MATZ Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 No dobra mam tego plextorka: marka Plextor model PX-W4012A Prędkość zapisu CDR/CDRW/odczytu 40x12x40 Interfejs IDE UDMA-2 Czas dostępu 120 ms Bufor 4 MB MTBF 60000 godz. Mechanizm podania płyty tacka Metoda zapisu Z-CLV Zapis w trybie RAW DAO-RAW Odczyt/zapis danych subkanałowych tak System ochrony zapisu Burn Proof Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 tak Kompatybilny z Safedisc v2.51 i nowszym Nie Overburning Tak CD-TEXT Odczyt/Zapis Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) Tak/Tak Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) Nie/Tak Obsługa MountRainier Nie Obsługa Key2Audio Brak danych Dodatkowe informacje Wbudowany system VariRec. No i nagrywa mi plytkę przez 5 minut!! Nero pokazuje ze nagrywa 40x ale wypala w 5-6minut a w clonecd pokazuje predkosc ok 16x ??? Potrzebuje pilnie rad bo nie wiem czy mam ja oddac na gwarancji!! Napiszcie dokladnie jak ja podlaczyc skonfigurowac itp. Sprobuje wszystkiego! Pzdr!MATZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Podepnij go jako secondary master. Wgraj sterowniki ASPI i użyj jakiejś dobrej płytki np. Verbatim, TDK itp. Ja na TEACu 40x wypalam płytkę 700MB w ok. 3.30 min. Prędkość 40x jest prędkością maksymalną nagrania, jednak naprawdę prędkość średnia wnosi ok 32x (w niektórych obszarach płyty CD osiąga max. 40x) Niekiedy nagrywarka celowo obniża prędkość w zależności od jakości nośnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a ja mam Lg 16x i mi nagrywa kolo 4 min 670 Mb a 40X powinna w takim razie nagrywac ponizej 2 minut te oznaczenia to lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a ja mam Lg 16x i mi nagrywa kolo 4 min 670 Mb a 40X powinna w takim razie nagrywac ponizej 2 minut te oznaczenia to lipa RS nie mozesz tak przeliczac bo to wszystko zalezy od sposobu zapisu przeciez 40 nie nagrywa calej plyty przy predkosci 40 tylko koncowke MATZ a co do problemu to poczytaj sobie na www.cdrinfo.pl moze cos znajdziesz ps na jakich plytach nagrywasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja wiem ze nagrywarki typu np. 40x tylko małą czesc plyty nagrywają z tą prędkością w rzeczywistosci średnia dla calego nosnika wychodzi lekko ponad 20x napisalem "te oznaczenia to lipa" zeby inni niesugerowali sie np jak moj kompel ktory twierdzi ze jak moja 16x nagrywa 670 mb w 4 min to jego 40x ktorą kupi będzie niecale 2 min, poprostu lamerstwo sie szerzy, tensam osobnik twierdził ze woli miec 128 mb ddr nisz 256 133 dlatego ze ddr jest 2 razy szybszy i wsumie wyjdzie ze wszytko będize chodzilo jak na 256..... poprostu lamerstwo niezna granic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Wszystko zalezy od metody zapisu.z-clv czy cos w tym rodzaju w kazdym razie nie wszystkie nagrywaja plytke ze stala predkoscia! A co do plyt to probowalem verbatim! P.s.Jakie sa najlepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja uwazam ze verbatimy sa najlepsze a nagrywales plextools'em ?? ewentualnie poszukaj moze znajdziesz w opcjach wylaczenie tej fukci odpowiadajcej za automatycznie dobierana predkosc zalezaca od jakosci nosnika a nagrywarki z tego co wiem zaczynaja nagrywanie od 24x po jakims kawalkoo plyy zatrzymuje i przesatwia sie na 32x apoznije dopiero na 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja uwazam ze verbatimy sa najlepsze a nagrywales plextools'em ?? ewentualnie poszukaj moze znajdziesz w opcjach wylaczenie tej fukci odpowiadajcej za automatycznie dobierana predkosc zalezaca od jakosci nosnika a nagrywarki z tego co wiem zaczynaja nagrywanie od 24x po jakims kawalkoo plyy zatrzymuje i przesatwia sie na 32x apoznije dopiero na 40 Tej funkcji niestety nie da sie wylaczyc.podejrzewam ze to wlasnie to jest przyczyna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 w programie plextools navet burnprofa mozna spox wylaczyc czyli moze i to sie da alejak latwo sie domyslec dziala tylkoz plextorkami ja mam pw1210A i nie mam problemoof 1plyta troche ponad 6 minut lacznie z cashowaniem plikoof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 w programie plextools navet burnprofa mozna spox wylaczyc czyli moze i to sie da alejak latwo sie domyslec dziala tylkoz plextorkami ja mam pw1210A i nie mam problemoof 1plyta troche ponad 6 minut lacznie z cashowaniem plikoofNo tak ale burnprofa to sie nawet w nero da wylaczyc a tamtej na 100% sie nie da (cdrinfo) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 przestaw sobie w menadzeże urządzeń zeby była pod dma bo jak ją podłaczasz to jest bez tego jak przestawisz ją na dma i bedzie nagrywać sto lat to wywal ją przez okno :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 a mi najlepiej nagryva na Samsungach i Verbatimach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 27 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2002 Spoko! Juz wszystko jest ok! To wszystko przez ten system! Szkoda ze nie da sie go wylaczyc! Dzieki za rady! Pzdr.MATZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...