Adar Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 20 kwietnia premiera tego Rpg :) zapowiada się fajnie. www.dungeonlordsgame.com/ mam tylko jedno pytanie : czy gra będzie wydana w polsce ? bo chodzą słuchy ,że żadna firma nie zainteresowała się tym produktem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Wlasnie sie pojawilo.Graficznie nieco gorsza ale http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2038 ale zagrac chyba warto.Co o tym sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) pogralem w to chwile i nawet fajne sie wydaje , nie za dlugo zeby stwierdzic czy to zwykly hack and slash czy rozbudowany rpg ale system otwierania zamkow i pulapek jest o wiele bardziej rozbudowany niz w innych grach , graficznie tez nie jest zle jedyne do czego moge sie przyczepic to interfejs , dziwny troche gra podobna jest do dungeon siege i moze troche do gothica Edytowane 7 Maja 2005 przez 730 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 mam problem !!! doszedlem do miasta, wzialem quest by przystapic do gildi wojownikow. Musze zaniesc miecz do miasteczka , (quset dostaje sie w sklepie z bronia), tylko nie wiem jak wyjsc z miasta?? osoba dajaca quest, mowi abym udal sie przez zachodnia brame, ale przy zachodniej bramie stoja staznicy ktorzy mnie nie chca wypuscic ;/ POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Siema Grałem jaszczurem knightem , ale jakoś nudno, i chciałem zacząć gre znowu fighterem tylko że tym razem myślałem o mordercy :) czy ktoś nim grał ?? i pytanko która z pierwszych profesji zmienia się potem w Huntera ? rogue ? czy ktoś grał Hunterem , i czy mógłby opisać wrażenia ( jaka postać pasuje na niego najlepiej , i co trzeba rozwijać ?) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Tam sie latwo gra chyba kazda postacia,ktora wlada bronia. Ja konczylem death lordem i musze powiedziec, ze latwosc zabijania przeciwnikow jest smieszna. Jakbym gral jakims awatarem boga wojny. A hunter to faktycznie rozwiniecie rouge'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Ja zacząłem grać Fighterem i chce zmienić się w Maraduera :) Vasaqo mam pytanko : wzialem klase Fightera , potem zmienilem sie w Knighta i zauwazylem ze w tych miejscach na "herb" profesji mam jeszcze kilka wolnych miejsc : znaczy wyglada to tak : Fighter PUSTE knighte PUSTE PUSTE czy miedzy fighterem a knightem opuscilem cos ? czy moze to na jakies dodatkowe ? Edytowane 11 Czerwca 2005 przez Adar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Wie ktoś czy wyjdzie to w wersji "pl" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Mozesz byc dwuklasowcem,ale najwyzszy (trzeci) poziom mozesz osiagnac tylko w jednej klasie. Czyli dwa okienka masz na pierwsze poziomy dowolnie wybranych klas. Dwa kolejne na upgrade'y w ramach tych klas ( i wtedy wybierasz jasna albo mroczna sciezke rozwoju - np dla fightera knight/marauder) i ostatnie okienko dla najwyzszego stopnia w jednej z tych dwoch klas (ale tym razem upgrade jest juz zdeterminowany wyborem jasna/ciemna strona z poprzedniego awansu). Czyli bedac marauderem mozesz juz tylko zostac death lordem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 aha no to teraz rozumiem :) a nie wiesz co jest po rogue ? i potem na 3 przemianie ? a marouder ma specjalizacje w łukach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) (Teir 1) FIGHTER - Fighters receive learning bonuses for Weapon, Armor and Shield skills. (Teir 2) KNIGHT - Knights receive learning bonuses for Weapon, Armor and Shield skills, and may use Heavy Weapons, Heavy Armors, and Heavy Shields. MARAUDER - Marauders receive learning bonuses for Weapon, Armor, Shield, and Repair skills, may use Heavy Weapons, Light Dual Weapons, and gain Sneak skill. (Tier 3) LORD - Lords receive learning bonuses for Weapon, Armor, Shield, and Rune Magic skills, gain Crushing Blow ability, and acquire Special Heraldry. DEATHLORD - DeathLords receive learning bonuses for Weapon, Armor, and Shield skills, may use Medium Dual Weapons, Heavy Armor, Heavy Shields, and gain Inflict Wounds and Special Heraldry. (Teir 1) MAGE - Mages receive learning bonuses for Arcane Magic skills and may use Magic Weaponry. (Teir 2) SORCERER - Sorcerers receive learning bonuses for Arcane.Magic, Nether Magic and Magic Weaponry skills, and gain Identify, Scribe, and Alchemy skills. BATTLEMAGE - Battlemages receive learning bonuses for Armor, Shield, Arcane Magic, Magic Weaponry, and Repair skills, gain Heavy Armor, Heavy Shield and Scribe. (Tier 3) WIZARD - Wizards receive learning bonuses for Arcane and Nether Magic, Magic Weaponry, Scribe and Alchemy skills, gain Spellfire ability, and acquire Special Heraldry. WARLOCK - Warlocks receive learning bonuses for Arcane, Nether, and Rune Magic, and Magic Weaponry skills, gain Drain Life ability and acquire Special Heraldry. (Teir 1) ADEPT - Adepts receive learning bonuses for Celestial Magic and Armor skills, and may use Magic Weaponry. (Teir 2) CELESTIAL - Celestials receive learning bonuses for Celestial.Magic, Rune Magic, Magic Weaponry, and Scout skills, and gain Identify and Channel skills. PALADIN - Paladins receive learning bonuses for Weapon, Armor.Shield, and Rune Magic skills, may use Heavy Weapons, Heavy Armors, Heavy Shields, and gain Channel skill. (Tier 3) STARGAZER - Stargazers receive learning bonuses for Celestial and.Rune Magic, Magic Weaponry, Channel, and Scout skills gain Iron Will ability, and acquire Special Heraldry. CRUSADER - Crusaders receive learning bonuses for Weapon, Armor, Shield, Celestial and Rune Magic skills, gain Crushing Blow ability, and acquire Special Heraldry. (Teir 1) ROGUE - Rogues receive learning bonuses for all Thief skills, Throw Weapons, and have Sneak ability. (Teir 2) HUNTER - Hunters receive learning bonuses for Pole Weapons, Range Weapons, Athletics, Scout, Repair, and Thief skills, gain Heavy Pole, Sneak, Steal, and Backstab. TRICKSTER - Tricksters receive learning bonuses for Throw Weapons, Nether Magic, Athletics, Scout, Bargain, Thief skills, gain Sneak, Steal, Backstab, Magic Weaponry and Alchemy. (Tier 3) RANGER LORD - Ranger Lords receive learning bonuses for Pole Arms, Ranged Weapons, Athletics, Scout, and Thief skills, gain Hawkeye ability, and acquire Special Heraldry. CABALIST - Cabalists receive learning bonuses for Nether Magic, Magic Weaponry, Alchemy, and Thief skills, gain Drain Life ability, and acquire Special Heraldry. (Teir 2) SAMURAI - Samurai receive learning bonuses for Weapon, Archery, and Armor skills, may use Light Dual Weapons, and gain Inflict Wounds ability. IMPERIAL - Imperials receive learning bonuses for Weapon, Pole Weapons, Armor, and Athletic skills, and may use Heavy Pole Arms, and wear Heavy Armor. (Tier 3) HATAMOTO - Hatamotos receive learning bonuses for Weapon, Light Dual Weapon, and Armor skills, may use Heavy Weapons, and gain Critical Strike ability and Special Heraldry. WARLORD - Warlords receive learning bonuses for Weapon, Pole Arm, and Armor skills, may use Heavy Weapons and Heavy Shields, and gain Inflict Wounds ability and Special Heraldry. (Teir 2) SHUGENJA - Shugenja receive learning bonuses for Arcane.and Nether Magic skills, and gain Ninjutsu, Identify, Scribe and Alchemy skills. MONK - Monks receive learning bonuses for Light Pole Arms, Archery, Celestial and Rune Magic, Athletics, Scout