Skocz do zawartości
zed_levar

Czy Kupić Sapphire 9800se 256mb Advantage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To pierwszy temat jaki zakładam , i mam pewien problem. Może Panowie fachowcy mi pomogą. Mogę kupić kartę :

"Przedmiotem licytacji jest Sapphire Radeon 9800SE 256Mb/128bit Advantage taktowania 325/500, (spokojnie dziala na 360/550 bez dodatkowego chlodzenia ) pamieci hynixa 3.3 ns, 4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegi, karta w okazyjnej cenie, bo wyswietla male artefakty w 3D np w 3dmarku 01 na 1 tescie trojkaciki na zderzaku sie pojawiaja, w 2 tescie migaja w oddali na budynkach, (modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objaw)".

Powiedzcie panowie co jest z nią nie tak i czy warto kupić za 270 zeta. Dzięki za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam

ZED

Edytowane przez zed_levar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

325/500 - deflaut a jeszcze jest mozliwosc zorbienia vmoda dzieki któremu moze uda sie przywrócic  ta karte do pełnej sprawnosci na  8 potokach bo normlanie se chodzi na 4

1358684[/snapback]

Z tego wnoszę że artefakty są winą złych sterów? I jest nadzieja że ich nie będzie?

:oops: Sorry ze tak męczę dupę ale zielony jestem w o/c jak szczypiorek na wiosnę. Bo myślę że to może być okazja albo jakaś wtopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mozliwosc ze sie odblokuje i bedzie ładnie działac ale wiessz zawsze jest ryzyko ze nic niezrobisz ale cena jest okazyjna mod wyglada tak 1358698[/snapback]

Ale z tego co widzę to jest ingerencja w hardware! :zonk: Nie da sie tego zrobić bez tak drastycznych środków??? Poza tym koleś pisał że odblokowł te 4 potoki a arty są i przy 4 i przy 8. Czego to może być skutek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe ze przegrzał pamieci

1358725[/snapback]

Dzięki za pomoc. :D Myślę że wezmę tą kartę. Zobaczymy czy sie da coś z nią zawalczyć. Jeśli nie, to małe (jeśli naprawdę są małe) artefakty nie specjalnie przeszkadzają.

Pozdawiam ZED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu duzo mowic, Ouara powiedzial juz wszystko.

Karta ewidentnie walnieta, plus dla sprzedawcy ze to napisal :wink:

Bardzo istotne jest jak male sa te arty, ale jak sa, to najprawdopodobniej z czasem ich zacznie "przyrastac" <_< , ja bym nie kupowal ( i nie kupuje ) uszkodzonego sprzetu, ale to jest moja opinia.

EDIT: zalezy czy da sie naprawic, swoja droga widzialem kiedys w sklepie " specjalizujacym " sie w naprawach jak skladowane sa karty przeznaczone do naprawy. Naprawde cos takiego wola o pomste do nieba, bardziej jest prawdopodobne, ze cos wiecej rozwala niz naprawia. Najlepsza sytuacja: 2 gosci patrzy na karte, ktora maja naprawic, jeden z nich sie pyta drugiego:

1) ty to mi wyglada na przepalone, co to jest?

2) kondensator ( jakis tam )

1) masz taki?

2) nie mam tylko wieksze

1) ty no to dawaj co moze sie stac?

2) problem jest taki ze on tez jest wiekszy wielkoscia..

1) czyli kicha...co robimy?

2) nie wiem.

No rece opadaja :mur:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh kubasiek co Ty chcesz jeszcze vModa dawać puknietej grafie :mur:

Ihmo nie bierz :> takie moje zdanie, 270zeta hmmm + koszta ewentualnej naprawy, hmmm + nerwy, hmmm. Gdyby ona byla taka tylko leciutko bombnięta to drozej by wziął (albo jakiś noob czy jak to tam :>)

Mam podobne zdanie co do uszkodzonych graf jak Buu. Jeśli chcesz sie pakować w niewykluczone kłopoty to sie powaznie zastanow. pozdro

Edytowane przez emilooos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wypil bys szkalnke wody z jedna kropla trucizny? masz karte i tylko "male co nie co" jest uszkodzone. to po jakiego ten gostek ja sprzedaje? sory ale trzy malutkie trojkaciki mi np. by nie przeszkadaly na tyle aby spredawac i niezle na tym umoczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubasiek...mam wrazenie ze nabijasz posty, szczegolnie w tym topicu :> zaproś kolege na gadu i tam go bajeruj :> Twoje zdanie szanuje, bo musze :>

Przecierz to jest jedna z metod odblokowania

Oblokowania :blink:

Pozatym coś tu mocno jedzie wałem, odradzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedmiotem licytacji jest Sapphire Radeon 9800SE 256Mb/128bit Advantage taktowania 325/500, (spokojnie dziala na 360/550 bez dodatkowego chlodzenia ) pamieci hynixa 3.3 ns, 4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegi, karta w okazyjnej cenie, bo wyswietla male artefakty w 3D np w 3dmarku 01 na 1 tescie trojkaciki na zderzaku sie pojawiaja, w 2 tescie migaja w oddali na budynkach, (modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objaw )  

4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegi

To mozna napisac o wszystkich 9800SE bo taka opcja jest w sterownikach.

modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objaw

A czy objawia sie to czyms wiecej?? Ze te 3 trojkaciki zostaja to rozumiem, ale czy pojawia sie "reszta rodzinki"?

Tak na zdrowy rozum, jezeli te trojkaciki sa tak niewielkie ze nie przeszkadzaja to po co sprzedaje? NIe lepiej jakby oddal do naprawy? Nie oddaje bo nie da sie naprawic?

Aukcja trwa jeszcze 5 dni, wiec jezeli sie jescze zastanawiasz to napisz do gostka aby przyslal ci zdjecie podczas 3dmarka, z tymi trojkacikami. Potem je ofkorz zamiescisz i bedzie wszystko wiadomo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YHY .... piszesz 2 posty pod rząd, nie wspomne juz o ich dluugiej tresci "oki spox".

Przeczytaj regulamin to sie dowiesz na temat 2 postów :>

Autor topicu: moze coś sie do nas odezwiesz hm ? jak tam rozmowy ze sprzedawcą ?

1359704[/snapback]

Czekam na odpwiedź (ale z tego co widzę to chyba nie ma się co ich spodziewać :mur: ). Będę informował na bieżąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi