R4DOS Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 He, w końcu mam sowjego własnego linuxa. RedHat 7.2 Enigma . Teraz chce zapytać czy komus udało sie odpalić na linuxie jakąś gre (ja mam q3, i rtcw pod lnx'a).w jaki sposób skonfigurował kompa. BO ja sciągnąłem sobie opdowiedniego GLxa z nvidia.com oraz najnowsze sterki dla mojego gf2. Niestety zniszcylem kernela i skocznylo sie na reinstalce. A na zwykłych sterach co są w systemie to rwie jak na najgorzszej karcie. A więc pytam: kto gra sobie pod linuxem i o ile wzrosła mu wydajność w grze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 mi sie udalo kiedys odpalic q2 (nic innego nie probowalem) w GL, ale wydajnosc mialem gorsza niz pod winda :/ przynajmniej na moim Voodoo2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Poki co, jesli chodzi o gry to linux nadaj sie glownei do stawiania serwerow ;) Granie pod linuxem jest naprawde dla zapalencow - w kilkanascie sekund mozna kompa zrebootowac i grac pod winda. Sa pewne inicjatywy jedne gorsze: emulacja typu WINE inne lepsze typu SDL - Simple Direct Media Layer, ktore moze rozwinac sie w przyszlosci w porzadna konkurencje dla directx Wielki wklad w rozwoj gier miala ekipa LOKI'ego m.in. porty quake, soldier of fortune, ale coz to naprawde za duzo zachodu IMHO... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...