Skocz do zawartości
fabiozo

Rozmiar Pliku Stronnicowania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące całkowitego rozmiaru plików stronnicowania, mam 768 MB RAM-u i nie wiem jaka powinna być wielkość plików stronnicowania dla optymalnej wydajności systemu. Jak czytałem tu posty niektóre to polecacie 2 x ilość RAMU jak z tym jest ??

za wszelką pomoc z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teoretycznie powino sie ustawic 2.5 razy w momencie gdy masz 128 ( czy 256 nie pamietam dokladnie ) mb ramy, a powyzej 2x, jednak przy 1Gbramu plik wyniany nie jest ppotrzebny w wiekszosci zastosowan, poniewaz cale info zmiesci sie w ramie. mozesz ustawic , tak na wszelki wypadek, 500mb i bedzie dobrze :wink:

EDIT: swoja droga temat walkowany, wystarczylo poszukac

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz 768 MB ramu, to ustaw tyle samo na plik stronnicowania, ja mam 512 ramu i mam 768 w pliku wymiany, i wszystko jest git :) . Natomiast odradzam calkowite wylaczenie pliku wymiany, u mnie i nie tylko u mnie konczylo sie to niebieskimi ekranami i calkowitym zniszczeniem systemu, nie wiem czemu, probowalem tak zrobic po kilku instalacjach windy XP i zawsze bylo tak samo, dla pewnosci lepiej juz ustawic powiedzmy 1 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi