chemiczny_ali Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Kupowalem w tym sklepie ktory podal psychodeliczny... Ten semp za 255zl to jest 1,6GHz 256kB cache i takiego nabylem :D Ale mam problem z tym gigabyte'em nie chce gran zapamietywac moich ustawien pamieci :mur: Gdy biore pamieci na user i sobie sam ustawiam timingi zapamietuje o biore restart jest wszystko ok i moge restartowac ze sto razy i wszystko jest ok ALE gdy zamkne system,wylacze kompa to ta jeb*** plyta nie chce sie uruchomic,gdy odlacze zasilanie odpali ale pamieci beda ustawione na AUTO i tylko na takich ustawieniach komp startuje :blink: Juz normalnie lapy opadaja :mur: Jezeli ktos ma jakies pomysly to jestem otwarty,dla jasnosci wzialem ta mobo bo epoxa i msi nie mieli :cry: pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 chemiczny_ali mógłbyś podać wyniki w Evereście po OC i bez??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 pamięci mogą też się kłócić z płytą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 pamięci mogą też się kłócić z płytą 1434563[/snapback] Bingo!!! Juz doszedlem co jest nie tak ,wine za te jazdy ponosily moje stare kostki Infineon DDR333 :mur: @psychodeliczny teraz juz ide kimac ale jutro jak znajde troche czasu to potestuje ale wyniki w everescie sa bardzo kiepawe,bo nawet po o/c mam ustawione pamiatki na 200MHz przy kichowatych timingach :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 chce ktos nowego semprona 2600 za 270?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Słyszeliście info: w Japoni można juz kupićź nowego wspaniałego proca pod S754 : Turion 64 ML-40 1MBcache 2.2GHz wydzielanie ciepła na poziomie 35-40 WATT !!! czyli połowa tego co Athlon64 3000+ S754 !!!!!! do tego poprawiony kontroler pamięci czyli lepsze mozliwości High FSB DDR zapowiada sie super ,poczekamy z 30-40 dni i proc będzie do kupienia w naszych hurtowniach ;) ciekaw jestem jak diabli ile toto pociągnie na moim coolerku myśle że spoko 2,8GHz ;) Edytowane 9 Maja 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 a widziales cene tego cuda.......bo z tego co czytalem to kolo 600$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) robot W cuda wierzysz ??? ile siedzisz w sprzęcie PC ??? To musi być pomyłka ,pewnie lookaleś na twoje.pc 600USD to niewiarygodna cena , moze to były Yeny albo siakaś insza waluta z drugiej strony wiadomo że proce w Japoni są najdroższe nawet ten sam TV Sony kupiony w Tokyo będzie o 30-50% droższy niż w np. Berlinie , takie realia z drugiej strony tam byle robol zarabia równowartość 2500-3000 USD Tak czy inaczej jak proc trafi do Europy to pewnie za 2-3 miechy będzie w cenie okolo 700-750zł no moze ciut drożej Edytowane 9 Maja 2005 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Panowie, pozwolę sobie na mały offtopic: Zapraszam do udziału w Rankingu. Topic jest przyklejony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Zaczołem podkręcać mojego sempa 2800+ narazie mam 2200Mhz przy standardowym napięciu 1,36v testowałem go w super pi na 16 M z wynikiem 16m30s i przeszedł czyli jest satabilny naraźie nie próbowałem dalej. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc0s Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 heya.sorki ze tam wypale z linkiem ale potrzebuje w miare konkretnej pomocy a widze ze jest tu pare sosob ktore sa w temacie :] mianowicie chcem kupic proca i plyte. mam kase na athona 2800+ tylko nie wiem jaka plyta glowna. i bo juz zglupialem 2800+ chodzi tylko na 754 czy rowneiz bedzie chulal na 939? (i ktora lepsza plyta) a znow doradzaja mi pIV 2400 1mb cache ale to kasy torszke wiecje. please o doradzenie lub podpowiedzi http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 pomylka nie pomylka kto wie- ceny chyba z kosmosu nie wzieli - pozatym pozyjemy zobaczymy i okaze sie ile to kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 chemiczny_ali mógłbyś podać wyniki w Evereście po OC i bez??? 1434517[/snapback] Max o/c jakie udalo mi sie skatowac pamieci tutaj http://img226.echo.cx/img226/7315/beztytuu4rz.jpg ale o stabilnosci nie moze byc mowy superpi nawet na 1mega sie wysypuje :-| Standard wyglada tak http://img159.echo.cx/img159/830/bez4go.jpg :-| Ale nie nalezy tutaj wyciagac daleko idacych wnioskow bo test robilem na kosci 512MB Apacer prawie noname wiec na lepszych ramkach wyniki bylyby zupelnie inne :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Max o/c jakie udalo mi sie skatowac pamieci tutaj 1436397[/snapback]Wielkie dzięki! Już wiem mniej więcej na co bym się decydował jeśli sprzedałbym s A. Wyniki default są sporo wyższe, a o OC się pomyśli :wink: A może funduszy styknie i wezmę s 939 :D? hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 poczekaj lepiej na turiona :) a to jakis tescik www.test.com :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 poczekaj lepiej na turiona :) a to jakis tescik 1436572[/snapback] Cena na poczatku bedzie zapewne zaporowa :-| btw. Co to za test na zegarach stock :? Niech tylko dostana go w swoje lapy ludzie z x-bit labs B) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) poczekaj lepiej na turiona :) a to jakis tescik 1436572[/snapback] Turion SSIE !!! Pierwsze testy wskazują że ma problemy nawet z 2,6GHz @ 1,65V, co jak na uklad 90 nm jest porażką... Ale na szczęście AMD nie pozostawiło nas bez wyjścia- nadchodzi Newark- 3GHz robi na powietrzu, a co pomyśleć o wodzie czy FC :blink: niestety na początku będzie tylko wersja 3700+ kosztująca ponad 330$ (czyli w PL czterocyfrową sumkę) ale moooże nie długo wyjdzie 3400+ - już znacznie taniej. Na szczęście są też w planie niższe i co najważniejsze- tańsze modele, ale to dopiero za jakiś czas :? .... Newark AMN3000BKX5BU $153 AMN3200BKX5BU $198 AMN3400BKX5BU $228 AMN3700BKX5BU $336 AM- ?Athlon Mobile? N=62W TDP (67W) B= 754 pin Liddless OmPGA K= 1.350v X= 95°C 5= 1MB L2 Cache BU= czyli zapewne v Ex(4) dla socket 754 dla porównania turiony: TMSMT34BQX5LD TM S= Turion Mobile 25W(S) MT34= 1.8 GHz B= 754 pin Liddless OmPGA Q= 1.200v X= 95°C 5= 1MB L2 Cache LD= (??? Nothing "official" yet) TMDML37BKX5LD TM D= Turion Mobile 35W(D) ML37= 2.0 GHz B= 754 pin Liddless OmPGA K= 1.350v X= 95°C 5= 1MB L2 Cache LD= (??? Nothing "official" yet) no i reszta rodzinki AMD: 90nm Opterons Rev. E OSA150FAA5BK OSA252FAA5BL OSA852FAA5BM 90nm A64 Rev. E ADA3000DAA4BP ADA3200DAA4BP ADA3500DAA4BN ADA3500DAA4BP ADA3700DAA5BN ADA3800DAA4BP ADA4000DAA5BN 90nm FX55 Rev. E ADAFX55DAA5BN jak widzicie Newark- jak przystało na DTR ma zastąpić Clawhammery DTR (stąd tylko wersje z 1MB L2) i przypomina najbardziej Desktopowe 3700+, 4000+ i FX-57 niż pozostałe Athlony- a to mówi samo za siebie :-P meritum jest takie, ze turion nie jest najlepszym obiektem do OC :mur: ale za to wyśmienicie nadaje się do lekkich notebooków :D Edytowane 10 Maja 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nie wiem czy to problem z kontrolerem pamieci na sempku czy z dzilnikami na mobo - a pewnie po trochu jedno i drugie powyzej fsb 255/270 w zaleznosci od dzielnika ... a to i tak wszystko przy 2T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 mój sempron 2800+ wykręcony naraźie na 2200Mhz (dalej nie próbowałem) na boxie ma w spoczynku 30-32 stopni a w stresie 36-37 to normalne temp??? takie niskie?? wszystko jest przy orginalnym napięciu i arctic silver 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 u mnie dopiero jak dam 1.6v to zaczyna sie grzac powyzej 40 w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_16 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1312 