frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 na poczatek screen co to moze byc??? inne aplikacje tez maja male bledy w BIOSie kolory sa OK ale literki sa jakby "niedorysowane" gnieniegdzie brakuje im kawalka czy juz tylko serwis mi zostal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ramki na karcie zwalone, albo zasilacz za słaby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) se@pro... Nio.... tak.... sprawne potoki.... :) Jakis nowy ten radek? Zawsze tak bylo? Skad go masz? Edytowane 29 Marca 2005 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 se@pro... Nio.... tak.... sprawne potoki.... :) 1357423[/snapback] jak możesz to rozwiń zdanie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 potoki sprawne bo karta z najlepszego zrodla na allegro. firma ma w nazwie Serwis. albo PC serwis albo podobnie z karta NIGDY tak nie bylo ostatnio cos mi sie system wieszal po podkreceniu wiec chcialem usprawnic chlodzenie. z karta kombinowalem ale nic nie wykombinowalem i zostalo praktycznie tak jak bylo. zerwalem tylko chlodzenie z pamieci ale bylo slabiutko przytwierdzone wiec ich nie uszkodzilem (wlasnie dlatego zerwalem te radiatory bo mi wciaz odpadaly) dodam ze u kumpla jest to samo a u mnie na karcie PCI jest OK fotka z artifact testera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 zadnych pomyslow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no cóż ja bym obstawiał że jednak ta karta się nie zmodowała i stąd takie wyświetlanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wiem, ze PC Serwis sprzedaje 9800se@pro czy jakos tak. Powiem tak : raz mialem z nimi do czynienia i nie mam zamiaru wiecej z ta firma robic cokolwiek. Sprzedaja byle ***** a potem maja klienta gleboko w powazaniu ... To modowana karta takze widzisz jaka Ci dali gwarancje, ze sie zmoduje -> ZADNEJ, a jestem ciekaw co Ci w serwisie powiedza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @File i Ouara karta byla na 100% zmodowana prawidlowo. mam juz ją pare ladnych miesiecy i juz zostala dokladnie przetestowana. to sie stalo jak wyjalem karte z kompa i grzebalem przy niej na karcie nie widac najmniejszego uszkodzenia. dla tych dla ktorych firma pc serwis nie jest wiarygodna polecam ten topik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=80692&hl=pcserwis wracajac do karty. jesli to nie potoki to co? ps. gware stracilem przez modyfikacje chlodzenia wiec to odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Frankenstein: Daj 4 potoki i powiedz czy wtedy masz bledy w grafice. Czlowieku, przeciez to pierwsza rzecz, ktora powinienes sprawdzic. Jesli bedzie ok to niemodowalna, jesli dalej bledy to uwalona. Tak czy siak na gware ja do PC Serwisu. File: Jestes pierwszym uzytkownikiem tego forum, od ktorego slysze jakies zarzuty w kierunku PC Serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Frankenstein: Daj 4 potoki i powiedz czy wtedy masz bledy w grafice. Czlowieku, przeciez to pierwsza rzecz, ktora powinienes sprawdzic. Jesli bedzie ok to niemodowalna, jesli dalej bledy to uwalona. Tak czy siak na gware ja do PC Serwisu. File: Jestes pierwszym uzytkownikiem tego forum, od ktorego slysze jakies zarzuty w kierunku PC Serwisu. 1357725[/snapback] wydawalo mi sie ze BIOS nie korzysta z moich zmodyfikowanych sterow i korzysta z 4 potokow a nie 8 i mimo to tez ma malutkie bledy karta ma tylko SOFTMOD hard byl planowany na wakacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Aha, no rzeczywiscie, sry moj blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 no karta uwalona i tyle chłodzenie boxowe i na gware, chociaż pc serwis i tak cie pewnie oleeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 dlatego lepiej dolozyc kilka zl i kupic 8 potokowca (non-pro lub pro), gdyz se@pro po jakims czasie dodatkowe 4 potoki potrafia pasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ehhhhhh..... drugi radek w mojej karierze uwalony.... to juz chyba ostatni jakiego kupilem. napisalem do firmy PC Center kiedys mi plyte glowna naprawili moze z radkiem tez im sie uda. jak nie to bede negocjowal z PC Serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 zadnych pomyslow? 1357632[/snapback] A czytasz co Ci ludzie odpowiadają? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 A czytasz co Ci ludzie odpowiadają? :mur: 1357998[/snapback] jesli mialo to w jakis sposob mi pomoc to dzieki :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 zle wiesci. PC Center mi odpowiedzialo i nie naprawiaja na dzien dzisiejszy kart. moze ktos mi da jakies namiary na podobny serwis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jak tylko zobaczylem te screeny to pierwsze co przyszlo na mysl to to ze jest niemodowalna i 4 potoki poszly w odstawke...Po czesci to twoj blad ze przy nie grzebales tracac gware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jak tylko zobaczylem te screeny to pierwsze co przyszlo na mysl to to ze jest niemodowalna i 4 potoki poszly w odstawke...Po czesci to twoj blad ze przy nie grzebales tracac gware. 1358519[/snapback] tylko ze karta miala tak paskudny wentyl ze juz tego samego dnia co ją kupilem zaczal wyc jak szalony. to jak z tymi namiarami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 tak to jest jak ktos ( sorry ze tak napisze ale tak sadze o wszelkich wynalazkach ) kupuje odrzuty , czytaj SE i przerabia je na pro, Xt. Z jakiegos powodu zostaly te 4 potoki zablokowane, bo najczesciej padaja, a ze nie odrazu tylko po kilku miesiacach, no coz co mozna wiecej pwoiedziec. KArta walnieta, mozesz sprobowac walnac lepsza wentylacje na ram ( nadmych wentylem 120 ewentyalnie 80 ) i zobaczyc czy wtedy tez bedzie tak wygladac, ale najprawdopodobnie bedzie. PS: czy ty sprawdzales ta karte na 4 potokach, bo z twojej wypowiedzi nie moge sie doczytac czy tak czy nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 tak to jest jak ktos ( sorry ze tak napisze ale tak sadze o wszelkich wynalazkach ) kupuje odrzuty , czytaj SE i przerabia je na pro, Xt. Z jakiegos powodu zostaly te 4 potoki zablokowane, bo najczesciej padaja, a ze nie odrazu tylko po kilku miesiacach, no coz co mozna wiecej pwoiedziec. KArta walnieta, mozesz sprobowac walnac lepsza wentylacje na ram ( nadmych wentylem 120 ewentyalnie 80 ) i zobaczyc czy wtedy tez bedzie tak wygladac, ale najprawdopodobnie bedzie. PS: czy ty sprawdzales ta karte na 4 potokach, bo z twojej wypowiedzi nie moge sie doczytac czy tak czy nie <_< 1358551[/snapback] musze powiedziec ze Twoja teoria o padnietych po pewnym czasie potokach mi sie baaabrdzo ale to bardzo spodobala bo w takim wypadku wina nie lezy po mojej stronie:D:D:D:D znaczaco obnizalem taktowanie zegarow rdzenia i RAMu a zaklocenia sie w zaden sposob nie zmienialy wiec watpie zeby po dodaniu chlodzenia bylo lepiej juz wczesniej wyjasnialem ze karta w BIOSie tez wyswietla male bledy a tam nie biora udzialu zmodyfikowane sterowniki probowalem zainstalowac stery od NGO i oryginal od ATI jednak w czasie testow ktore sa po uruchomieniu kompa, pc albo sie wiesza albo karta nic nie wyswietla. udalo mi sie w jakis sposob przywrocic OMEGI i poki co dziala (jako tako ale dziala). wiec napisze jeszcze raz - karta byla testowana na 4 potokach w miare mozliwosci i tez jest d_u_p_a. napisalem do PC Serwisu. opisalem usterke a oni powiedzieli ze mozna sprobowac ją reklamowac. poki co chlopaki maja u mnie BIG + zobaczymy co dalej jak juz bede cos wiedzial to dam znac zeby kwestia uwalonych potokow sie wyjasnila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Wielcy znawcy z was :D POTOKI SĄ SPRAWNE. Winę za arty obecne na ekranie ponoszą generujące błędy PAMIĘCI. Wydaje mi się, że nie jest to wina zasilacza. Inaczej po znaczynym obniżeniu zegarów arty by zniknęły. Wygląda na to, że któraśz kości padła. Chyba, że dotknąłeś karty palcem ubabranym w srebrzance. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Chyba, że dotknąłeś karty palcem ubabranym w srebrzance. 1360922[/snapback] madrze gadasz AK47 :))) od poczatku nie obstawialem tych potokow. powiem Ci w ten sposob. karta byla w wielu miejscach umazana pasta po zdjeciu radiatorkow z pamieci. to co widzialem to wyczyscilem ale nawet jesli gdzies zostalo troche pasty to byla to ARCTIC CERAMIQUE ktora na 100% nie przewodzi pradu. powiedz mi cos, czy latwo jest uszkodzic kosc pamieci mechanicznie tak jak to jest w athlonach xp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Mechanicznie niejest tak latwo uszkodzic, ale niebierzesz jednego pod uwage, ze bardzo latwo je uszkodzic elektrycznie :) .Tez tak raz mialem ,majstrowalem przy jakiejs bardzo starej grafice dla zabawy, niby wszystko zrobilem wporzadku ale odrazu po wpieciu karty wyswietalala bledy. Chodzi o ladunki elektrostatyczne :) ,od tego czasu zawsze BARDZO na to uwazam i sie uziemiam kaloryferem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 ladunki elektrostatyczne, czyli nie moja wina :) juz kupilem rive na allegro. jak przyjdzie to wysylam radka do serwisu i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Moze i glupota z tymi potokami ,ale to pierwsze co mi przyszlo na mysl :) Co do ladunkow to sluszna uwaga. Sam cos wiem na ten temat. Jak pracowalem w JTT we Wrocku na produkcji to za brak opaski uziemiajacej dostawalo sie czasem niezly opierdziel :lol: A to ze byla niegdys ogromna firma w Polsce to dla takich co notorycznie to robili mogli na nastepny dzien nie przychodzic do pracy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 no to niezle Wy w JTT dostawaliscie opierdziel a ja 700pln w plecy :( chyba wole to pierwsze..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Akurat sie zdarzalo to zadko. Dlatego kierownicy zmian byli dosc wyrozumiali. Jak ja pracowalem przez ok 1.5 roku to nie zdarzylo sie jeszcze aby przez ladunki komp po wyslaniu, wrocil do nas. Za to nie raz na podloge komus polecial jakis Seagate 40 GB no i bylo niewesolo, ale najczesciej to zdarzalo sie praktykantom zadziej nam. Za to nie bulila ta osba tylko wszystkim z wyplaty potracali... Ale nie zbaczajmy zbytnio z tematu. Informuj nas co w Serwisie stwierdzili. Sam jestem ciekaw czy to potoki czy moze pamiatki generuja bledy i stad sypie artami <_< Edytowane 31 Marca 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 mój kolega miał problem z pastą na 9500PRO, koło rdzenia chipu są tam trakie mostki czy coś takiego zakładał Arctica Silencera i ubabrał to, okazało sie że po włączeniu kompa karta ładnie dałwała artefaktami, zdjął chłodzenie dobrze wyczyścił wszystko nałozył starannie paste i wszystko jest GIT :wink: , moze z biosem coś nie tak masz, jesli nie to to na bank pamięci, na allegro były oferty z naprawą kart ale chyba już tylko płyty głowne robią.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...