Skocz do zawartości
SpiderMAN

3DMark 2001 SE absolutny rekord

Rekomendowane odpowiedzi

dlaczego wynikow ostatnich testow nie podal?? moze zanizaly mu wynik zreszta dajcie mi chlodzenie kaskadowe kture z obciazeniem bedzie mialo -200 proca takiego jak tamten to pobije go ze 3 razy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3DMark nie jest benchmarkiem ktory mierzy wydajnosc proca. Tylko systemu graficznego. Jezeli karta jest dobra i proc w stosunku do niej wymieka to wiadomo ze podkrecanie proca zwiekszy wynik 3DMarka. Tak wlasnie jest u mnie. Jakbym mial P4 3GHz z HT to myslisz ze wynik z 7k ktore teraz mam skoczylby mi do 20k ?? Nie bo 3DMark nie tesuje proca wiec nie wiem co miales na mysli z tym Hammerem. Wynik 30k zobaczymy gdy pokaza sie nowe grafy np. NV30

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arnie: sorki nei doczytałem - zmęczony byłem po szkole :(

ale to mnoży cię razy wydajnosć cpu czy jego zegar - jeżeli to drugie to ten benchamrk jest nieobiektywny.

poza tym w pewnych przypadkach leszpy cpu da leszpy wynik. - np duron 1ghz + 9700 - zamienić proca na 2200+ to wynik podskoczy. ale tak jak aj mam - czyli zmiana z durnia na athlona przy gf2mx - to mi ni ch** dało. zręsztą nie testuje tego żadnymi 3dmarkami (bo po co??? żebym sie wstydził tylko wyniku??? :lol: :lol: :lol: ) ale w rtcw zero różnicy - jak sie cioł tak sie tnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem to samo ze bardzo szybki procek + kiepska karta = slaby wynik. I oczywiscie na odwrot. Do Radeona9700 zeby otrzymac niezly wynik trzeba miec niezlego proca ale do Radeona 9000PRO wystarczy AXP1600+ i szybszy proc podniesie wynik o znikoma ilosc punktow.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...