Skocz do zawartości
Nessay

Thunderbird I Obsluga Dwóch Kont O2.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam taki problem, ponieważ pracuje na Thunderbirdzie (program pocztowy) i posiadam dwa konta na serwerze o2.pl problem polega na tym, ze zawsze z jednego konta moge wysylac wiadomosc na drugim zawsze jest jakis bład ale polega on raczej na tym ze w ustawieniach thunderbirda w konfiguracji konta/konfiguracja serwera poczty wychodzacej mam ustawienia tylko dla jednego konta.... podajcie jak powinny wygladac te ustawienia dla 2 kont poczty... bo ja juz nie wiem....

dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. mam taki problem, ponieważ pracuje na Thunderbirdzie (program pocztowy) i posiadam dwa konta na serwerze o2.pl problem polega na tym, ze zawsze z jednego konta moge wysylac wiadomosc na drugim zawsze jest jakis bład ale polega on raczej na tym ze w ustawieniach thunderbirda w konfiguracji konta/konfiguracja serwera poczty wychodzacej mam ustawienia tylko dla jednego konta.... podajcie jak powinny wygladac te ustawienia dla 2 kont poczty... bo ja juz nie wiem....

dzieki za pomoc.

1356985[/snapback]

Modyfikujesz domyślne konto smpt. dodajesz serwer poczty wychodzącej domyślnego konta . Konfiguruj w okienku dialogowym dodajesz sam serwer , nawet jezeli jest taki sam. w razie czego pytaj mnie dalej użytkownika tb pobiera sobie sam. :)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczny problem i sporo się nad nim głowiłem, ale już wiem:) Klikasz lewym przyciskiem myszki na tym pasku po lewej stronie i Właściwości. Otworzy Ci się konfiguracja Kont. Klikasz tam na dole w "Serwer poczty wychodzącej...".

I teraz wpisujesz:

Nazwa serwera: poczta.o2.pl

Port: 25

Uzytkownik: vienna470

Użyj szyfrowane połączenie typu: Bez szyfrowania

Potem klikasz "Konfiguracja serwerów poczty wychodzącej(SMTP)"

I robisz tak jak na rysunku niżej.

I tyle:)

post-108810-1112120594_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam problem!!!! działa mi tylko jedno konto (to domyslne)

Nazwa serwera: poczta.o2.pl

Port: 25

Uzytkownik: vienna470

Użyj szyfrowane połączenie typu: Bez szyfrowania

Potem klikasz "Konfiguracja serwerów poczty wychodzącej(SMTP)"

I robisz tak jak na rysunku niżej.

I tyle:)

1357538[/snapback]

to pierwsze co było do zrobienia juz było wczesniej ale to drugie jak zrobiłem to zaczeło działac to jedno bo wczesniej nie działały oba. a w tey konf serw pocz wych to w jednym wpisuje jedna nazwe uzytkownika a w tym drugim druga czyli np skoczek56(domyslny) a w durgim smokeweed ? prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi