODECOM Prime II Edytowane 29 Marca 2005 przez Prog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Co do pierwszego pytania to poczytaj sobie to : http://www.tomshardware.pl/ no tak zle nie bede kupowal wyrzynarki na jeden otwor :) Myslalem ze jest jakis maly wyrzynak w stylu cyrkla wkladanego do wiertarki. Edytowane 29 Marca 2005 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wiesz są takie "cyrkle" jak to nazywasz do cięcia płytek ceramicznych. Myślę, że są na tyle ostre by przeciąć bok obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 wersja dla tych co nie mają wyrzynarki Witam ja dziury na wentyle w swojej budzie robiłem w następujący sposób, (potrzebne będą nam: wiertarka, wiertło do metalu, kamień szlifierski oraz stary wentyl, z którego trzeba wyłamać cały środek (łopatki itp). Następnie trzeba wcześniej przygotowany wentyl przyłożyć do blachy i odrysować. Po tej czynności wiercimy dziury tak aby przymocować stary cooler i wywiercić cały środek tak aby odpadł. Później wyrównujemy kamieniem szlifierskim aby było cacy. :razz: Koniec, bez fotek lepiej nie wytłumaczę :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Dobry sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Myslalem ze jest jakis maly wyrzynak w stylu cyrkla wkladanego do wiertarki. 1356257[/snapback] Istnieje coś takiego jak otwornica. Jest to metalowy ogrąg z ząbkami który zakłada się na wiertło i... wierci się tym :P Kosz to kilka zł (bez wiertarki). P.S. Jak poszukasz to napewno znajdziesz odpowiedź! Było juz o tym x topiców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Dobry sposób. 1356591[/snapback] Fajny post, tylko co on wnosi? ;] Ja wycinałem dziurę troche inaczej, mianowicie cyrklem z ołówkiem zaznaczylem sobie okrąg, potem małym 1cm przecinakiem wycinałem jak najdokładniej potrafiłem, nastepnie tylko delikatnie wyrównałem kamieniem na wiertarce, było cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Polecam poczytać tutaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A ja to zrobilem tak: wziolem wiertlo chyba 12mm (takie wielkie) i na chama pchajac je bokiem wyciolem dziore ok 5cm. Wtedy wziolem kamien szlifierski na wiertarke (tylko taki zeby scieral metal a nie sam siebie) i doszlifowalem do narysowanego wczesniej kolka. Jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja wyciolem cale okno w budzie i na gorze dziure na wentyl nozycami. nawiercilem wiertlem do metalu, i zaczolem wycinac. zajelo mi to 15 min. fakt mialem dobre nozyce( proste i lewe) bo ojciec to blacharz. jakis pilnik czy kamien do wyrownania i cacy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...