skills, and gain Ninjutsu, Identify, and Channel. BUDOKA - Budoka receive learning bonuses for Throw Weapons, Athletics, and Thief skills, and gain Ninjutsu, Sneak, Steal, and Backstab ability. (Tier 3) KENJASAI - Kenjasai receive learning bonuses for Ninjutsu,.Arcane and Nether Magic, Scribe, and Alchemy skills, gain Iron Will ability, and acquire Special Heraldry. SHAOLEI MASTER - Shaolei Masters receive learning bonuses for Ninjutsu, Pole Arms, Archery, Celestial and Rune Magic, Channel, Athletics, and gain Critical Strike and Special Heraldry. NINJA LORD - Ninja Lords receive learning bonuses for Ninjutsu, Nether Magic, and Athletics skills, gain Critical Strike ability, and acquire Special Heraldry. (Teir 2) VALKYRIE - Valkyries receive learning bonuses for Weapon, Pole Arms, Armor, Shield, and Rune Magic skills, and may use Heavy Weapons, Heavy Pole Arms, Heavy Armor and Heavy Shields ENCHANTRESS - Enchantresses receive learning bonuses for Arcane and Celestial Magic, Thief skills, may use Magic Weaponry, and gain Identify, Scribe and Channel. (Tier 3) WAR WITCH - War Witches receive learning bonuses for all Magic.and Armor skills, may wear Heavy Armor, gain Drain Life ability, and acquire Special Heraldry. PS Byc moze wyszly jakies latki, ale w momencie kiedy ja konczylem gre czesc z tych umiejetnosci wogole nie dziala. Np Medium Dual Weapons czy Identify. Edytowane 11 Czerwca 2005 przez Vasago Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 jak zostać hunterem ? czy quest na huntera dostaje sie w slumsach od takiej kobiety w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciferus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam1 Od niedawna gramy z kumplem w sieci lokalnej. Błedy są wkurzające ale gierka jest fajna. Ale mam do Was pytanie z innej beczki. Czy można nabyć drugą profesję podstawową , teraz mam maga. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A ja powiem tak. Gra mogła by być świetna problem w tym że ona nie osiągnęła jeszcze poziomu przy którym można by powiedzieć że to BETA ! Trochę w nią pograłem i coś mnie tknęło więc zacząłem robić testy. Podnoszenie połowy (jak nie więcej) statsów nic nie daje, nie poczuje się różnicy między statem na 10 a na 100 (świetnym przykładem jest szybkość ataków oraz ich celność). Poziom umiejętności jest oderwany od rzeczywistości gry np przy skillu łucznictwo na 8 trafia się z łuku raz na 20 strzałów ! Nie mówiąc o burakach w rodzaju: zdjęcie pancerza przyśpiesza poruszanie się i ataki pomimo że skile pozwalają nosić pancerze bez kar. Najlepszą bronią w grze są ... drzwi ! Wystarczy je zamknąć gdy przeciwnik przechodzi, trzasną go parę razy i po nim, niestety nie przynosi to XP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciferus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam! Gram od niedawna i pragne przyloczyc sie do Gildii Zlodziei w Fargrove. Gadalem juz z krolem i pokojowka, mam glejt pozwalajacy mi wyjsc z miasta, ide do karczy gadam z babeczką i... nic, nie mowie nc o wiezieniu.Pomocy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Gildii Złodziei w karczmie ? Mi się wydaje że tam jest Sistershood. Ale może zależy czym grasz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciferus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Gildii Złodziei w karczmie ? Mi się wydaje że tam jest Sistershood. Ale może zależy czym grasz ... 