Nessay Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam. mam taki problem, ponieważ pracuje na Thunderbirdzie (program pocztowy) i posiadam dwa konta na serwerze o2.pl problem polega na tym, ze zawsze z jednego konta moge wysylac wiadomosc na drugim zawsze jest jakis bład ale polega on raczej na tym ze w ustawieniach thunderbirda w konfiguracji konta/konfiguracja serwera poczty wychodzacej mam ustawienia tylko dla jednego konta.... podajcie jak powinny wygladac te ustawienia dla 2 kont poczty... bo ja juz nie wiem.... dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vienna470 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam. mam taki problem, ponieważ pracuje na Thunderbirdzie (program pocztowy) i posiadam dwa konta na serwerze o2.pl problem polega na tym, ze zawsze z jednego konta moge wysylac wiadomosc na drugim zawsze jest jakis bład ale polega on raczej na tym ze w ustawieniach thunderbirda w konfiguracji konta/konfiguracja serwera poczty wychodzacej mam ustawienia tylko dla jednego konta.... podajcie jak powinny wygladac te ustawienia dla 2 kont poczty... bo ja juz nie wiem.... dzieki za pomoc. 1356985[/snapback] Modyfikujesz domyślne konto smpt. dodajesz serwer poczty wychodzącej domyślnego konta . Konfiguruj w okienku dialogowym dodajesz sam serwer , nawet jezeli jest taki sam. w razie czego pytaj mnie dalej użytkownika tb pobiera sobie sam. :) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Miałem identyczny problem i sporo się nad nim głowiłem, ale już wiem:) Klikasz lewym przyciskiem myszki na tym pasku po lewej stronie i Właściwości. Otworzy Ci się konfiguracja Kont. Klikasz tam na dole w "Serwer poczty wychodzącej...". I teraz wpisujesz: Nazwa serwera: poczta.o2.pl Port: 25 Uzytkownik: vienna470 Użyj szyfrowane połączenie typu: Bez szyfrowania Potem klikasz "Konfiguracja serwerów poczty wychodzącej(SMTP)" I robisz tak jak na rysunku niżej. I tyle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferrari_F40 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 mam taki sam problem!!!! działa mi tylko jedno konto (to domyslne) Nazwa serwera: poczta.o2.pl Port: 25 Uzytkownik: vienna470 Użyj szyfrowane połączenie typu: Bez szyfrowania Potem klikasz "Konfiguracja serwerów poczty wychodzącej(SMTP)" I robisz tak jak na rysunku niżej. I tyle:) 1357538[/snapback] to pierwsze co było do zrobienia juz było wczesniej ale to drugie jak zrobiłem to zaczeło działac to jedno bo wczesniej nie działały oba. a w tey konf serw pocz wych to w jednym wpisuje jedna nazwe uzytkownika a w tym drugim druga czyli np skoczek56(domyslny) a w durgim smokeweed ? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...