Skocz do zawartości
MATZ

!!PLEXTOR!! PILNE!!

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra mam tego plextorka:

marka Plextor

model PX-W4012A

Prędkość zapisu CDR/CDRW/odczytu 40x12x40

Interfejs IDE UDMA-2

Czas dostępu 120 ms

Bufor 4 MB

MTBF 60000 godz.

Mechanizm podania płyty tacka

Metoda zapisu Z-CLV

Zapis w trybie RAW DAO-RAW

Odczyt/zapis danych subkanałowych tak

System ochrony zapisu Burn Proof

Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 tak

Kompatybilny z Safedisc

v2.51 i nowszym Nie

Overburning Tak

CD-TEXT Odczyt/Zapis

Odczyt/zapis płyt

90 min. (800 MB) Tak/Tak

Odczyt/zapis płyt

99 min. (870 MB) Nie/Tak

Obsługa MountRainier Nie

Obsługa Key2Audio Brak danych

Dodatkowe informacje Wbudowany system VariRec.

No i nagrywa mi plytkę przez 5 minut!!

Nero pokazuje ze nagrywa 40x ale wypala w 5-6minut a w clonecd pokazuje predkosc ok 16x ???

Potrzebuje pilnie rad bo nie wiem czy mam ja oddac na gwarancji!!

Napiszcie dokladnie jak ja podlaczyc skonfigurowac itp. Sprobuje wszystkiego!

Pzdr!MATZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnij go jako secondary master. Wgraj sterowniki ASPI i użyj jakiejś dobrej płytki np. Verbatim, TDK itp. Ja na TEACu 40x wypalam płytkę 700MB w ok. 3.30 min. Prędkość 40x jest prędkością maksymalną nagrania, jednak naprawdę prędkość średnia wnosi ok 32x (w niektórych obszarach płyty CD osiąga max. 40x) Niekiedy nagrywarka celowo obniża prędkość w zależności od jakości nośnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam Lg 16x i mi nagrywa kolo 4 min 670 Mb a 40X powinna w takim razie nagrywac ponizej 2 minut  te oznaczenia to lipa

RS nie mozesz tak przeliczac bo to wszystko zalezy od sposobu zapisu przeciez 40 nie nagrywa calej plyty przy predkosci 40 tylko koncowke

MATZ a co do problemu to poczytaj sobie na www.cdrinfo.pl moze cos znajdziesz

ps na jakich plytach nagrywasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem ze nagrywarki typu np. 40x tylko małą czesc plyty nagrywają z tą prędkością w rzeczywistosci średnia dla calego nosnika wychodzi lekko ponad 20x napisalem "te oznaczenia to lipa" zeby inni niesugerowali sie np jak moj kompel ktory twierdzi ze jak moja 16x nagrywa 670 mb w 4 min to jego 40x ktorą kupi będzie niecale 2 min, poprostu lamerstwo sie szerzy, tensam osobnik twierdził ze woli miec 128 mb ddr nisz 256 133 dlatego ze ddr jest 2 razy szybszy i wsumie wyjdzie ze wszytko będize chodzilo jak na 256..... poprostu lamerstwo niezna granic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwazam ze verbatimy sa najlepsze a nagrywales plextools'em ?? ewentualnie poszukaj moze znajdziesz w opcjach wylaczenie tej fukci odpowiadajcej za automatycznie dobierana predkosc zalezaca od jakosci nosnika a nagrywarki z tego co wiem zaczynaja nagrywanie od 24x po jakims kawalkoo plyy zatrzymuje i przesatwia sie na 32x apoznije dopiero na 40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwazam ze verbatimy sa najlepsze a nagrywales plextools'em ?? ewentualnie poszukaj moze znajdziesz w opcjach wylaczenie tej fukci odpowiadajcej za automatycznie dobierana predkosc zalezaca od jakosci nosnika a nagrywarki z tego co wiem zaczynaja nagrywanie od 24x po jakims kawalkoo plyy zatrzymuje i przesatwia sie na 32x  apoznije dopiero na 40

Tej funkcji niestety nie da sie wylaczyc.podejrzewam ze to wlasnie to jest przyczyna :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w programie plextools navet burnprofa mozna spox wylaczyc czyli moze i to sie da alejak latwo sie domyslec dziala tylkoz plextorkami ja mam pw1210A i nie mam problemoof 1plyta troche ponad 6 minut lacznie z cashowaniem plikoof

No tak ale burnprofa to sie nawet w nero da wylaczyc a tamtej na 100% sie nie da (cdrinfo) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...