gaz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 oznaczenie rev plyty jest nadrukowany w samym lewym dolnym rogu przy krawedzi. ja mam 1.1 i w bios max vcore to 1.7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 versja 2.0 to wiele wyjasnia..... vmodów trzeba poszukac w takim razie , ewentualnie drutmodów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeNoMeNeK Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Zamierzam kupić płytę pod s.754 koniecznie na nForce3. (no chyba, że nForce4 :P) Doradzcie mi jaką wziąć. Cena 280: MAX, ale chyba i tak wezmę taniej. Mój typ to GB K8NS za 251zł. Co o tym myślicie? Jak się na tym kręci? Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez FeNoMeNeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Zamierzam kupić płytę pod s.754 koniecznie na nForce3. (no chyba, że nForce3 :P) Doradzcie mi jaką wziąć. Cena 280: MAX, ale chyba i tak wezmę taniej. Mój typ to GB K8NS za 251zł. Co o tym myślicie? Jak się na tym kręci? 1619969[/snapback] K8NS - niezla... wiele osob sobie chwali... sam mam k8NS ale...cos mi w niej nie lezy wiec zmieniam na MSI K8Neo FSR :D Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez R_I_P_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeNoMeNeK Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 K8NS - niezla... wiele osob sobie chwali... sam mam k8NS ale...cos mi w niej nie lezy wiec zmieniam na MSI K8Neo FSR :D 1619974[/snapback] Wyobraź sobie RIPku iż ten topic przeczytałem jak i wiele innych. Dużo głosów było "na tak", a wiele "na nie" względem tego Gigabyte'a. Jest może jakieś realne zestawienie tanich płyt pod s.754? Szukałem i nieznalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Wyobraź sobie FeNoMeNkU, że jest takie zestawienie, ale widocznie słabo szukałeś. co do płyty to oczywiście K8NS to świetny wybór, mam i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Na elektrogiełdzie ejst test chyba nawet zaktualizowany o abita. Nie ma tylko z czołówki epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Wyobraź sobie RIPku iż ten topic przeczytałem jak i wiele innych. Dużo głosów było "na tak", a wiele "na nie" względem tego Gigabyte'a. Jest może jakieś realne zestawienie tanich płyt pod s.754? Szukałem i nieznalazłem. 1620595[/snapback] Tu masz linka ( Link) do zestawienia płyt na nforce3 a tu porównanie płyt na nforce4 (Link) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Mam ochote kupic zestaw na tym sockecie . Chce zeby byl z pcie i mam dylemat pomiedzy Gigabyte K8NE a Asusem K8N4-E .Pierwsza jest podobno awaryjna a druga nie wspiera zmiany napiec dla Sempronow 64 (chce urzyc Sempa 64 2500 ) . Co polecacie , sklaniam sie ku GB ale sam nie wiem ;( Priorytet to podkrecanie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Poszukał bym najpierw w sieci czy nie ma jakiś modowanych biosów czy starych wersji umożliwiajacych zmiane na asusue, jak nie to bierz gb. I nie kupuj 2500+ bo przy mnozniku 7X to sobie niespecjalnie pokręcisz. Minimum 2600+ a 2800+ wskazane bo ma wiecej cache-u -zawsze te pare procent wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Aha , to bedzie 2800+ . Co do biosow to nie ma chyba bo troche szukalem i nic nie znalazlem . Wezme chyba GB mieszane mam uczucia co do tej firmy ale zobaczymy . Od czego jest gwara :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 k8ns rev2.0 to kupa gnoju... Niema nawet ht 300...Powoli okazuje sie ze lepsze beda uzywane starsze wersje, niz nowe. Zlozylem ciotce kompa identyczny procek i plyta, tyle ze ja mam rev 1.0 , przy ht300 plyta uruchamia sie jako 200.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Aż tak xle? Leborg spokojnie proca postawił na 2.6ghz wieć sporo htt 300 przekroczył. Mozer to jednak proc jest winowajcą? Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Moje pytanko mam możliwość zmienić mojego semprona 2.2 kręci sie na fsb 250 stable i płytka abit na semprona 2.5 - 754 i płyta MSI K8N Neo za około 100 zł dopłaty odczuje zmiane przyśpieszy troche mi to kompa ? przeszedł ktoś z was może z podobnego konfigu i jak ? opłacało sie. Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Soften Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Moje pytanko mam możliwość zmienić mojego semprona 2.2 kręci sie na fsb 250 stable i płytka abit na semprona 2.5 - 754 i płyta MSI K8N Neo za około 100 zł dopłaty odczuje zmiane przyśpieszy troche mi to kompa ? przeszedł ktoś z was może z podobnego konfigu i jak ? opłacało sie. 1622881[/snapback] Ja przeszedlem z sempa na socket A 2200+@2600+, plytka na kt600 (jakis gigabyte) na semprona 2800+@ 2500mhz, i czuc roznice znacznie, moze miec na to tez wplyw ze jade na ramku 1:1 z prockiem, komp jest duzo mocniejszy jak sie go mocno obciazy paroma rzeczami, niemniej w twoim przypadku martwilbym sie mnoznikiem 7 tego sempa 2500+, ja bym go nie bral w takim ukladzie, zreszta jak ci zalezy na porownaniu to podaj ustawienia procka i pamieci a ja postaram sie to odwzorowac i mozemy policzyc super pi 16M, bedzie mial bezposrednie porownanie s754 i SocketA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 do posiadaczy K8NS - czy ktos moglby zapodac linkiem do moda na Vdimm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark73 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 a miał kto w rękach Sloteka sl-nf4-754 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=534f...6342d373534524c Jak ogólnie kręcą się solteki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość __SAMMAEL__ Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 hm ten soltek niestety posiada max FSB [HTT] w biosie do ustawienia: 250Mhz, więc wiele z niego nie wycisniesz [chyba, że przy uzyciu software], ale przy tym FSB [HTT] all stabilnie... akurat mój procek A64 2800+ leci spokojnie bez podnoszenia napięcia na 9x250Mhz... ogólnie płytka stabilna, ze średnim o/c... [zmiana napięcia procesora, zmiana napięcia dla ram do 2.80, zmiana napięcia na chipset, zmiana mnożnika w dól, timingi dla ram i inne opcje mniej "znaczące" ;) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Czy na wszystkich mobo na nf3 mozna zmieniac VCORE dla sempronów 2600+ i 2800+ bo jak wiadomo na nf4 tylko GB posiada taka opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 kurde ze zdziwieniem dziś stwierdziłem,ze przekręciłem mojego sempka- jak fikał stabilnie na 2.443 od czsu do czasu, tak teraz nie lata- max 2.425 :? Kurde nie forsowałem go tylko do testów w spi tyle dawałem. Cóż wyniku już na nim nie poprawie :? Teraz będzie spokojnie latać 2ghz na codzień , 2.2-2.3 od święta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 SIEMA WSZYSTKIM looknijcie sobie TEGO linka najpierw znalazłem to na czeskiej pa puzniej na angielsskiej stronie co wiadomo o tej płycie i dlaczego o niej nie ma nigdzie zadnej wzmianki <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 po 1 to znajać ceny dfi to będzie pewnie po 450zl a wtedy to już lepiej na s939 włazić. po 2 to jest infinity- po ostatniej infinity na nf4 na s939 jakoś nie ma entuzjazmu-to już nie jest lekko zubożna lanparty ale zupełnie inne biosy i rozłożenie elementów na laminacie-słowem oddzielna oszczędnościowo konstrukcja. nie wiem czemu jakoś optymistą nie jestem. Tym bardziej,żę jak coś jest dobre to wieźci sie szybko roznoszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 nie przekreciles jeszcze nie slyszalem zeby od ciezkiej prac proc przestal chhodzic na danej czestotliwosci, na ktorej caly czas pracowal, wrecz przeciwnie, wygrzany proc chodzil na