Skocz do zawartości
k2

KaZa SHIT, wirusy itp PROSZE O POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Sciagnełem z KaZa jakis plik i próbowałem go otworzyć [pierwszy błąd]

i nie maiłem zainstalowanego antyvirusa [drugi błąd, niestety niewybaczalny]

Po otworzeniu tego pliku wszystkie mp3 i jpg szlag trafił, zaianiły sie nie pliki VBscript. NA 2002 powiedzał mi ze wszystkie te pliki sa zainfekowane virusem VBS.LoveLetter.A[1]

NA 2002 nie radzi sobie z tym virusem [mam najnowszy update z 23.10.2003]

JAK TO NAPRAWIĆ, BO Z DYMEM PÓJDZE OK 10GB MP3 I SPORO JPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajj ja jak nie miałem internetu to już zaopatrzyłem się w dobrego antywirusa :). Ehh Ty masz jeszcze mały problem. Ja mam dysk IBM'a ktory jest co jak co ale dość awaryjny .. nie raz za jednym razem traciłem np. 30 GB danych :(. Ale wszystkie najważniejsze miałem na drugim twardzielu :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź do kumpla podepnijj dysk wlacz moze innego ativira pt. Kaskeprsky zrob najnowszego upadat'e i sprobuj szczescia. NA 2002 nie radzi sobie z kilkoma wirusami m.in Nimdia, ja zonka dostalem bo NA 2002 nie wykryl mi jego, wiec urzywam od tej chwili kasperskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mam najnowszy update z 23.10.2003]

moze juz zapomnieli o takim wirusie w 2003 ;]

a powaznie to tu masz opis wirusa ;] , przy odrobinie zaparcia mozna go usunac samemu ;)

http://www.mks.com.pl/baza.html?show=descr...ription&id=1401

a na przyszlosc polecam jakis monitorek antivir. i tylko kazaa lite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszym sposobem jest wywalenie czegos takiego jak kazaa <------ten progz to jeden wielki shit. nie wiem czym tyle ludzi sie podnieca dc jest o wiele lepsze no i jesio eosiol jest !! dobrym antivirem jest NOD32<----chyba tak sie nazywa :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powaznie to tu masz opis wirusa ;] , przy odrobinie zaparcia mozna go usunac samemu ;)

dzeki za link i sorry za pomłke [chodziło mi o 2002]

w tej instrukcji jest wszystko ładnie napisane jak usunac tego wirusa, porblem w tym ze trzeba takze wywalic wszyskie zainfekowane pliki czego ja nieche i nie moge zrobic... :(

LUDZIE NIKT NIE MA INNEGO POMYSŁU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze w ciagu kilkudziesieciu godzin NA bedzie mial jush odtrudke na tegi vira

w kaziee wqrfia mnie to ze ostatnio sciagnalem triple x qtory okazal sie legaly blond dla kogos kto by to sciagal 1 godzinke to prysz a ja 20 godzin to ciaglem blokujac siec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kaziee wqrfia mnie to ze ostatnio sciagnalem triple x qtory okazal sie legaly blond dla kogos kto by to sciagal 1 godzinke to prysz a ja 20 godzin to ciaglem blokujac siec

Mialem to samo z Triple X :) Ale okazałem sie sprytniejszy 8) Sciagnalem 1MB i zobaczylem co to :twisted: Okazało sie ze to Blondynka i przestalem sciagac :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tez tak normalnie nie chodza.

wiec o to co zrobic

sciagasz powiedzmy pierwsze 10mb, wylaczasz kaze , zmieniasz rozszerzenie odpowiedniego .dat na .avi , przepuszczasz go przez programik divxfix , i gotowe :)

przed sciaganiem warto sprawdzic nie tytul filmu ale jeszcze nazwe pliku bo czesto jest tytul matrix 2 itp .. . a plik zoolander.avi :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzeki za link i sorry za pomłke [chodziło mi o 2002]

w tej instrukcji jest wszystko ładnie napisane jak usunac tego wirusa, porblem w tym ze trzeba takze wywalic wszyskie zainfekowane pliki czego ja nieche i nie moge zrobic... :(

LUDZIE NIKT NIE MA INNEGO POMYSŁU?

nie uratujesz mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jest w Imesh'u :evil: .

EHh aż tyle ?? :) Skontaktuj się ze mną to pogadamy o powiedzmy wymianie filmów, jeśli chcesz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnełem z KaZa jakis plik i próbowałem go otworzyć [pierwszy błąd]

i nie maiłem zainstalowanego antyvirusa [drugi błąd, niestety niewybaczalny]

Po otworzeniu tego pliku wszystkie mp3 i jpg szlag trafił, zaianiły sie nie pliki VBscript. NA 2002 powiedzał mi ze wszystkie te pliki sa zainfekowane virusem VBS.LoveLetter.A[1]

NA 2002 nie radzi sobie z tym virusem [mam najnowszy update z 23.10.2003]

JAK TO NAPRAWIĆ, BO Z DYMEM PÓJDZE OK 10GB MP3 I SPORO JPG.

No ja mialem identycznego wira, brat w mp3-ce sciagnol z kazzy. Niemoglem nieczym usunac a z tego powodu ze niemialem czasu (nauka i praca) poszedl FORMAT :? tez wtedy sporo danych stracilem.....

Pech chcial ze wtedy patrycja systemowa byla dopiero co po formacie i antywira niemialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeh

..miałem tego wirusa- da sie odzyskać pliki

Banalna sprawa- pliki są ukryte. Wchodzisz do Narzędzia- opcje folderów-opcje folderów-zaznacz, żeby pokazywał pliki systemowe i pliki ukryte, no wszytko, żeby mieć dokładny wgląd, co masz.

Potem anty- wirus, wywal vbs-y, przeżucasz pliki na inny dysk- partycję i format. Heh.....a wy kolesia straszycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeh

..miałem tego wirusa- da sie odzyskać pliki

Banalna sprawa- pliki są ukryte. Wchodzisz do Narzędzia- opcje folderów-opcje folderów-zaznacz, żeby pokazywał pliki systemowe i pliki ukryte, no wszytko, żeby mieć dokładny wgląd, co masz. 

Potem anty- wirus, wywal vbs-y, przeżucasz pliki na inny dysk- partycję i format. Heh.....a wy kolesia straszycie :)

BRAWO DLA TEGO PANA

dobrze ze jesze nie sformatowałem dysku.

W sumie dziwne ze na to nie wpadłem, maiłem siwezy dysk [niedawno instalowałem winde]

i jesze nie zmieniłem tej opcji folderów [zawsze to robie bo nie lubie jak ktos cos przedena chowa :)]

czuje sie po prostu zazenowany prostota, naprawy tego.

dzeki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec o to co zrobic

sciagasz powiedzmy pierwsze 10mb, wylaczasz kaze , zmieniasz rozszerzenie odpowiedniego .dat  na .avi , przepuszczasz go przez programik divxfix , i gotowe :)

przed sciaganiem warto sprawdzic nie tytul filmu ale jeszcze nazwe pliku bo czesto jest tytul matrix 2 itp .. . a plik zoolander.avi :) :)

Ja wlasnie sciagam cos, co sie nazywa zoolander.avi, ale nazwa pliku to LOTR The two towers.avi Czyli dobry fim, no nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec o to co zrobic

sciagasz powiedzmy pierwsze 10mb, wylaczasz kaze , zmieniasz rozszerzenie odpowiedniego .dat  na .avi , przepuszczasz go przez programik divxfix , i gotowe :)

Ja wlasnie sciagam cos, co sie nazywa zoolander.avi, ale nazwa pliku to LOTR The two towers.avi Czyli dobry fim, no nie?

5 do jednego ze nie :) lotr 2 jeszcze nie ma w kazie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi