fabiozo Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mam pytanie dotyczące całkowitego rozmiaru plików stronnicowania, mam 768 MB RAM-u i nie wiem jaka powinna być wielkość plików stronnicowania dla optymalnej wydajności systemu. Jak czytałem tu posty niektóre to polecacie 2 x ilość RAMU jak z tym jest ?? za wszelką pomoc z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) teoretycznie powino sie ustawic 2.5 razy w momencie gdy masz 128 ( czy 256 nie pamietam dokladnie ) mb ramy, a powyzej 2x, jednak przy 1Gbramu plik wyniany nie jest ppotrzebny w wiekszosci zastosowan, poniewaz cale info zmiesci sie w ramie. mozesz ustawic , tak na wszelki wypadek, 500mb i bedzie dobrze :wink: EDIT: swoja droga temat walkowany, wystarczylo poszukac Edytowane 30 Marca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jak nie zużywasz więcej niż te 768MB to wyłącz plik stronicowania całkowicie. Będzie to chodzić dużo lepiej tymbardziej jak masz WinXP, który ma beznadziejne mechanizmy do pliku stronicowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Jesli masz 768 MB ramu, to ustaw tyle samo na plik stronnicowania, ja mam 512 ramu i mam 768 w pliku wymiany, i wszystko jest git :) . Natomiast odradzam calkowite wylaczenie pliku wymiany, u mnie i nie tylko u mnie konczylo sie to niebieskimi ekranami i calkowitym zniszczeniem systemu, nie wiem czemu, probowalem tak zrobic po kilku instalacjach windy XP i zawsze bylo tak samo, dla pewnosci lepiej juz ustawic powiedzmy 1 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...