danej czestotliwosci przy nizszych napieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 jest iskierka nadzieji -prze chwilą raz fiknął na 1.525 swojego dawnego maxa, za 2 razem padł przy 17 pętli-teraz patrzena standardowym dla tej częstotliwości 1.55 a o wypadkach "przekręcenia" proca osobiście słyszałem, mam paru znajomych który po paru miesiacach katowania xp musieli powrócić do wartości standardowych bo powyzęj nich procki sie wywalały. Tylko kurde ja te 2.44 daje tylko od czsu do czsu do wyliczenia spi oraz raz dostał na początku sp2004 przez 8h. Kurde nie rozumiem juz tego proca-zaczyna mi kaprysic- przez 2 tygodnie za każdym razem tyle fikał. Od 2 dni zaczynał grymasić. Wczoraj o 20 nie przeszedł i mimo grzebania gdzie sie da nic nie pomagało. nic nie zmieniajać dałem sobie spokój i po paru h jako ostatni terścik zapusciłem i znowu wyglada w miare ok... Nie wiem co jest- temparatury na procu w normie, ustawień nie zmieniałem i nagle zaczął chyba znowu latac. Niemniej straciłem do niego zaufanie. wiem ze proc grymaci bo ramki obniżone itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 a o wypadkach "przekręcenia" proca osobiście słyszałem, mam paru znajomych który po paru miesiacach katowania xp musieli powrócić do wartości standardowych bo powyzęj nich procki sie wywalały. 1627142[/snapback] jest na odwrot bo z biegiem czasu to ilosc V na procku sie zmiejsza [; przynajmniej było tak na moich 4 [; tylko na palomiino miałem cos takiego jak ty teraz :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 teraz to ja powli mysle,ze mi chief by delta klęka :mur: :mur: Nie bardzo ma od czego, nie mam miernika,zeby to potwierdzić ale spobie patrze na cpu-z czasami mocno mi napięcie na procu pływa. Kiedyś było 1.552 to czasem na 1536 spadło ale tylko na chwile od czsu do czsu. Teraz potrafi iść na 1.520 i jak sobie pływa to często sa errory. Mam 3 wiartaki na sztywko wpięte w molexa na 7v-podobno to mocno obciąża linie 12v. Za 2 tyg składam kumplowi kompa to sie potestuje na huntkey-u 350w. Jesli proc poleci wyzej albo napiecia nawet te softowe bęą duzo lepsze to chyba zaczne watpić w moją delte i rozejrze sie jak by tu ją tak w ciagu paru miesiecy spylić :angry: Tylko dalej nie moge uwieżyć,ze zasiłka mozę przy takim konfigu dostawać zadyszki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Nie sama zasiłka tylko linia 12V przestaw te 7V na 5V dużo nie stracisz na obrotach zyskasz na ciszy i najważniejsze wzmocnisz linię 12V. Chieftec 360W( u mnie leży w rezerwie) ma słabą linię 12V koło 17-18A,dla przykładu mój Enermax 33A. :wink: Edit Sry nie doczytałem zasilacz delta(nowa linia chiefa wiartak 120,ale też ma 18A na lini 12V) Edit 2 18:26 Ja mam 2x AC af ProTC( ze zwartymi termistorami)1x Spire i jeden no name i wszystkie hulają na 5V :wink: Edytowane 1 Września 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jutro to zrobie- odkręciłem troche radka 9550 ze standardowych taktów an niższe i jest lepiej. Jutro odepne wiatraki i sie zobaczy. Na 5 v to one raczej nie ruszą kiedyś próbowałem-to jakieś amrkowe ale starocie z zasiłek at. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no co wy wiatraki nic prawie nie obciązaja linię 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 zrob zrob, 12v przy tej plytce to podstawa dobrej stabilizacji napiecia na procu, jak juz kiedys wspominalem, przed vmodem mojej zasilki mialem 11,6v na 12 i proc ledwo 2500 cisnal, teraz gdy napiecie nie spada ponizej 12,2 proc liczy pi przy prawie 2600 MHz. sam sie letko zdziwilem, ze niby nic a tyle dalo :) p.s. Poprzednioi przy niskim napieciu 12v(niskim i mega skaczacym pod wplywem obciazenia) napiecie na procu bylo o wiele mniej stabilne niz teraz!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...