szaraczek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) hej mam procka o takich oto parametrach Name: Intel Celeron Code Name: Northwood Brand ID: 10 Package: mPGA-478 Technology: 0.13 u Voltage: 1.552v Specification: Intel® Celeron® CPU 2.40GHz Family: F Model: 2 Stepping: 9 Ext. Family: 0 Ext. Model: 0 Revision: D1 Instructions: MMX, SSE, SSE2 Core Speed: 2405.4 MHz Multipier: x 24 FSB: 100.2 MHz Bus Speed: 400.9 MHz L1 Data: 8 KBytes L1 Trace: 12 Kuops Level 2: 128 KBytes na moim zasilaczu wykręcił sie do 2,9GHz a potem juz zwiechy bez zmiany napiecia ale to bylo. po zmianie zasilacza powinien isc duzo wyzej. czy ktos spotkal sie juz z ta seria procków?? bo chce go sprzedac. aha i ile mniejwiecej moge za niego chcieć?? Edytowane 30 Marca 2005 przez szaraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 wierz mi ale to naprwade nic nie mowi :blink: to jakbys np. podal ze masz auto: Fiat, wersja ELX, klima, poduszka powietrzna, el szyby ,i td itp a teraz zagadka jaki to model :D praktycznie njawazniej rzeczy nie podales czyli takiego kodu: SLxxx, moze to byc SL6W4 albo SL6VU ale procka masz na revision D wiec powinien sie lepiej krecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 szaraczek - popraw opis, bo nie wiem z czego Twoj cooler jest wykonany ;] i wez sciagnij ten cooler i zczytaj dane z procka i je podaj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykus Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Dobra niebede ukrywal mam takiego samego procka a wiec na procku pisze tak: intel '82 celeron 2,4Ghz/128/400 sl6w4 Malay Edytowane 31 Marca 2005 przez cykus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 celeron z zalozenia jest slaba seria :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 celeron z zalozenia jest slaba seria :} 1360142[/snapback] Co prawda, to prawda. Szczegolnie na jadrze Northwood'a... Czy tak trudni polozyc obudowe i zdjac cooler? Rozumiem, ze jakby mial WC, to moglby jeczeć, że duzo roboty, ale przy zwyklym coolerku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Sprzedaj to czymprędzej, póki jeszcze ktoś da za to 200 zł i kup Celka D póki jeszcze są na 478 lub inny procesor :lol: Różnica będzie spora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) A ja się podzielę moim wynikiem, który nie był taki zły (tak mi się wydaje). Miałem go chłodzonego tym samym Coolerem co ty i max temp 48 stopni :] Tu zapodaję screena - z jakiej serii był to nie wiem a nie sprawdzę bo już sprzedany :D A i dodam że to kręcenie było na 300W noname :) Pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2005 przez freelancer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 hej mam procka o takich oto parametrach Name: Intel Celeron Code Name: Northwood Brand ID: 10 Package: mPGA-478 Technology: 0.13 u Voltage: 1.552v Specification: Intel® Celeron® CPU 2.40GHz Family: F Model: 2 Stepping: 9 Ext. Family: 0 Ext. Model: 0 Revision: D1 Instructions: MMX, SSE, SSE2 Core Speed: 2405.4 MHz Multipier: x 24 FSB: 100.2 MHz Bus Speed: 400.9 MHz L1 Data: 8 KBytes L1 Trace: 12 Kuops Level 2: 128 KBytes Mam ten sam model proca i powiem wszystkim otwarcie, że Celerony to totalny złom!!! No może oprócz serii D. Na szczęście już niedługo będe miał Athlonka64 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Wymien tego Celeronka na Celerona D :) Cel D są jeszcze w miarę OK i nieźle się kręcą :) Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam! W niezbyt odległej przeszłości miałem celka 2.4 northwood. kręcił się max stabilnie na 3.1Ghz przy wysokim napięciu rzędu 1.85V w superPi 1M liczył w około 00:01:30. teraz mam taki sprzęt jak w opisie czyli celka D: - Po pierwsze kręci się nieporównywalnie lepiej - Po drugie na przy prędkości 3.1Ghz 1M liczy w 00:00:59!! - Po trzecie kreci się wyśmienicie! Mój leci na 3.5Ghz na standardowyn napięciu i boxowym coolerku. Sami widzicie że wydajność jest nieporównywalna! Proponuje wystawić tego celka na allegro za 240zł (kup teraz) z możliwością licytacji i napewno pójdzie! ja tak wystawiłem mojego w styczniu i poszedł na pieńku za 250 za kup teraz. Potem pozostaje tylko kupić celka D i ... krecić :lol: ! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Czy dobra seria? Raczej zwykłe celki nei są najlepsze. Tak jak przedmówcy polecam wymienić go Na Celerona D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jeju ludzie wróćcie do tematu :P:P Nie każdemu uśmiecha sie wymieniać sprzęt. A autor tematu powinien podać serie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A co możecie powiedzieć o serii SL5SZ dla P4 (2Ghz)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A co możecie powiedzieć o serii SL5SZ dla P4 (2Ghz)? 1365765[/snapback] nie jest, az tak zla. ale obecnie nie oplaca sie kupywac nuwek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ja tego proca nie moge w ogóle podkręcić, nie wiem dlaczego winda nigdy nie startuje po podkręceniu, temperatura w stresie 45stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...