Skocz do zawartości
Sector19

Twinmos Speed Premium Ddr 433 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

"O miłośnikach podkręcania, ale o tych z niezbyt zasobnymi portfelami, pomyślał TwinMos wprowadzając serię Speed Premium. Moduły zbudowano w oparciu o znane i cenione "kości" WINBOND BH-5. Pamięci dostępne będą w wersjach 256 MB oraz 512 MB, jednak ich cena nie została jeszcze ujawniona."

Strona Twinmosa

Hej to wyczytalem ze zrodla prasowego i teraz... Prosze Pisac JAK JUZ KTOS JE BEDZIE MIAL... Jak to sie kreci i wszystko o nich :).

Ps o dziwo sa to pamiatki CL2,5... hmmm zreszta obadajcie sobie na stronie producenta tam jest caly opis !!!

Bo wiadomo BH-5 :) MNIAm :).

Juz mysle nad kupnem :).

no i to tyle Pozdrawiam!

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majkel84 napisał to są winbondy utt czyli takie same co siedza w ocz vx". Na xtremesystems goscie krecili 2-2-2-x 1t3.4 v 260 fsb więc rewelacja za tą cenę zjadają hynixy na śniadanie i wciągają je nosem po prostu rewelka.

http://www.sklep.pc-komp.pl/product_info.p...roducts_id/1872

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feluś - ale to nie te kości. To są te co ja mam - ddr400 na winbondach ch-5. Te nowe to ddr433 i skoro nie została ujawniona jeszcze ich cena to u nas pojawią sie pewnie dopiero za miesiąc lub dwa.

Btw. Na pclab jest test nowych goodramów na bga i wypadają bardzo przyzwoicie jak na cenę 206 zł za 2x256MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups wiedziałem ze to niemozliwe zeby takie tanie pamieci były takie zajebiste, a pewnie te t-mossy s.p 433 juz w takiej fajnej cenie nie beda. Złoty czy mogłbys napisac jak te pamieci ci latają z 1t.dzieki pzdr

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest ciężka sprawa z wysokim fsb, bo mam zablokowany mnożnik i max co wycisnę synchro, to gdzieś koło 182-185MHz, a pewnie tak niskie fsb Cię nie interesuje. Zacząłem testować w asynchro, tylko jest duży problem, bo różne programy różnie pokazywały mi taktowanie pamięci np. przy fsb 150MHz i pamięciach ustawionych jako ddr400 cpuz pokazywał 217MHz (z boku była reguła obliczenia - fsb + 66MHz), a everest pokazywał 225MHz (czyli najprawdopodobniej liczył tak: fsb + fsb/2) i huk jeden wie który program ma rację.

W każdym bądź razie przy standardowych timingach 2,5-3-3-8 i 1T jest tak:

- przy 200MHz bluescreen w windzie zaraz po wejściu i reset (napięcie default)

- przy 217 lub 225MHz (patrz wyżej) i napięciu 2,85V (więcej nie mogę) stabilnie

- zwiększenie fsb o 2MHz powoduje błąd w prime po 3 minutach

- dalsze zwiększenie o 2MHz - skutek jak w punkcie pierwszym.

Widać, że po pierwsze trzebaby było przetestować te pamięci synchro, żeby była pewność jak szybko mogą biegać, a po drugie - trzeba mieć vdimm chyba conajmniej 3V, żeby je w pełni wykorzystać.

Zajrzałem do tematu o bh5/bh6 i według opisu, który tam znalazłem, to moje kości są właśnie na winbondach utt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znam TwinMOSa to (jeśli w ogóle to prawda, bo jakoś nie wierzę w cudowne zapasy BH5) to takie pamięci będą sprzedawane tylko na zachodzie. U nas będą pod tą samą nazwą moduły na jakichś zupełnie innych kościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem na zachodzie są już te kostki na xs jest o nich temat. Czy 2-2-2-x 1t 3.4v 260 fsb to mało bo mi się wydaje , że nie. Tak je goście kręcą na xs na innych forach ludzie dobre wręcz wypasione rezultaty na nich osiągaja.pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem na zachodzie są już te kostki na xs jest o nich temat. Czy 2-2-2-x 1t 3.4v 260 fsb to mało bo mi się wydaje , że nie. Tak je goście kręcą na xs na innych forach ludzie dobre wręcz wypasione rezultaty na nich osiągaja.pzdr

1360387[/snapback]

Hmmm zapowiada sie ciekawie tylko kiedy u nas beda :). !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na XS przecież napisali że te twinmosy to jest byleco. Szkoda wydawać na nie kasy, a te bh-5 twinmosa to jakies odpady pewnie produkcyjne, nie mieli co z nimi zrobić to je twinmos łyknoł i zrobił z nich speedpremium :lol:

Edytowane przez Tomek24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twinmos się wycwanił.

Ja mam 2 kostki 256mb 2700, jedna z nich jest na winbondach, końcówka oznaczenia na naklejce AA4T, a na kostkach 60D, druga ma na kostkach końcówkę 60B. Na a1700+ wyciągnąłem na nich 11,5x175 w dualu synchronicznie na 2,2,2,6. Teraz kupiłem 2 pojedyńcze kostki 512 ddr400 i...szkoda gadać. Na 11,5x175 na 2,2,2,6 nawet nie wstają, 10x200 niezależnie od napięcia na 8,3,3,2.5 gry mi się po chwili wieszają. Końcówka oznaczeńna naklejce AADT a na kostkach 50D. Jutro mi wymieniają je na Dualkita 2x512mb ddr400, może trafię na trochę lepsze i pójdą na 10x200. Oczywiściw ustawiałem comand rate na 1T. Teraz kostki na winbondach ch-5 i bh-5 sprzedaje jako Speed Premium. :angry:

Edit: Może komuś śmigają dobrze zwykłe

to proszę niech poda oznaczenia to będę przynajmniej miał jasność czego jutro szukać.

Edytowane przez bernard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wymieniłem te pamięci i dostałem......TTD7608F8E50I, końcówka z oznaczenia na naklejce na kostkach CADT. Nigdy takich kości nie widziałem w wydaniu twinmosa. Na necie znalazłem tylko to

http://www.forumdeluxx.de/forum/archive/index.php/t-109882 ale nie znam niemieckiego. Może ktoś coś z tego ich bełkotu zrozumie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feluś - ale to nie te kości. To są te co ja mam - ddr400 na winbondach ch-5. Te nowe to ddr433 i skoro nie została ujawniona jeszcze ich cena to u nas pojawią sie pewnie dopiero za miesiąc lub dwa.

Btw. Na pclab jest test nowych goodramów na bga i wypadają bardzo przyzwoicie jak na cenę 206 zł za 2x256MB.

1358215[/snapback]

Za 200zl to mozna kupic 2x256 BH-6 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska

Podobne Twinmosy DDR400 są juz w hurtowni PRONOX !!! Katowice

PAMIĘĆ DDR TWINMOS SPEED PREM.512/400DUAL 2.5BOX  199.99  NETTO ! !

i kajś indziej pewnie też ;)

Oficjalnie na co lepszych MOBO mają chodzić na FSB 216MHz !!!! czyli DDR433 co lepsi mogą z nich wycisnąć nawet i 233MHz !!!! czyli DDR466

ładnie NIE ???

cena około 245zł Brutto !!!! za 512 MB

Wersja o której piszecie pewnie lada dzień trafi do PRONOX ;)

cena max 50zł drożej

Edytowane przez magx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska

Podobne  Twinmosy  DDR400 są juz w  hurtowni PRONOX !!!  Katowice 

PAMIĘĆ DDR TWINMOS SPEED PREM.512/400DUAL 2.5BOX  199.99  NETTO ! !

i kajś indziej pewnie  też  ;)

Oficjalnie  na  co lepszych  MOBO  mają chodzić na  FSB 216MHz !!!!  czyli  DDR433    co  lepsi  mogą z nich wycisnąć  nawet i  233MHz !!!! czyli DDR466

ładnie  NIE ???

cena  około  245zł Brutto !!!! za  512 MB

Wersja  o której piszecie  pewnie  lada dzień trafi  do  PRONOX  ;)

cena  max  50zł drożej

1362573[/snapback]

Te pamieci sa od dawna... ale chodzi o TE DKLADNI bo sa napewno na BH-5... trzeba czekac. !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś może na jakim pcb bedą te twiny 433 na bh-5? bo ponoć same kostki to nie wszystko...

ma ktoś ochotę zapodać linka to tych rewelacyjnych wyników na nich?, bedzie również dla innych

z chęcią bym wymienił na coś lepszego moje 2x256twiny zwykłe na mtec 50d...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi