Skocz do zawartości
dejk's

pomoc z zlomem

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy nie wiem gdzie pisac z takim problemem :)

Mianowicie mam w severku do tej poty p100 i 49 ram sim . Dostalem "nowy" procek Cyrix 233 i po jego wsadzeniu kop sie irichamia zle na tescie ramu sie konczy przewaznie dochodzi do 600-800kb. ma ktos jakis pomysl albo gdzie leiej z tmy isc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plytka stara ale w necie manuala znalazlem i na pewno takie procki obsluguje co do pamieci to mam tlyko wybor zasialnia do przelaczenia z sim na dim niestety nawet jak wsadze dim to efekt jest taki sam , zworki z procka czy wedlug manuala czy inaczej ustawione nic nie zmienia, procek ruzne czestotliwosci pokazuje ale ram stoi :) chyba zostawie se tego p100 dalej tylko ze jak na server plikow to sie ine wyrabia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyrix 233 wydajnoscia to moze sie rownaz z pentium 150 jak dobrze pamietam, ogolnie slabe to byly procesory, szczegolnie jednostke zmiennoprzecinkowa mialy kiepska. I zadne 75MHz, na 66 chodzily. Jak na serwer czyli komputer z zalozenia stabilny to IMHO Cyrix sie nie nadaje za bardzo. Sam kiedys z takim ustrojstwem walczylem i Pentium 166MMX stalo sie wybawienem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...