andrzej1978 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 witam MAM PROBLEM wiem że podobne tematy już były ale nigdzie nie doczyteałem sie tego co mnie interesuje i nigdzie nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie. a wiec, posaidam płytę Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G, która napewno obsługuje SATA 150, (ma takie dwa gniazdka ), i dwa dyski podłączone na SATA 1-SAMSUNG SP1614C - 160 giga ... 2-baracuda ST380817AS - 80 giga ... no i problem samsung powienien chodzić w udma 6 a może i 7 ale działa tylko w udma 5 czyli ata 100, baracuda podobnie. próbowałem różne stery , oryginalne z pytki od płyty - lipa, nie działają bo podczas instalacji piszę że zły sprzęt czy coś w tym stylu, no to poszedłem dalej posciągałem wszsytko co możliwe ze strony gigabyte i intela - chipset na płycie to jakiś ICH5 czyli Intel® 82801EB a jak 8instyaluje jakiekolwiek stery to wypisuje ze są tylko do chipsetu Intel® 82801ER , chociaż stery są sciągnięte ze strony i są dla tej płyty. Próbowałem wszystkiego, może ktoś ma taką płytę i mi pomoże rozwiązać ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...