Skocz do zawartości
waw2

jaki antywirus

Rekomendowane odpowiedzi

Moze sie zblaznie, ale polecilbym Ci jakis nienajnowszy (sa pelne bezuzytecznych obrazkow, piskow, wodotryskow, etc.). Osobiscie uzywam nadal AVP wersja 3.xx, i pomimo ofert aktualizacji do KAV 4 - nie skorzystalem. Nowe antywiry jedynie poteznie obciazaja system, pomimo ze bazy wirusow maja ... te same co te starsze, ktore sa niemal "niewyczuwalne" (praca w tle). Oraz identyczna skutecznosc, tylko cena wyzsza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłe, chłe... przypomniał mi się artek, bodajże na http://www.overclockers.com , jak to koleś pisał, że wszystki antywirki to wciskanie kitu przez producentów. interesujący punkt widzenia, biorąc pod uwagę to, że kolo nic nie darł z netu (przynajmniej nic nieznanego pochodzenia), można by się nawet zgodzić. ja w każdym razie antywirka mam. i dodatkowo gdzie się da stosuję inny soft niż M$.

Pozro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zostalo powiedziane. symantec rzadzi. uzywam nav od ponad 2ch lat (kolejnych wersji 2001, 2, a teraz 3). czesto aktualizuje baze i  nie mialem od tego czasu zadnych niespodzianek.

w pracy wszedzie tez siedzi nav lub nav corporate edition

Gucio prawda....zaraz mnie zasracie postami grozy ale co tam...każdy mówi co myśli....u nas w pracy wszystkie kompy maja nowe Symantec'i....

....i co?????......a no to, że sobie nim moge jeździć po dysku i mi nie znajdzie tych wirusów które wykrywa np. MKSvir online.

Symantec jest amerykańską firmą i baze ma głównie z wirusów tam pojawiających sie mino iż jest przeciez symantec-polska...

MKSvir jeśli chodzi o skutecznośc wykrywania wirusów rządzi!! :):)....a teraz czekam na miazge :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na AntiVir Personal Edition:

http://www.free-av.com/

Tez jechalem do tej pory na NAV2002 i ostatnio 2003 ale NAV zjada sporo zasobow a ten AVPersonal jest prosty, przejrzysty i ponoc bardzo skuteczny.

Juz mam go zamontowanego i zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal.

P.S.

A ha - AVPersonal jest zupełnie free.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam tak jak liczna grupa Norton antyvirus 2002/3. Mało obciaza system i w miare czesto sa aktualizowane bazy danych. Od tej pory nigdy nie mialem zadnego syfu na dysku i wszystko od 1,5 roku chodzi bezproblemowo. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi