Skocz do zawartości
byru

Pentium 4 - Jak Odkleic Od Intelowskiego Radiatora

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

wlasnie zakupilem nowe chlodzenie do mojego p4

rozmontowalem intelowski wiatrak i wyjalemradiator z przyklejonym do niego procesorem.

procek byl przytwierdzony do radiatora tym intelowskim szarym kwadracikiem termoprzewodzacym.

sek w tym jednak ze dranstwo trzyma jak glupie.

jak odczepic pentiuma od radiatora???

Pomocy! - pilne :)

Byru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy podrzal na kuchence gazowej i procek dal sie odkleic... :blink: ale nie polecam tej metody

sproboj zapomaca nitki dentystycznej (wpakowac w jakas szczeline miedzy procem a raditorem) i kowolutku 'podcinaj' za jej pomoca paste

mozesz jeszcze sprobowac kapnac troche rozpuszczalnika (CHYBA nitro) zeby ci sie latwiej odklejalo - powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapuść jakiegos 3dsmarka na podkreconym procku na pare h, wylacz kompa, wyjmij procek i próbuj z ta nicia :] moze sie uda...

PS: A jak nie to młotkiem i przecinakiem (TO JEST ŻART!!!!NIE RÓB TAK POD ŻADNYM POZOREM (sa rozni ludzie i pomysli taki ze to na serio, pozniej pretensje beda :D :D :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem identyczną sytuację ze swoim poprzednim Celeronem i użyłem nożyka do cięcia tapety - jest cienki i można powoli i delikatnie z każdej strony podwadzić procesor. W ogóle to dobrze, że jak zdjąłem radiator i przylepiony do niego procesor, że nie połamały się nóżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wczoraj mialem podobny problem. procek PIV 3,0 FSB800 przykleil sie do boxowego radiatora na amen. nie wiedzac o tym i wyciagajac radiator z ramki, szarpnąłem "troszkę" mocniej. udalo sie wyjac... razem z procem, serce mi stanelo jak zobaczylem ze na podstawce nie ma proca. na szczescie nozki cale i wszystko dziala, tylko jakby ciężej wchodzi w socket. proca "wykrecilem" z radiatora, bez wiekszego problemu.

na przyszlosc kazdemu polecam zerwanie oryginalnej tasmy z radiatora i przesmarowanie osobną pastą, przed pierwszym zamontowaniem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej... a czy na wszystkie p4 montowane sa coolery (boxowe) na ten "kwadracik"? jak mam p4 2.8 HT Prescotta na 800FSB i na podstawce 478. tez mam sie spodziewac takiego kwadracika czy pasty??? (kompa montowali w serwisie)

1380341[/snapback]

jesli w serwisie to odpowiedz jest prosta:

TAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi