zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Witam To pierwszy temat jaki zakładam , i mam pewien problem. Może Panowie fachowcy mi pomogą. Mogę kupić kartę : "Przedmiotem licytacji jest Sapphire Radeon 9800SE 256Mb/128bit Advantage taktowania 325/500, (spokojnie dziala na 360/550 bez dodatkowego chlodzenia ) pamieci hynixa 3.3 ns, 4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegi, karta w okazyjnej cenie, bo wyswietla male artefakty w 3D np w 3dmarku 01 na 1 tescie trojkaciki na zderzaku sie pojawiaja, w 2 tescie migaja w oddali na budynkach, (modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objaw)". Powiedzcie panowie co jest z nią nie tak i czy warto kupić za 270 zeta. Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam ZED Edytowane 30 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 za 270 bym kupił tą karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) za 270 bym kupił tą karte 1358670[/snapback] Pytanie czy te arty co to wyskakują to poważna sprawa jest? Pytanko - czy z taktowaniami podanymi jest wszysko ok czy ona jest już kręcona? Edytowane 30 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 325/500 - deflaut a jeszcze jest mozliwosc zorbienia vmoda dzieki któremu moze uda sie przywrócic ta karte do pełnej sprawnosci na 8 potokach bo normlanie se chodzi na 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 325/500 - deflaut a jeszcze jest mozliwosc zorbienia vmoda dzieki któremu moze uda sie przywrócic ta karte do pełnej sprawnosci na 8 potokach bo normlanie se chodzi na 4 1358684[/snapback] Z tego wnoszę że artefakty są winą złych sterów? I jest nadzieja że ich nie będzie? :oops: Sorry ze tak męczę dupę ale zielony jestem w o/c jak szczypiorek na wiosnę. Bo myślę że to może być okazja albo jakaś wtopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Jest mozliwosc ze sie odblokuje i bedzie ładnie działac ale wiessz zawsze jest ryzyko ze nic niezrobisz ale cena jest okazyjna mod wyglada tak http://www.techpowerup.com/articles/105/images/r3504p.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Jest mozliwosc ze sie odblokuje i bedzie ładnie działac ale wiessz zawsze jest ryzyko ze nic niezrobisz ale cena jest okazyjna mod wyglada tak 1358698[/snapback] Ale z tego co widzę to jest ingerencja w hardware! :zonk: Nie da sie tego zrobić bez tak drastycznych środków??? Poza tym koleś pisał że odblokowł te 4 potoki a arty są i przy 4 i przy 8. Czego to może być skutek? Edytowane 30 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Możliwe ze przegrzał pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Możliwe ze przegrzał pamieci 1358725[/snapback] Dzięki za pomoc. :D Myślę że wezmę tą kartę. Zobaczymy czy sie da coś z nią zawalczyć. Jeśli nie, to małe (jeśli naprawdę są małe) artefakty nie specjalnie przeszkadzają. Pozdawiam ZED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ok jak cos to mozesz tez sprobowac wysłac do firmy która naprawia kompy reklamuja sie na allegro podbono bardzo dobrze naprawiaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ok jak cos to mozesz tez sprobowac wysłac do firmy która naprawia kompy reklamuja sie na allegro podbono bardzo dobrze naprawiaja 1358739[/snapback] Jakiś link - jeśli byłbyś tak dobry. :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ja bym nie qpował przecież karta jest ewidnetnie uszkodzona należy się spodziewać że "kilka artów" zamieni się w ich mrowie ale odpukać, może nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Pytanie co jest uszkodzone i czy da się to naprawić? Jakie są Wasze opinie? Edytowane 30 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ja tam był ją oddał do naprawy a jak cos to wystawic na allegro i za tyle samo pójdze link masz na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Co tu duzo mowic, Ouara powiedzial juz wszystko. Karta ewidentnie walnieta, plus dla sprzedawcy ze to napisal :wink: Bardzo istotne jest jak male sa te arty, ale jak sa, to najprawdopodobniej z czasem ich zacznie "przyrastac" <_< , ja bym nie kupowal ( i nie kupuje ) uszkodzonego sprzetu, ale to jest moja opinia. EDIT: zalezy czy da sie naprawic, swoja droga widzialem kiedys w sklepie " specjalizujacym " sie w naprawach jak skladowane sa karty przeznaczone do naprawy. Naprawde cos takiego wola o pomste do nieba, bardziej jest prawdopodobne, ze cos wiecej rozwala niz naprawia. Najlepsza sytuacja: 2 gosci patrzy na karte, ktora maja naprawic, jeden z nich sie pyta drugiego: 1) ty to mi wyglada na przepalone, co to jest? 2) kondensator ( jakis tam ) 1) masz taki? 2) nie mam tylko wieksze 1) ty no to dawaj co moze sie stac? 2) problem jest taki ze on tez jest wiekszy wielkoscia.. 