mkl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Autorem tego FAQ jest neo182. Ja tez tam cos kiedys dopisalem. Teraz na #KSE zapytalem nea czy by to tu dac bo tutaj tez sa glupie pytania. To znajduje sie ono pod adresem: http://linuks.faq.prv.pl a. teraz serwer nie dziala, ale za kilka dni powinien. jezeli nie dziala to: http://nlabs.osiedle.net.pl/faq/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Moja uwaga - mnóstwo literówek ;) Już od tytułu się zaczyna: "Witam na stornie", "Jeśli masz poysł na artykuł ", "Czy warto przeasiadać się na"... Poza tym w tytule jest "linuks faq", a gdzie indziej "Linuxa" jeśli to ma być porządnie to trzebaby wiedzieć, że jeśli piszemy Linux to jest to poprawne, ale jeśli to odmieniamy dajemy KS (Linuksa, Linuksie), bo w języku polskim nie ma X, a tylko mianownik jest nazwą własną (bla bla bla bla) Tak poza tym to może i fajne z tym że takie faq'i chyba już są :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja tam tylko dalem kilka artow. pisal to neo182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ech. I oczywiście w złym miejscu. Od czego jest topic przyklejony? Tam przenieś linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Idea z całą pewnością szczytna, lecz wykonanie bardzo kiepskie. Tematy nie są pogrupowane, nie widać w tym logiki. W artykułach jest całe mnóstwo błędów merytorycznych i subiektywnych opinii, które mieszają w głowach "zielonym". Dużo pracy czeka twórców, żeby można było orzec, że to rzetelne źródło wiedzy na tematy związane z Linuksem. Tyle (chyba) konstruktywnej krytyki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Niestety ale muszę się z tym zgodzić. Błędów jest sporo - a jeszcze bardziej widać subiektywność autora. (aha - gentoo chyba się najłatwiej instaluje) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Masa bledow <_< Ale licza sie szczere checi :wink: (aha - gentoo chyba się najłatwiej instaluje) ;] 1360090[/snapback] Bo najlatwiej ;) Edytowane 31 Marca 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 yy.. Przejrzałem i poczułem się jakby autor chciał zrobić naprawdę linuks how to ;> Czyli opis kilkunastu/dziesięciu rzeczy do każdej distro.. Jeśli tak, czeka go duuuuuuuuuużo pracy, bo teraz.. ekhm. Każdy problem z jego strony rozwiązany/opisany szczegółowo na google ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Jedi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Tez coś tak kiedyś podrzuciłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Tez coś tak kiedyś podrzuciłem ;) 1377705[/snapback] no bo to jest na GPL tworzone przez wszystkich z forum KSE ktorym sie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajter Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 no bo to jest na GPL tworzone przez wszystkich z forum KSE ktorym sie chceAle czy to ma sens? W sensie: Czy ma sens linux faq? To tak jakby próbować zrobić komputery faq.. Ciężko zrobić faq programu, konkretnej dystrybucji (jeśli masz czas zerknij na np wiki gentoo, dokumentacja obszerna jakich mało, a to i tak kropla w morzu). hipotetyczna sytuacja: jest sobie gentoo faq, mam problem, wchodzę najpierw tam i patrzę (teraz najpierw wchodzę na google, potem na groups.google a następnie na bugs gentoo), a na tą stronę nie wejdę, bo zdaje sobie sprawę, że skoro jest faq -wszystkiego- to mam marną szansę, że znajdę czego szukam.. (imho) Ps: Nie, wcale się nie czepiam. :> Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Ale czy to ma sens? 1379285[/snapback] To sa podstawy, aby na forum KSE dla ktorego to zostalo glownie przygotowane nie zadawac glupich pytan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...