darch Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 jak podkręcić pamięć z ddr 333 samsung na więcej w biosie są jakieś mnożniki ale nie obczajak jak je zmieniać i czym sie sugerować przy podnoszeniu i sprawdzaniu górnej granicy ich mozliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wras z podnoszeniem magistrali systemowej podnosi ci się tesz prędkość pamięci. jak niechcesz proska kręcic to pozostaje ci zmiana czasów dostępu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 no wiec czestotliwosc pamieci zmianiamy w BIOS'IE poprzez zmiane mnoznika (ktory ma postac 2 - CPU:RAM lub 3 cyfrowa-CPU/RAM/PCI) i poprzez zmiane czestotliwosci na procku.. A obliczmy to tak: 2*czestotliwosc szyny na CPU/mnoznik tj. 2*100/1*1 daje 200 Mhz na pamieciach lub 2*133/3*4 daje 356 Mhz na pamieciach itp. Gorna granice osiagniesz gdy system nie zacznie Ci startowac lub po wejsciu do BIOSu wszystko zacznies sie rozlazic... Ale czasami wystarczy wtedy podniesc V na pamiecisch i wszystko cacy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wras z podnoszeniem magistrali systemowej podnosi ci się tesz prędkość pamięci. jak niechcesz proska kręcic to pozostaje ci zmiana czasów dostępu ale wyniki sa raczej marne jezeli chlopak/dziewczyna chce mocniej podkrecic to tylko ww ten sposob ^^^^^^^ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 chłopak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ha...u mnie na EPOX'ie 8K9A na KT400, mam możliwość wyboru częstotliwości taktowania pamiątek i moje 333 chodzą teraz na 400 :) pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 jak podkręcić pamięć z ddr 333 samsung na więcej w biosie są jakieś mnożniki ale nie obczajak jak je zmieniać i czym sie sugerować przy podnoszeniu i sprawdzaniu górnej granicy ich mozliwości Mam taką samą płytę, więc może trochę Ci pomogę. Ustaw w biosie pamięć na 266MHz, co faktycznie da MEM:CPU ratio wynoszący 4:3. Jeśli teraz ustawisz FSB np. 133MHz, to pamięci będą taktowane 133x(4/3)x2=354MHz. U mnie przy takim ustawieniu pamięci działają na najostrzejszych timingach (CL2), wyżej z FSB nie bardzo mogę jechać, bo procek jest z cienkiej serii. Na swoim 1.8 możesz spokojnie zapuścić FSB 140MHz, a może i więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 dzieki za porady lechoo - niestety mój procek tez jest słaby nie chce sie krecic 1 - strasznie duza temp ~48-50 stopni bez podkrecania musze otwierac obudowe 2 - wiesza sie jak ma coś robić na 2.4ghz w sumie nie wiem o ile zwiekszyc napiecie jaak w cale nie zmieniam to sie wiesza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ha...u mnie na EPOX'ie 8K9A na KT400, mam możliwość wyboru częstotliwości taktowania pamiątek i moje 333 chodzą teraz na 400 :) pozdr. Fun I co z tego tryb asynchroniczny 200 na kt400 jest bardzo cienki wyniki masz gorsze niz 166/166 no chyba ze to nie jest asynchronicznie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...