1) czyli kicha...co robimy? 2) nie wiem. No rece opadaja :mur: Edytowane 30 Marca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Wiesz ja im juz płyte głowna wysyłałem i inne rzeczy i wszysko naprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Wiesz ja im juz płyte głowna wysyłałem i inne rzeczy i wszysko naprawione 1358863[/snapback] Ile Cię to kosztowało? Nprawa znaczy się. Bo jak kupię kartę i okaże się że za naprawę bedzie ze 300 zł to sie troszkę nie kalkuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mnie kosztowała 50zł zaa lutowanie sciezek i cos tam jescze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46254215 tu masz link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 1358879[/snapback] Dzięki wielkie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Ehhh kubasiek co Ty chcesz jeszcze vModa dawać puknietej grafie :mur: Ihmo nie bierz :> takie moje zdanie, 270zeta hmmm + koszta ewentualnej naprawy, hmmm + nerwy, hmmm. Gdyby ona byla taka tylko leciutko bombnięta to drozej by wziął (albo jakiś noob czy jak to tam :>) Mam podobne zdanie co do uszkodzonych graf jak Buu. Jeśli chcesz sie pakować w niewykluczone kłopoty to sie powaznie zastanow. pozdro Edytowane 30 Marca 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Zreszta jak nikogo nie namawiam takie jest moje zdanie i tyle http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=80692 polecam lekturke Edytowane 30 Marca 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 a wypil bys szkalnke wody z jedna kropla trucizny? masz karte i tylko "male co nie co" jest uszkodzone. to po jakiego ten gostek ja sprzedaje? sory ale trzy malutkie trojkaciki mi np. by nie przeszkadaly na tyle aby spredawac i niezle na tym umoczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Kubasiek...mam wrazenie ze nabijasz posty, szczegolnie w tym topicu :> zaproś kolege na gadu i tam go bajeruj :> Twoje zdanie szanuje, bo musze :> Przecierz to jest jedna z metod odblokowaniaOblokowania :blink: Pozatym coś tu mocno jedzie wałem, odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) Dodam linka do aukcji. Moze ktos już kupił cos u tego gostka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46659547 I wszystko jasne. Proszę o komentarze. :blink: Edytowane 30 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Przedmiotem licytacji jest Sapphire Radeon 9800SE 256Mb/128bit Advantage taktowania 325/500, (spokojnie dziala na 360/550 bez dodatkowego chlodzenia ) pamieci hynixa 3.3 ns, 4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegi, karta w okazyjnej cenie, bo wyswietla male artefakty w 3D np w 3dmarku 01 na 1 tescie trojkaciki na zderzaku sie pojawiaja, w 2 tescie migaja w oddali na budynkach, (modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objaw ) 4 potoki modowalne na 8 - soft mod sterami omegiTo mozna napisac o wszystkich 9800SE bo taka opcja jest w sterownikach. modowanie na 8potkow nic nie zmienia, czy sa 4 czy 8 ten sam objawA czy objawia sie to czyms wiecej?? Ze te 3 trojkaciki zostaja to rozumiem, ale czy pojawia sie "reszta rodzinki"? Tak na zdrowy rozum, jezeli te trojkaciki sa tak niewielkie ze nie przeszkadzaja to po co sprzedaje? NIe lepiej jakby oddal do naprawy? Nie oddaje bo nie da sie naprawic? Aukcja trwa jeszcze 5 dni, wiec jezeli sie jescze zastanawiasz to napisz do gostka aby przyslal ci zdjecie podczas 3dmarka, z tymi trojkacikami. Potem je ofkorz zamiescisz i bedzie wszystko wiadomo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 emilooos - nabijasz posty a to dobre porostu odpowiadam na pytania kolegi i wyrazam swoje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 YHY .... piszesz 2 posty pod rząd, nie wspomne juz o ich dluugiej tresci "oki spox". Przeczytaj regulamin to sie dowiesz na temat 2 postów :> Autor topicu: moze coś sie do nas odezwiesz hm ? jak tam rozmowy ze sprzedawcą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) YHY .... piszesz 2 posty pod rząd, nie wspomne juz o ich dluugiej tresci "oki spox". Przeczytaj regulamin to sie dowiesz na temat 2 postów :> Autor topicu: moze coś sie do nas odezwiesz hm ? jak tam rozmowy ze sprzedawcą ? 1359704[/snapback] Czekam na odpwiedź (ale z tego co widzę to chyba nie ma się co ich spodziewać :mur: ). Będę informował na bieżąco. Edytowane 31 Marca 2005 przez zed_levar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed_levar Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam Dostałem screane z 3dmarka. Proszę o komentarze bo ja nie znam tego programu i nawet nie wiem co jest nie tak na zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...