chris_gd Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) czy jest mozliwosc sprawdzenia poprzez program z jakiej serii (glownie chodzi mi o tydzien) jest procek Edytowane 17 Listopada 2005 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 czy jest mozliwosc sprawdzenia poprzez program z jakiej serii (glownie chodzi mi o tydzien) jest proceknie ma, tylko i wyłacznie zczytanie jej z procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 UPDATE FAQ-a Serdecznie zapraszam do poczytania sobie ..zwłaszcza nowych nabywców tej platformy :wink: oczywiście jakby ktoś nie wiedział,to znajduje sie on w pierwszym poście tego tematu...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Dobrze się podkręca – dość dużo można na procesor daćto jakoś tak chyba nie dokończone zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Dobra urodziny były kasa była sprzęt wymieniony jak w podpisie teraz tylko chwila czasu i sie za O/C biore juz sie doczekac nie moge :lol: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 a mi zdechł radek 9550-katowany od miesiaca głównie pod wordem :mur: widać sie bidula przemęczył :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 czesc mam małe pytanko jakby mi mógł ktos napisac jaki sie powinno miec czas w SUPERPI na 16M na sprzecie takim co w podpisie nie wykręcanym jeszcze <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 czesc mam małe pytanko jakby mi mógł ktos napisac jaki sie powinno miec czas w SUPERPI na 16M na sprzecie takim co w podpisie nie wykręcanym jeszcze <_<Takich rzeczy nikt nie sprawdza... szkoda czasu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 DOBRA to znowu ja dlaczego na tym moim epoxie z podpisu pokazuje mi tylko 4 Regulacje timingów pamięci a powinno ich byc znacznie wiecej czy to moze byc wina za słabych pamieci (mam GeIL 512MB PC-400 CL2.5) z góry dzieki za odp :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Bios najnowszy wgrany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Bios najnowszy wgrany? to chyba tłumaczy wszystko- :lol: :lol: :lol: bo ten muj bios własnie sie rózni troche od tego z recki na egieldzie wiec własnie nie wiem czy focus jechał na biosie standrdowym czy wgrywał najnowszy EDIT update BIOSU załatwił wszystkie problemy Edytowane 26 Listopada 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 wiatam panów, tutaj jeszcze się nie wypowiadałem ;) poczytałem sobie FAQ i zastanawiam się w jaki sposób mój procek chodzi 1800@2400, jeśli to nie jest możliwe na płycie z VIA K8T800 (non-PRO). Może warto byłoby zaznaczyć, że przy częstotliwościach 233, 266, 299... AGP i PCI wracają do swoich "normalnych" wartości i może być to panaceum na brak blokady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) czesc na ile sie srednio powininien sempron wykrecic bez podnoszenia napiecia konkretnie 2800+ <_< mi muj chodzi na HTT 250 moim zdaniem jest to chyba troche mało <_< Edytowane 29 Listopada 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 To naprawde nie ma reguly, kazda seria moze byc inna. Jedne chodza na htt 300 (2400mhz) bez zmiany, innym duzo wczesniej trzeba podnosic napiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Witam, długo nie obserwowałem co się dzieje w sprzęcie i jestem do tyłu. Myślę o zamianie mojego DFI NF2 UltraB + mobil 2500+ na coś na s754 64B. Najważniejsze co mnie interesuje to SATAII i jakieś inne wyposażenie płyty. Aby była stabilna i troszkę się dała podkręcić - ale to nie jest najważniejsze. Procek to myślę semp 2600+ lub 2800+. Na jakie płyty zwrócić uwagę? Edit.. Ważna rzecz - raczej na AGP, bo nie chce zmieniać karty graficznej Edytowane 29 Listopada 2005 przez ntgale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja dzisiaj zamówiłem na jutro będe miał sempa 2,6 i płyte kupiłem Gigabite K8NS po przeglądaniu forum, jutro zobacze jak to śmiga mam nadzieje że nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaztob Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Mial ktos do czynienia z plyta GIGABYTE GA- K8U? jak wyglada sprawa oc na tej konstrukcji? jak jest z regulacja napiec dla proca i pamieci i czy htt na poziomie 300 jest realne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Juz wiemco było powodem ze mój sempron sioe tak lipnie kręcił wczoraj zdejmuje coolers patrze a tam w oznaczeniach końcówka BA czyli wersja 32 bit pojechałem do sklepu kolesie jak im to powiedziałem nie wiedzieli o co chodzi ale potem tam zadzwonili i dowiedzieli sie ze mam racje i dostałem od nich z miejsca nowe pudełko z procem z koncówka BX a mój do jakiejs firmy do PC powedrował :D :D :D Edytowane 30 Listopada 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Miałem identyczną przygodę - tak samo słabo podkręcał mi się procesor i tak samo przyczyną było pomyłkowe wydanie mi 32-bitowej wersji Semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Juz wiemco było powodem ze mój sempron sioe tak lipnie kręcił wczoraj zdejmuje coolers