1514890[/snapback] Ja gram magiem a kumpel jest zlodziejem , na jednym forum przeczytałem :"Jak z nią pogadasz idź do "Inn bar" pogadaj z laską na temat córki. Ona Ci powie o kolesi który jest w więźeniu obok North Gate. Musisz sie dostać do niego i pogadać z nim i uwolnić on da ci namiary do Slamsów. Musisz iść w strone Gate South tam niedaleko bendą drzwi z kolesiem z gildi, jak mu powiesz hasło wpóści cie do Slamsów" Ale prosze opisz mi jak Ty zdobyłeś hasło do złodziei, plisss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ale to nie jest MMORPG ? Tylko zwykle Single? Ja gdzies [niepamietam gdzie] czytalem ze gra jest srednia... Warto zainstalowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 luciferus :arrow: Niewiem. Ale ja w tej karczmie zapisałem się do Sisterhood. zavader :arrow: Wg mnie nie warto. Lepiej poszukać czegoś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 No wlasnie - nowych niezlych RPG'ow troche malo... Jakby sie wszyscy wystraszyli WoW - ktory notabene jest wymiataczem jseli chodzi o RPG ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Nie moge wlaczyc mapy w tej grze. Nie wiem trzeba ja kupic czy gdzies zdobyc. Juz mnie troche dibija to chodzenie w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciferus Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Nie moge wlaczyc mapy w tej grze. Nie wiem trzeba ja kupic czy gdzies zdobyc. Juz mnie troche dibija to chodzenie w ciemno. 1516436[/snapback] Niestety w grze jet dużo bugow i nie da się uruchomić mapy, może patch 1,3 to naprawi(ma "wkrótce" wyjść). Ściągnij sobie mapkę ze stronki i wydruuj http://www.geocities.com/ondalf/images/RoadMap1024.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciferus Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 [/b]Wyszedł patch 1.3!!!!! :D Między innymi dodaje mapkę. Jest do ściągnięcia pod adresem http://www.dreamcatchergames.com/dci/suppo.../patches/dl.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 No nie ... Powalający ten patch, tyle poprawek ! Version 1.3 Update (available at retail box and downloadable) * Added feature: Auto-map available for usage throughout the game world. * Includes all changes made in previous updates. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas1405 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ej mam problem nie odpowiedzieliscie jak wyjsc z miast mam zadanie by odnalesc córka król i bylem juz w tej karczmie pogadalem z ta laska co tam lazi ale nie wiem co mam dalej robic prosze o pomoc dzięki :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radas1405 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 sa jakies kody do tej gry ?? :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Lol ma kto moze problemy z grafą?ja na sprzecie jak z podpisu,na omegach .5.4 mam co jakis czas zacinke na jakies 3-5 sekund (tak to mam przy antyalisngu x4 wszytsko max i antizotropowym x 16 bardzo plynnie)No i na chwile jak gdyby mi zanika obraz (takie sekundowe mrugniecie)ma ktos tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cs_vader Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Kupiłe se niedawno tą gierke i musze przyznać, że po patch'u 1.3 gra jest nawet grywalna i choć pełna nadal błędów to ma coś w sobie co do niej ciągnie mimo iz nie raz doprowadzila mnie do szału engine'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Wy tez macie cos takiego ze nie mozecie ustalic wygladu postaci (nie moge zmieniac wlosow, twarzy itp.)?? Kiedy pisze zeby to zmienic to swieci sie tylko zmiana rasy i klasy postaci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgon98 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 (edytowane) MAM PROBLEM Gram Fighterem i by dołączyć do gildi fighterów muszę zrobić misje , mam zanieść miecz do elfów nie wiem co zrobic bo straż mnie nie przepuści. CO ROBIĆ ? :huh: Edytowane 17 Stycznia 2011 przez morgon98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...