hajper Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Miałem troche tych modowalnych radków (9500/9800se) i nie miałem takich akcji jak padnięcie potoków (a 9500@9500Pro miałem 7 miesięcy - katowania niemiłosiernie ;) )... Tu przecież widać, że zwaliłeś karte - z Twojej winy. Pamięci generują troche inne zniekształcenia (kolorowe kwadraty albo pasy, najcześciej bardzo zamazujące obraz). Co do tych wyładowań itp - to też Twoja wina, po co tam pakowałes łapy ? Mam nadzieję, że jak to oddasz do serwisu to przesmarujesz podobną pastą, jaka była seryjnie (na niektórych widziałem taką niby żółtą "pastę"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 sproboje w weekend poczyscic jeszcze ta karte. na orygunalnym radiatorze zostala jeszcze aka zolta pasta ale jest twarda jak cement i nie da sie nic z tym zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 na poczatek screen co to moze byc??? inne aplikacje tez maja male bledy w BIOSie kolory sa OK ale literki sa jakby "niedorysowane" gnieniegdzie brakuje im kawalka czy juz tylko serwis mi zostal? 1357411[/snapback] Moze troche glupie pytanie, ale czy podlaczyles dodatkowe zasilanie do karty??? U mnie tak to wygladalo jak zapomnialem o tym kabelku ... dopiero PO ZAINSTLOWANIU najnowszego DirectX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 u mnie komp nawet nie startuje jesli nie ma kabelka podlaczonego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Przegladajac te wszystkie tematy zaczynam sie powaznie zastanawiac, poniewaz mialem zamiar i okazje kupic uzywanego XV 9800se@pro na pamieciach 2,5ns r360 i pcb od XT za okolo 400zl, ale teraz sam juz nie wiem czy warto sie w to bawic.... Bo sporo ludzi ma rozne problemy, a pozniej zamiast czerpac przyjemnosc z grania to traci sie godziny i dnie na zabawy z karta... kosztuje niby 400zl pozniej dochodzi do niej VGA silencer - 40zl, radiatorki na pamieci BGA pozadne ok 50zl, koszty przesylki chlodzenia ok 10zl czyli karta kosztuje nas juz 500zl - troche dokladamy i da sie wyszarpac 9800 lub 9800pro i problemow z potokami ani niczym nie mamy!!, no chyba ze kogos interesuje extremalny oc rzedu 440/800.... Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 @Lucas86 zapewniam Cie ze gdybym nie zaczal sie bawic karta to sluzylaby mi jeszcze pare ladnych lat. do tej pory uwazam ze to byl bardzo dobry wybor. karta kreci sie swietnie (po zalozeniu chlodzenia na RAM) i nie sprawia NAJMNIEJSZYCH problemow. jedyny minus w stosunku do prawdziwego 9800pro to 5sekundowa zabawa pogramem Riva Tuner i sterownikami po instalce systemu. Nic wiecej! jesli nie masz gwary to polecam zaniesc karte do jakiegos dobrego elektronika i za 2 piwka zrobi Ci hardmoda a wtedy masz normalnego 9800PRO ja spedzalem dluugie godziny na graniu i nigdy nie mialem jakichs przestojow z powodu karty. czesto bylo tak ze zostawialem PC wlaczonego na kilka dni i nic sie nie dzialo. co do kasy to pamietaj ze do "prawdziwego" radka 9800pro tez raczej bedziesz musial zakupic silencera i radiatorki bo tam chlodzenie tez chyba nie zachwyca. za przesylke tez pewnie zabulisz bo w sklepach juz go chyba nie uraczysz. podsumowujac: BIERZ XV9800SE I SIE NIE ZASTANAWIAJ!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja mam podobny problem ... tzn mialem ... Zobacz czy karta dobrze siedzi w slocie AGP. I weź poruszaj nią delikatnie góra dół przy włączonym kompie. Ja mam swojego radka podpartego od spodu :-) bo inaczej sypie :-) MIchał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 niestety moj sypie bez wzgledu na polozenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja miałem bardzo podobnie jak mi zasilacz nie wyrabiał. Dawał rade przez ponad 4 miechy a potem już nie, tagan 380W też nie. Dopiero jak dowaliłem Enermaxa 465W to mam spokój :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 http://www.pccenter.pl/onas.html => ta firma zajmuje sie sprawami typu wymiana kostek bga itd, napisalem do nich maila bo muszem moja karte reaktywowac (wgralem lipny bios) i teraz karta nie daje znakow zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 1363738[/snapback] uprzedzam Cie ze: 1) mail prawdopodbnie za pierwszym razem nie dojdzie bo maja konto na jakims lipnym serwerze 2) nie przyjmuja kart graficznych do naprawy (ja chcialem swoja do nich oddac) pozatym firma jest OK polecam zatelefonowac do nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 uprzedzam Cie ze: 1) mail prawdopodbnie za pierwszym razem nie dojdzie bo maja konto na jakims lipnym serwerze 2) nie przyjmuja kart graficznych do naprawy (ja chcialem swoja do nich oddac) pozatym firma jest OK polecam zatelefonowac do nich 1363752[/snapback] a dlaczego nie biora kart graficznych,to jak oni wlutowuja pamieci bga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 nie wiem dlaczego :( ja opisalem im swoj problem a oto odpowiedz: "Na dzień dzisiejszy nie przyjmujemy kart do serwisu." Nic wiecej ani be ani me ani pocaluj mnie w d..e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 lukas, moze napisz do nich i popytaj. to moze tylko na "dzien dzisiejszy" bo sa zawaleni robota albo cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 dla zainteresowanych podam ze karte wyslalem w srode do PC Serwis jednak nie mam od nch jeszcze zadnego info. @lukas66 kontaktowales sie z PC Center? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...