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A ja mam pytanko troszke obiegajace od tematu, ale nigdzie nie moge uzyskac odp na nie a widze ze tutaj porucszacie tematu sempa i plyt na s754. Mam taki problem, iż nie moge zminic FSB ze standardowego 200 Mhz... Wchodze do BIOS'u zmieniam sobie FSB no i ok tam sie da zapisuje zmiany i wychodze. Ale tutaj wlaśnie jest zoonk, przy butowaniu jest odrazu spowrotem 200 MHz... i za nic niechce sie zapamietac. Bardzo prosze o pomoc. Mobo : Gigabyte GA- K8NS nVidia3 250 CPU : AMD Semron 2600+ (s754). 1386351[/snapback] na jakim biosie jedziesz ? mam ta sama plytke i nie mam zadnych z tym problemow ale pozbylem sie standardowo wgranego biosa F9 na rzecz F11 (choc tu i tu nie bylo problemow) ja mam A64 2800+ tylko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SC] ANAL Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Dziędobry! ja tu nowy, proszę po mnie nie krzyczeć jakby powiedziałem coś głupiego :-) Mam parę pytanek, bo chcę kupować wkrótce A64 pod Socket754: 1. Czy wyszły jakieś procki 2800+ w procesie 0.09, czy są tylko 0.13 ClawHammer takie jak ten? 2. Czy powinienem zwrócić jakąś szczególną uwagę na oznaczenie serii procesora? 3. Czy któreś serie kręcą się lepiej od innych? Do eksperymentów chyba użyję Epox EP-8KDA3J , bo na DFI mnie nie stać. Czy też może lepszy będzie Microstar K8N Neo-FSR? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dziędobry! ja tu nowy, proszę po mnie nie krzyczeć jakby powiedziałem coś głupiego :-) Mam parę pytanek, bo chcę kupować wkrótce A64 pod Socket754: 1. Czy wyszły jakieś procki 2800+ w procesie 0.09, czy są tylko 0.13 ClawHammer takie jak 1440247[/snapback] 1. Tylko 0.13 ( na 0,09 beda Turiony ) 2. To jest loteria ;) 3. j/w Myśle że jednak Epox będzie lepszy, bo sam się zastanawiałem nad tym, przeanalizowałem dużo tematów, oraz sporo recenzji i wyszło na to że jednak Epox ;) zapraszam TUTAJ jest tu właśnie troche świeżych informacji na temat s. 754 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam Zadawałem to pytanie już w innym temacie ale odpowiedzi brak. Czy jedyne różnice między 8KDA3J i 8KDA3I to Audio, LAN oraz kabelki SATA? Czy są jeszcze jakieś różnice? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Witam Zadawałem to pytanie już w innym temacie ale odpowiedzi brak. Czy jedyne różnice między 1440555[/snapback] Nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Nie ;) 1440573[/snapback] Dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SC] ANAL Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 1. Tylko 0.13 ( na 0,09 beda Turiony ) 2. To jest loteria ;) 3. j/w Myśle że jednak Epox będzie lepszy, bo sam się zastanawiałem nad tym, przeanalizowałem dużo tematów, oraz sporo recenzji i wyszło na to że jednak Epox ;) O, świetnie, dzięki za odpowiedź! to ja będę brał mniej więcej coś takiego jak Ty masz, ale raczej z 2800+, zobaczę jak z kasą będę stał po tym jak mi PZU da kasiorę w ramach odszkodowania po spaleniu kompa przez wyładowanie atmosferyczne =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dzięki :wink: 1440577[/snapback] Ale chyba się przydadzą te niby drobne rzeczy. Różnica w cenie jest niewielka, więc sądze że wej lepiej model z końcówką '' J '' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Ale chyba się przydadzą te niby drobne rzeczy. Różnica w cenie jest niewielka, więc sądze że wej lepiej model z końcówką '' J '' ;) 1440676[/snapback] Mam głośniki 5+1 (dźwięk 7.1 pewnie bardziej obciąża system?). Kabelki też mam a sieciówki nieużywam, więc te dwie dychy pójdą na przesyłke :wink: albo na browar. Ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Wezmę "J" jak nie będzie "I" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...