leo10 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Płyta ta podobno obsługuje DDR 400, tylko nie wszystkie. Może ktoś wie które dokładnie (jakiego producenta). Ponadto planuję wymianę palomino 1800+ na coś szybszego. Myślę o zakupie bartona XP-M 2500+ i podkręceniu go. Czy taki proc będzie współgrał z tą płytą i ile można ewentualnie uzyskać tylko poprzez zmianę mnożnika (przy fsb 166)? W grę wchodzi ewentualnie najszybszy na 166(333) - Barton 3000+ - z tym, że do niego trzeba uaktualniać bios. Soltek 75FRV Via KT-400 Standard ATX Chipset Via KT400 Obsługiwane procesor Athlon XP, Athlon, Duron (333/266/200 MHz) Typ obsługiwanej pamięci DDR400 / DDR333 / DDR266 / DDR200 Slot CPU Socket-A Ilość gniazd pamięci 3 Max. pojemność pamięci 3 GB Złącze AGP x8 Ilość złączy PCI 5 Standard kontrolera ATA (ilość kanałów) ATA/100 (2) Obsługa Raid nie Karta sieciowa nie Karta dźwiękowa tak (6-kanałowa AC97) Karta graficzna nie Dodatkowe kontrolery USB 2.0 Porty zewnętrzne 2x PS/2, 2x COM, 1x LPT, 2x USB, Audio Inne cechy RedStorm Overclocking, Anti-Burn Shield II Regulacja napięć z poziomu BIOS tak Regulacja FSB z poziomu BIOS tak Regulacja mnożnika z poiozmu BIOS tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 bois trzeba zmienic na najnowszy bo TAK :D ile podkrecisz mnoznikiem to zalezy od proca i zasilacza celuj w uzywanebo bartona 2500+ z odblokowanym mnoznikiem ,albo w Athlona Mobile Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo10 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Ok, tylko chodzi mi o przybliżone wartości, które można uzyskać przy fsb 333MHz bo nie wiem, czy warto brać mobila - jeżeli uzyskam taktowanie zbliżone do XP 3000+ to skóra nie jest warta wyprawki. Z szefem 360W nie powinno być problemów przy podkręcaniu. Mobile podobno nie chcą współpracować z niektórymi płytami, jeżeli wie ktoś coś więcej na ten temat, proszę o szerszą wypowiedź. Z pamięciami DDR400 jest tak, że soltek miał wskazać jakie dokładnie obsługuje, ale przejrzałem jego stronę i nieczego konkretnego nie znalazłem. A biosu to się raczej nie tyka, jak nie ma takiej potrzeby. Edytowane 30 Marca 2005 przez leo10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...