Skocz do zawartości
frankenstein

Poważny Problem Z Radeonem 9800 (sprzetowy)

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem troche tych modowalnych radków (9500/9800se) i nie miałem takich akcji jak padnięcie potoków (a 9500@9500Pro miałem 7 miesięcy - katowania niemiłosiernie ;) )...

Tu przecież widać, że zwaliłeś karte - z Twojej winy. Pamięci generują troche inne zniekształcenia (kolorowe kwadraty albo pasy, najcześciej bardzo zamazujące obraz). Co do tych wyładowań itp - to też Twoja wina, po co tam pakowałes łapy ?

Mam nadzieję, że jak to oddasz do serwisu to przesmarujesz podobną pastą, jaka była seryjnie (na niektórych widziałem taką niby żółtą "pastę").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatek screen

Dołączona grafika

co to moze byc???

inne aplikacje tez maja male bledy

w BIOSie kolory sa OK ale literki sa jakby "niedorysowane"

gnieniegdzie brakuje im kawalka

czy juz tylko serwis mi zostal?

1357411[/snapback]

Moze troche glupie pytanie, ale czy podlaczyles dodatkowe zasilanie do karty??? U mnie tak to wygladalo jak zapomnialem o tym kabelku ... dopiero PO ZAINSTLOWANIU najnowszego DirectX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladajac te wszystkie tematy zaczynam sie powaznie zastanawiac, poniewaz mialem zamiar i okazje kupic uzywanego XV 9800se@pro na pamieciach 2,5ns r360 i pcb od XT za okolo 400zl, ale teraz sam juz nie wiem czy warto sie w to bawic.... Bo sporo ludzi ma rozne problemy, a pozniej zamiast czerpac przyjemnosc z grania to traci sie godziny i dnie na zabawy z karta... kosztuje niby 400zl pozniej dochodzi do niej VGA silencer - 40zl, radiatorki na pamieci BGA pozadne ok 50zl, koszty przesylki chlodzenia ok 10zl czyli karta kosztuje nas juz 500zl - troche dokladamy i da sie wyszarpac 9800 lub 9800pro i problemow z potokami ani niczym nie mamy!!, no chyba ze kogos interesuje extremalny oc rzedu 440/800....

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lucas86

zapewniam Cie ze gdybym nie zaczal sie bawic karta to sluzylaby mi jeszcze pare ladnych lat.

do tej pory uwazam ze to byl bardzo dobry wybor.

karta kreci sie swietnie (po zalozeniu chlodzenia na RAM) i nie sprawia NAJMNIEJSZYCH problemow.

jedyny minus w stosunku do prawdziwego 9800pro to 5sekundowa zabawa pogramem Riva Tuner i sterownikami po instalce systemu.

Nic wiecej!

jesli nie masz gwary to polecam zaniesc karte do jakiegos dobrego elektronika i za 2 piwka zrobi Ci hardmoda a wtedy masz normalnego 9800PRO

ja spedzalem dluugie godziny na graniu i nigdy nie mialem jakichs przestojow z powodu karty.

czesto bylo tak ze zostawialem PC wlaczonego na kilka dni i nic sie nie dzialo.

co do kasy to pamietaj ze do "prawdziwego" radka 9800pro tez raczej bedziesz musial zakupic silencera i radiatorki bo tam chlodzenie tez chyba nie zachwyca.

za przesylke tez pewnie zabulisz bo w sklepach juz go chyba nie uraczysz.

podsumowujac:

BIERZ XV9800SE I SIE NIE ZASTANAWIAJ!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny problem ... tzn mialem ...

Zobacz czy karta dobrze siedzi w slocie AGP.

I weź poruszaj nią delikatnie góra dół przy włączonym kompie.

Ja mam swojego radka podpartego od spodu :-) bo inaczej sypie :-)

MIchał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1363738[/snapback]

uprzedzam Cie ze:

1) mail prawdopodbnie za pierwszym razem nie dojdzie bo maja konto na jakims lipnym serwerze

2) nie przyjmuja kart graficznych do naprawy (ja chcialem swoja do nich oddac)

pozatym firma jest OK

polecam zatelefonowac do nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uprzedzam Cie ze:

1) mail prawdopodbnie za pierwszym razem nie dojdzie bo maja konto na jakims lipnym serwerze

2) nie przyjmuja kart graficznych do naprawy (ja chcialem swoja do nich oddac)

pozatym firma jest OK

polecam zatelefonowac do nich

1363752[/snapback]

a dlaczego nie biora kart graficznych,to jak oni wlutowuja pamieci bga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi