Skocz do zawartości
brucek

Zalana Klawiatura.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się wczoraj zaczytałem, że sięgając po szklankę z sokiem przewróciłem ją na klawiaturę (zdolny :mur: ). Jest to bezprzewodowy Tracer (wiem, że taka sobie ale działała świetnie). Klawiatura działa, bo podłączyłem ją dzisiaj, ale sama "naciska klawisze", przede wszystkim "X".

Pytanie: da się ją uratować? Może rozkręcić, prysznic i porządne kilkudniowe suszenie suszarką?

Na szczęście mam zapasową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zyciu nie udalo mi sie zrobic tak zeby rozkrecona i zlozona ponowanie klawiatura dzialala:D

a co do rozlania nie pekaj ja sobie szefa 420 zalalem, to dopiero glupota.

1358114[/snapback]

Faktycznie. Zalać szefa to problem poważny. Ja rozkręcałem już kilka klawiatur i każda działała, ale jeszcze żadna nie była zalana sokiem pomarańczowym.

Rozkręciłem, umyłem, suszy się, zobaczymy. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh :) ja swoja tez zalałem ale browarem :) Rozkręciłem ,wylałem pifko , podsuszyłem suszarką i działa jak nowa. Ale w strachu byłem bo to Logitech Internet Navigator SE i nową kupować to mi się nie uśmiechało. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh :)  ja swoja tez zalałem ale browarem :) Rozkręciłem ,wylałem pifko , podsuszyłem suszarką i działa jak nowa. Ale w strachu byłem bo to Logitech Internet Navigator SE i nową kupować to mi się nie uśmiechało. pozdro

1359192[/snapback]

Nie ma jak Logitech UltraX :) Wodoszczelna klawiatura pare razy mylem goraca woda pod strumieniem wody. Nawet nie trzeba czekac az wyschnie :) w sumie pierwszy raz zalala mniej wiecej tydzien po zakupie .. najpierw zrobilem to kultralnie rozkrecajac. przy nastepnych razach nie bylem juz tak cierpliwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja co prawda od zawsze kupuje klawiatury za 19zl bo tylko one maja fajne ulozenie przyciskow (del end i pgdn od razu nad strzalkami jak sie gra na strzalkach to niezbednosc) i pare razy rozkrecalem i te gumki poukladalem na miesjce i lipa zawsze byla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm UltraX wodoszczelny?? Czy ja o czyms nie wiem?

1359324[/snapback]

W pewnym sensie tak! Nie zanuzalem jej jeszcze calej w wodzie.. ale na klawisze mozna spokojnie lac.. najlepiej ja rozebrac .. wtedy bedzie wiadomo czemu tak jest :)

Edytowane przez QuicksilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozbieralem juz wiele klawiatur i wszystkie po tym dzialaly (poza tymi uszkodzonymi mechanicznie ktore prawa dzialac nie mialy)

Zalanie klawy mozna szybko wyleczyc poprostu tozbierajac ja i myjac zalane elementy.Wazene jest dzialanie odrazu.

Pozostawienie zalenych klawiatur "na jutro" moze wiazac sie ze znicszczeniem tych ze.

Niektore lubiane przez nas plyny do picia z luboscia popijane przy kompie sa dosyc agresywne wzgledem ukladow elektronicznych(przedewszystkim miedzi) Zalana cola klawa pozostawiona na noc prawdopodobnie nie odzyje na dugi dzien po myciu z powodu przepalonych scierzek.(2 klawy tak zalatwilem).

Moral wiec...jesli zalejesz klawe...srubociag w lapy, zozkret i pod wode...

Czasami wystarcza panel z klawiszami gdy wnetrze klawiatury nie jest wilgotne...wlasciwie wtedy mycie(pomijajac wzgledy estetyczne) nie jest potrzebne ale bedziemy pewni ze nic z plynu wylanego na klawisze nie przedostalo sie pod nie. :)

Edytowane przez Broda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi