UFOk(-_-) Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Kiedys na www.tweak.pl byly tabele porownan kto na ile przetaktowal procka - jaki mial ustawiony mnoznik i jakie napiecie na danym cpu i na danej plycie. Przed chwila skaczylem robic blok wodny miedzialny i niewiem na ile moge ustawic athlona 850 plyta abit kt7 bez raida. (mam najnowszy bios na plycie) jak ustawie 950mhz to chodzi(teraz) jak 1000 to juz winda sie nie wczytuje. Pomozcie mi ustawic jak najwiecej. Temperatura cpu jest rewelacyjna 35 stopni bez zatosowania chlodnicy. Dalem wode destylowana 5L i wystarcza. I jeszcze jedno jak mialem durona to v cool 1.72 i nowszy chodzil bez problemu a na athlonie zawiesza mi caly system nawet na niepodkreconym procku. (za chwile robie 2 blok wodny na karte graficzna podoba mi sie ta cisza i spokoj) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Ja mam też pytanko co do tej płyty. Proca mam jak w podpisie, ale trochę dziwnie działa zmiana napięcia na tej płytce. Otóż kiedy proc wysiadał przy wyższych taktowaniach (winda się wieszała) dawałem mu wyższe napięcie i w ogóle nie chciał wstać. Jak mu dałem niższe o dziwo wstał i działał nawet kilka min. na 833 (nie wiem jak długo by tak pracował, bo chciałem więcej i go wyłączyłem), a na 840 pod sam koniec winda stawała. To jak to wreszcie jest z tym napięciem (a może płytka pokazuje na odwrót??)!?!??! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 No właśnie mam co prawda Abita KT7A ale jest z napięciami podobnie - niby jest prawie płynna regulacja od bodajże 1.7 do 1.85 V Ale ile by nie ustawił i tak to nie pomaga w podkręcaniu ??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFOk(-_-) Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 mikaelus - a zmostkowales punkty L1 na procku? bo widze ze sie bawisz w polówki TB 700@820 7x117 odblokuj mnoznik i walnij mu 9x100 = @ 900 a w te mini <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly 117 to nie ruszaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...