Skocz do zawartości
Kaminski99

Nagrzewnica Z Fiata Cromy ? Taurusa Sierry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad rozebraniem Fiata Cromy i wydostaniem z niego Nagrzewnicy, może wie ktoś czy sie opłaca, jakiej będzie wielkości, z czego zrobiona, i czy sie nadaje na WC.

Dodam że samochód ma klime więć nagrzewnica może być spora.

Pozdrawiam

Edytowane przez Kaminski99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce właśne zaoszczędzić sobie wyciągania, jakby tam miał być jakiś badziew albo plastikowy kruciec:) Tak jak w Ścierce tam są plastikowe.

Taurus ma za to miedziaki ładne a oto fotki:)

Kto coś mi o nich powie czy nadaja sie itp, i gdzie je wladowac w Miditowera do srodka

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te na zdj. wygladaja tak, ze musisz nad nimi popracowac troche- doczyscic, sprawdzic szczelnosc. Ale jak moze Ci ktos pwiedziec czy sie zmieszcza do midi towera, jak nie podales wymiarow. Na oko to raczej male one nie sa, wygladaja na wieksze od kadeta. Ale lepiej podaj wymiary, bo jak narazie to trudno mi sobie wyobrazic wpakowanie tego do midi t.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś nagrzewnicę od taurusa (jeszcze mam- gdzieś się wala po garażu):

kiepskie zdjęcie

Jak widać prawie identyczny kształt.

Zbiorniczki ma toto plastikowe, kanały mosiężne a lamele stalowe- były tak przerdzewiałe, że nic się z nimi zrobić nie dało.

Na Twoich zdjęciach widzę mosiężne zbiorniczki i rurki. A lamele?

Czy ten pomarańczowy kolor to miedź czy rdza?

Jeśli nie jesteś tego pewnien sprawdzisz to przykładając do nich magnes- jak "chwyta" znaczy lamele stalowe.

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi