LogX Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mam trochę głupią sytuację - tzn. po drugiej stronie ulicy jest c@fe internet :) a ja mam dobre układy z właścicielem... Ma on neo+ na zwykłym routerze (zwykły LAN). Czy jest możliwość, aby podłączył on coś do routera tak, abym ja mógł odbierać połączenie w chacie?? Jeśi tak to jaki to sprzęt?? Z góry dzięki... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 on musiałby posiadać wpiętego w sieć jakiegoś AP+antena a ty musisz posiadać jakąś kartę WLAN w kompie i jakąś antenką. rodzaj anten zależy od odległości i ilości przeszków dla sygnału radiowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 w 400PLN-500PLN powinienes sie zamknac, zalezy jaka antena : Access Point - 200-300PLN (nie przesadzac z 54MBit/s bo i tak z tego nie bedziesz korzystac) Anteny - 2x(40-60PLN) sadze, ze jak powiedziales, ze "po drugiej stronie ulicy" sadze, ze 2x panelki po 8dBi wystarcza. Karta WLAN - 100PLN, wsadzana w slot PCI. Dorzuc jeszcze czas na montaz i masz wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...