Skocz do zawartości
swy

Cold Fear

Rekomendowane odpowiedzi

co wy macie do sterowania?

przecie jest jego tyle sposobow

wystarczy nacisnas shitf i sposob sie zmiena

1. standardowo .. czyli alal resident evil obraza sie praow lewo wokol osi i przod tyl

2. tak jak strzalka wcisniesz tak idzisz

3. przod tyl zostaje na boki strafy a obracanie mysza ..

a pozatym mozna najzywczjniej w swiecie wcisnac ppm i lazic prawie jak fpp ..

gra ma klime ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke pogralem w ta gre ... jakie wrazenia?

Gra graficznie naprawde fajnie zrobiona zwlaszcza odwzorowanie sztormu na statku opadow deszczu itp.

Klimat fajniutki :)

Ale tak jak kilka osob juz napisalo sterowanie - boze kto takie cos wymyslil ... Po prostu tragedia !!!

Myslalem ze bedzie fajna gierka na najblizsze wieczory a tu przez to sterowanie kur$%$$cy idzie dostac.

Gra odinstalowana by nie wkurzac sie na ludzi ktorzy mogli ta gre tak spieprzyc przez jakby nie bylo wazna kwestie jaka jest STEROWANIE :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszke pogralem w ta gre ... jakie wrazenia?

Gra graficznie naprawde fajnie zrobiona zwlaszcza odwzorowanie sztormu na statku opadow deszczu itp.

Klimat fajniutki :)

Ale tak jak kilka osob juz napisalo sterowanie - boze kto takie cos wymyslil ... Po prostu tragedia !!!

Myslalem ze bedzie fajna gierka na najblizsze wieczory a tu przez to sterowanie kur$%$$cy idzie dostac.

Gra odinstalowana by nie wkurzac sie na ludzi ktorzy mogli ta gre tak spieprzyc przez jakby nie bylo wazna kwestie jaka jest STEROWANIE  :blink:

1365652[/snapback]

haha ha ha ha sorka stary zal mi ciebie :)

odinstalowal zajebka gre przez sterowanie, bo nie chodzi sie jak q3

znalazlem dla ciebie gierke z dobrym sterowaniem na te najblizsze wieczory

Mortyr: Forever

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha ha ha ha sorka stary zal mi ciebie :)

odinstalowal zajebka gre przez sterowanie, bo nie chodzi sie jak q3

znalazlem dla ciebie gierke z dobrym sterowaniem na te najblizsze wieczory

Mortyr: Forever

pozdro  :D

1366137[/snapback]

ha ha ha to mozesz sobie robic ale z siebie!!!

Mi sie nie podoba i tyle - MOJE ZDANIE !!!

A jesli nie mozesz sie pogodzic ze ktos ma inne zdanie - to udaj sie do lekarza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko,

Pograłem sobie troszkę w Cold Fear'a, ale dość szybko się zapowietrzyłem. Zazwyczaj nie mam tego typu problemów, ale parogodzinne łażenie po statku w poszukiwaniu "nie-wiadomo-czego" trochę wkurza. Tym bardziej, że o save można zapomnieć....

Chodzi mi w zasadzie o początek gry. Trzeba zdobyć (chyba) kod do drzwi na powierzchni statku. Ale ja tego nie mogę za chiny ludowe znaleźć! :cry: Byłby ktoś taki miły i zrobił mały solution? Ale zapodał linkiem jakimś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz na poczatku se nie radzisz to raczej daj se spokoj ...

kod jest na dziobie statku ..

1367271[/snapback]

Jak już coś to nie "se" tylko sobie. "Se" to wieśniaki mówią. Dzięki za takie rady :lol:

A że jest na dziobie statku to wiem, angielski znam. Tylko jak się tam dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już coś to nie "se" tylko sobie. "Se" to wieśniaki mówią. Dzięki za takie rady  :lol:

A że jest na dziobie statku to wiem, angielski znam. Tylko jak się tam dostać?

