Skocz do zawartości
blacktotheblind

Barton@nforce2 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

bry

dziwny problem ostatnio mnie spotkal, a mianowicie: zakupilem mobilnego bartona, abita nf7 i leadteka 6600GT, wszystko ladnie poszlo, proc sie kreci ladnie, grafa to samo ale problem lezy w czyms innym. Chodzi o to ze po jakims czasie (1-2h) komputer nie reaguje na nowe programy/gry itp, wszystko co zostalo uruchomione do tej pory dziala normalnie, nowe rzeczy juz sie nie chca uruchomic, gdy uruchomiony program zamkne to wiecej juz sie on nie uruchomi. W commanderze gdy chce uruchomic jakis plik to wywala blad ze nie moze znalezc tefo pliku, a moge ten plik kopiowac/przenosic. Komp moze byc wlaczony i 24h, a i tak tylko dzialaja programy wczesniej uruchomione.

teraz tak: na abicie, wszystko sie zwiesza. Pozyczylem stara plyte na VIA, tam wszysto chodzi jak nalezy, pozyczylem Solteka SL-75FRN2-L i te zwiechy tez sie pojawiaja.

Sprawdzalem rozne biosy na abicie, sprawdzalem rozne zasilacze 380/420W, proca i ram puszczalem na roznych fsb/timingach - zawsze sie "zwiesza"

Komp przechodzi stabilnie wszystkie testy 3dsmarki/prime pare h/superPI itp

ktos sie spotkal z takim problemem ? wie w czym moze byc problem ?

z gory dzieki

-edit-

w czasie pisania tego postu znow sie zwiesilo, proc niebyl nawet obciazony

Edytowane przez blacktotheblind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bry

Chodzi o to ze po jakims czasie (1-2h) komputer nie reaguje na nowe programy/gry itp, wszystko co zostalo uruchomione do tej pory dziala normalnie, nowe rzeczy juz sie nie chca uruchomic, gdy uruchomiony program zamkne to wiecej juz sie on nie uruchomi. W commanderze gdy chce uruchomic jakis plik to wywala blad ze nie moze znalezc tefo pliku, a moge ten plik kopiowac/przenosic. Komp moze byc wlaczony i 24h, a i tak tylko dzialaja programy wczesniej uruchomione.

1359829[/snapback]

w mojej sytuacji bylo to samo i okazalo sie ze to virus (mks zalatwil sprawe). Dziwi mnie tylko ze napisales ze dziala wszystko na innej plycie glownej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wirus raczej nie bo na kazdej mobo reinstall systemu byl + latki

jeszcze nie wiem czy przyczyna tych "zwiech" byly sterowniki do nforca, ale po ponownym ich zainstalowaniu i nie zaznaczaniu opcji IDE SW komp dzis sie jeszcze nie zwiesil.

-edit-

heh, pol dnia dzialal dobrze a teraz... zamiast tych zwiech sa restarty

nie mam sily juz do tego kompa :/

Edytowane przez blacktotheblind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...