patrze a tam w oznaczeniach końcówka BA czyli wersja 32 bit pojechałem do sklepu kolesie jak im to powiedziałem nie wiedzieli o co chodzi ale potem tam zadzwonili i dowiedzieli sie ze mam racje i dostałem od nich z miejsca nowe pudełko z procem z koncówka BX a mój do jakiejs firmy do PC powedrował :D :D :D wystarczyło cpu-z odpalić i od razu widać czy to 32 czy 64 bit :wink: Poza tym lipnie jak luipnie ale 64 bit też cvczęstio na 2,4 ghz stają ostatnio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) wystarczyło cpu-z odpalić i od razu widać czy to 32 czy 64 bit :wink: Poza tym lipnie jak luipnie ale 64 bit też cvczęstio na 2,4 ghz stają ostatnio :wink: Ja tylko czekam na kase za stare części i zamawiam pompke kończe WC i zaczne sie w oc porządne dopiero wtedy bawić :D :D a swoja droga to ja nawet sam do teraz nie wiem czymu raz nie zwróciłem uwagi na końcówki w oznaczeniu a po drugie czemu w c-puz własnuie tez tego nie sprawdziłem <_< Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mialem wczoraj przyjemnosc pobawic sie Athlonem Mobile s754 z 1MB cache :} Co prawda w technologii 0,13u ale udalo sie go podciagnac do 2,5ghz @ 1,55v, temperaturki na WC ponizej 35stopni. Semprona z 128kb cache bije on na glowe, w Q4 w timedemo ponad 40klatek wiecej. w 3Dmarku tez wyrazna roznica :} I jaki jest sens zmieniac na s939 na venice z 512kb cache ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) w Q4 w timedemo ponad 40klatek wiecej. w 3Dmarku tez wyrazna roznica :}A niektórzy nadal się upierają, że L2 nie ma znaczenia (patrzą na syntetyczne testy) i na siłę przekonują do kupna np. 2600+ zamiast 2800+ (gaz akurat akurat porównał 256KB vs 1MB). Szkoda, że ten mobilek do 2,5ghz potrzebuje już 1,55V, toż to mojemu sempronowi wystarczy 1,42. Edytowane 3 Grudnia 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 A niektórzy nadal się upierają, że L2 nie ma znaczeniaBo nie ma (bardzo małe). Quake jest tutaj wyjątkiem, o czym była już mowa setki razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mialem wczoraj przyjemnosc pobawic sie Athlonem Mobile s754 z 1MB cache :} Co prawda w technologii 0,13u ale udalo sie go podciagnac do 2,5ghz @ 1,55v, temperaturki na WC ponizej 35stopni. Semprona z 128kb cache bije on na glowe, w Q4 w timedemo ponad 40klatek wiecej. w 3Dmarku tez wyrazna roznica :} I jaki jest sens zmieniac na s939 na venice z 512kb cache ;} gdzie takie cacko i za ile można dorwać ? no i jak z obsługą tych proców przez poszczególne płytki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 gdzie takie cacko i za ile można dorwać ? no i jak z obsługą tych proców przez poszczególne płytki? na allegro nie raz mozna było kupic. Wcale nie za wielką kasę. Nie jest to też takie super cacko- sporo Newcastle 2800+ tyle robiło co i on :-P cackiem to byłby Newark- tylko gdzie go w PL dorwać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Bo nie ma (bardzo małe). Quake jest tutaj wyjątkiem, o czym była już mowa setki razy.Jeszcze dodam Far Cry, Doom 3, CoD i już nie jest tak mało, niemniej zależy to od aplikacji. Wg Sisof Sandry mój sempron na 2,8 ma wydajność Athlona FX-57, tak samo było z duronem applebred, którego miałem wcześniej. Wg testów był niemal tak samo wydajny, jak równie taktowany barton, a jednak po zmodowaniu na Athlona Xp wzrost klatek w Cod UO był z 35 na 50 lub z 50 na 80 w konkretnych miejscach, a takie coś to ciężko nadrobić taktowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Większy cache najwięcej pomaga właśnie w grach 3D ale patrząc na - klik! widać, że i tak różnice niewarte są wydanych złotówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Dobra wczoraj zabrałem sie za oc zaczłem od ustalania wartosci moich pamieci (Geil 2.5-3-3-6 ten najprostrzy model) ustawiłem vmem 2.8(na tyle pozwala mi mój epox) zwiekszyłem volty na chipsecie do 1.7 pamięci na 200Mhz(DDR400) i co sie okazało na standardowych Timingach max co z nich da sie wycisnac to 214 Mhz :cry: czyli na dzielniku pamięci 166 max HTT jakie moge ustawic to ok 265 :cry: dodam ze na tych epoxach nie wiem czy tylko u mnie jest problem z kręceniem na div133 czyli zostaje mi tylko div100 i rozgladanie sie za lepszymi Pamieciami <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Dobra wczoraj zabrałem sie za oc zaczłem od ustalania wartosci moich pamieci (Geil 2.5-3-3-6 ten najprostrzy model) ustawiłem vmem 2.8(na tyle pozwala mi mój epox) zwiekszyłem volty na chipsecie do 1.7 pamięci na 200Mhz(DDR400) i co sie okazało na standardowych Timingach max co z nich da sie wycisnac to 214 Mhz :cry: czyli na dzielniku pamięci 166 max HTT jakie moge ustawic to ok 265 :cry: dodam ze na tych epoxach nie wiem czy tylko u mnie jest problem z kręceniem na div133 czyli zostaje mi tylko div100 i rozgladanie sie za lepszymi Pamieciami <_< kumpel tez mial taki problem, dobrze se ustaw wszystkie timingi, zeby nic nie bylo na auto..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...