1367342[/snapback]

wiesz ... wiesniak (ja) se poradzil .. to ty tez se poradz taki miastowy z ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem gierka przejdzie szybko do lamus!!!denna konwersja z konsoli (checkpointy,sterowanie),wrecz nie do zniesienia jest praca kamery!jak narazie pogralem kilka godzin i nie odczulem tego calego "klimatu"!!!mimo tylu minusow gra tzw. zapychacz czasu, a ze ja go mam nie wiele wiec nie bede tracic czasu!!!pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu Wy nie gracie na padzie.Przecierz gra na padzie jest ultra latwa.Ja nie gram,bo nie mam pada,ktory ma 10 przyciskow (bo ytyle jest wymaganych) tylko 6 i gram na wsadzie ale i tak jest juz latwo,tylko trza sie przyzwyczaic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sadzilem ze ta gra to bedzie hit ja suffering, ale wkurzyła mnie kamera - statyczna a nie zza plecow gracza - do [gluteus maximus] !!!!

1368068[/snapback]

a w resident evil jaka masz .. jakas nikt nie placze ..

statyczna kamera to klucz do horroru .. buduje klimat ..

ale tak jak doom3 nie kazdy trawi tak nie musi kazdy cold fear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem i zajebka...napisze co i jak bo niektorzy wypisuja glupoty...

pierwszy sejw jest rzeczywiscie daleko ale tylko po to zeby sie rozegrac i wczuc w klimat, ktos napisal ze nie ma klimatu - to pewnie gral z winampem i ogladal tv przy okazji, elegancka grafika i muza w gierce jest

sterowanie rowno pojechane przez niektorych jest normalne, machanie mysza jest niepotrzebne tylko byscie sie zmeczyli, bardzo dobrze sie kieruje faciem, przy czym bardzo czesto sie chodzi na celowaniu bo wtedy jest latarka i szybka reakcja na wyskakujacych kolesiow(wtedy myszka celujesz)

duzo roznych broni, shotgun rzuca kolesiami o sciany :) , duzo roznych sposobow na ich zabijanie, elementy zrecznosciowe tj. uwazanie na fale zeby nie targnela toba o sciane, uwazanie na chustajace sie skrzynki i haki, zeby po lbie nie dostac :lol:

wszystko w gierce jest ladnie poukladane, nie nudzi sie, wiadomo dokad isc bo pod tab wszystko jest napisane, jezeli sie zle idzie to facet sam to mowi, albo drzwi sie nagle zablokowaly... <_<

po 4h grania tak sie ta gra przedstawia, dlatego dostaje takie wysokie oceny

teraz jestem na platformie wiertniczej made in ZSRR, w ktora wjechal moj stateczek :)

btw elegancki sztorm..!

ide wysuszyc ubranie ,bo caly przemoklem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

dla fanow residenta pozycja BARDZO wskazana, do sterowania mozna sie przyzwyczaic, save'y sa tam gdzie powinny byc :) grafika ladna pomimo iz gram na low detalach :] a muzyka przerazajaco przyjemna :].

natomiast mam pytanie do ludzi co juz ja rozpykali: jak dac rade temu ladnemu na koncu, poczatek luzik, panna podlozyla ladunki, wskoczyla do helikoptera, a ja.... no wlasnie, calym dostepnym olowiem nakarmilem szczeniaka a on dalej ryczy <o co chodzi?>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście, dla fanów Resident Evil jest to pozycja obowiązkowa. Klimat fajnie zbudowany, graficzka też niczego sobie.

Wkurza trochę brak robienia save w dowolnym momencie. Musisz nagle wyłaczyć kompa i du.pa, nie ma jak zapisać stanu.

Swietny jest motyw ze zmianą widoku przy strzelaniu, fajne zachowanie wrogów ( jak umierają również :D )

Gierka im dalej sie gra tym lepsza.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

dla fanow residenta pozycja BARDZO wskazana, do sterowania mozna sie przyzwyczaic, save'y sa tam gdzie powinny byc :) grafika ladna pomimo iz gram na low detalach :] a muzyka przerazajaco przyjemna :].

natomiast mam pytanie do ludzi co juz ja rozpykali: jak dac rade temu ladnemu na koncu, poczatek luzik, panna podlozyla ladunki, wskoczyla do helikoptera, a ja.... no wlasnie, calym dostepnym olowiem nakarmilem szczeniaka a on dalej ryczy <o co chodzi?>

1369743[/snapback]

Zygifre jak na ciebie biegnie to musisz uciec na bok tak zeby reką cie nie pierd... :) musisz wypatrzec ktora reke podnosi jak sie zbliza i biec w przeciwna, ale nie uciekac za daleko bo pozniej musisz stanac przynim zeby cie zlapal, a kiedy cie ma to szybko naciskac klawisz uzywania zeby nie targnal toba o glebe, az wreszcie zobaczysz napis SHOOT i wtedy musisz strzelic mu w glowe...

tak trzeba zrobic 3 razy i po kolesiu :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to po gosciu :)

dzieki Silver

na koniec musze dodac, ze grze brakuje jednego, gdy konczylem residenta i wskakiwalo outro, oddychalem z ulga ze koszmar wreszcie sie skonczyl, tutaj jak wskoczyly creditsy w mojej glowie pojawila sie mysl 'co!? to wszystko?!!'

niestety gra jest bardzo krotka, gdyby tak autorzy troche bardziej ja rozbudowali

mogla by byc hitem....

no ale coz zawsze to lepiej podzielic gre na dwie czesci i dwa razy ja sprzedac

a tak poza tym

REWELKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra była extra do poki sie nieskonczyła. Nigdy nie widziałem tak krótkiej gry. Nie wiem czy jest sens wydawania kasy na produkcje takie kótkiej gry. To jest jeden ale jakże duzy minus gry. Tak pozatym gierka naprawde mnie wciagnela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - I'm stuck.Jestem jakis czas po tym jak znalazlem flame'a.Doszedlem do miejsca,gdzie wjechalem winda na gore i zgasilem plonace sie pomieszczenie,ale tylko po to,zeby dojsc do drugiego,gdzie znalazlem MP5.Pomieszczenie wczesniej przeszedlem po lewych schodach bo prawe byly zablokowane przez plonace sie skrzynie.Jak tam przejsc??To raz.2.Zanim tu dotarlem to wczesniej wrocilem sie spowrotem przez mostek z laserami i dotarlem do miejsca gdzie potrzebuje electric key.Gdzie on jest??3.W pomieszczeniu,ktore otworzylem mw. na samym poczatq (po tym jak zginal doktorek) ,mozna dojsc do pomieszczena gdzie sa dosyc spore schody.Tam jest jakis przycik,ktory cos wlacza i wylacza.Co takiego??5.Obok tego przelacznika jest drabinka.Jak ją spuscic na dól??I teraz najwazniejsze.Celem misji jest jest zdeaktywowac pole magnetyczne chronione przez jakies 3 generatory,ktore musze zniszczyc.Jakie generatory,gdzie??Przeszedlem chyba wszystkie mozliwe sciezki i nic nie znalazlem.Staralem sie opisac to jak najdokladniej,screenow nie zarzuce,gdyz po zminimalizowaniu gry ta sie poprostu wiesza i bez sensu by bylo ciagle wchodzic do gry i robic tyle screenow.HELP !!!

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

jest taki pomieszczenie , gdy wchodzisz jest taki duuuzy ekran, a za nim 3 te generatory czy jak to sie zwie i muszi przygrzmocic w te kompy pod nimi, czy panele. a dokladnie gdzie to jest to ci kurde nie powiem , bo chetnie bym kopał teraz autorów za brak mapy, paronaja, mozna takiego jebca dostac :mur: kurde teraz ja tez mam problem wpałem do takiej dziury, jeden zombik wali o karty rozwalam jakies uzadzonko i wybauchaja zbiorniki. ide do gury po równi pochyłej :D i nei wiem gdzie mam isc, cel mam ze mam do anny jakies antidotum przyniesc z jakiegos scientic room

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie,czuje sie dumny.Ukonczylem gre na hardzie grajac WSAD czego do tej pory nigdy nie robilem :) Uwazam,ze dlugosc gry jest idealna,nie wiem,kto to narzekal na dlugosc,ale po mojemu jest w sam raz,takie powinny byc gry.W jednej chwili myslalem,ze cofne swoja ocene spowrotem na 8+ ale 2 lokacje dalej znow stwierdzilem,ze gra zasluguje na 9/10.Kawal dobrej roboty.Co do zakonczenia to jest krotkie jak na produkcje UBI Softu przystalo,ale i w Far Cry'u i tu mi sie podoba i mam nadzieje,ze Obscure bedzie rownie dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra była extra do poki sie nieskonczyła. Nigdy nie widziałem tak krótkiej gry. Nie wiem czy jest sens wydawania kasy na produkcje takie kótkiej gry. To jest jeden ale jakże duzy minus gry. Tak pozatym gierka naprawde mnie wciagnela.

1370820[/snapback]

Taa... a grałeś w Riddic'a... tu się dopiero można załamać jeżeli chodzi o długość <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi