Dr@GuN Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 no to ja sie zapytam , chce kupić płyte i proca do kompa , mam na oku AMD Sempron 2500+ (Socket 754, 64-bit) bulk Epox 8KDA3I rev. 3.2 czy taka parka będzie chodzić bez problemu na 2,4ghz ?? do tego jakieś chłodzenie żędu 50zl , mam już ram od drugiego kompa podkradziony 256mb (mało ale dołoże puźniej do 1gb) pc 333 jak myślicie czy to będzie chodzić , do tego dysk ata 133 i radek 9600pro dobry w miarę będzie komp ?? dodam że na 2.4 ghz będzie żadko chodził.... wręcz wskazane by było coś koło 1ghz na samym radiatoże ale to pewnie nie osiągalne ... co radzicie coś zmienić ?? ps zestaw ma byc na max 600zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) no to ja sie zapytam , chce kupić płyte i proca do kompa , mam na oku AMD Sempron 2500+ (Socket 754, 64-bit) bulk Epox 8KDA3I rev. 3.2 czy taka parka będzie chodzić bez problemu na 2,4ghz ?? do tego jakieś chłodzenie żędu 50zl , mam już ram od drugiego kompa podkradziony 256mb (mało ale dołoże puźniej do 1gb) pc 333 jak myślicie czy to będzie chodzić , do tego dysk ata 133 i radek 9600pro dobry w miarę będzie komp ?? dodam że na 2.4 ghz będzie żadko chodził.... wręcz wskazane by było coś koło 1ghz na samym radiatoże ale to pewnie nie osiągalne ... co radzicie coś zmienić ?? ps zestaw ma byc na max 600zl Ja rozumiem że mozna nie wstawiać przecinków ale jak się robi takie błędy to trzeba wstawiać do worda zanim to wrzucisz na forum bo aż kłuje w oczy :P Co do procka to jeżeli płyta osiągnie 343HT to proc powinien też pójsc bo 99.9% sempów na tyle chodzi, tylko to zalezy od napięcia. Jednak mysle ze lepiej byłoby kupić 2600+.... Edytowane 7 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 2,4 na 2500+ to ewentualnie na płycie dfi..dołóż do proca 2600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ale mi tu nie zalezy na podkręcianiu , jak będzie 2,2 to nie będzie źle , zależy mi tylko na stabilności , a że ostatnio strasznie mnie wqużył pewien proc intela to sie na to prubuje załapać , pozatym intel to już 1k zl więc troche dużo....pozatym zależy mi też na jak pisałem wcześniej zaniżaniu proca wzamian za pasywne chłodzenie.... i jeszcze dochodzi kwestja że mi sie ta płyta podoba.......mam zamiłowanie do epoxa....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 No to powinno być ok, ta płytka jest jedną z lepszych na NF3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 no to powiedzmy że zmieniłem zdanie wstępnie co byście powiedzieli o tym ?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23363 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Sempron jak sempron :P lepszy do kręcenia bo ma wyższy mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Dr@GuN tylko ze te pamieći strasznie słabe na tych pamiatkach to raczej sobie nie pokrecisz zbytnio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 to tymczasowo , mam zamiar zamienić w marcu na 2x1gb jkieś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 moim zdaniem jesli nie zalezy Ci az tak na podkrecaniu, to 2500 jest dobrym wyborem. 2.1ghz powinienes na nim osiagnac bez problemu a przy tym masz wiecej cache l2 niz w przypadku sempa 2600.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Czesć wszystkim dziś pobwiłem sie troche moim sempronem(ten co z podpisu) jak narazie HTT=305 (cpu voltage default)czyli bez podnoszenia napięcia mój sempron chodzi 1600@2440 screny zamieszcze pózniej bo cos czuje ze jeszcze wiecej może. Tylko napewno przy HTT ok 320-330 skończa sie możliwosci mojej mobo :cry: . Teraz juz wiem co to znaczy mieć DFI :D . Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) może pamięci nie wyrabiaja , sprubuj clokgenem czy jakos tak , podobno to dużo daje.....(tzn lepiej sie podkręca* ) *z tego co sam czytałem na necie o tej płycie to ja sie jeszcze zapytam , czy to działa w sempronach na s754 ?? http://forum.dzikie.net/index.php?action=show_temat&id=11867 czy w jakiś inny sposub da sie odblokować mnożnik ?? Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) może pamięci nie wyrabiaja , sprubuj clokgenem czy jakos tak , podobno to dużo daje.....(tzn lepiej sie podkręca* ) *z tego co sam czytałem na necie o tej płycie No ja wiem ze pamięci nie wyrabiaja :cry: zaznaczam ze wszystkie testy odbywały sie na div100 chodzi mi tylko o pokazanie ze mój procek sie całkiem przyzwoicie kręci skoro robi 2480 (HTT 310) bez podnoszenia napięcia wynik nie jest zabójczy bo jeszcze raz podkreslam pamieci sa ustawione na div100 Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 pokazanie ze mój procek sie całkiem przyzwoicie kręci skoro robi 2480 (HTT 310) bez podnoszenia napięcia proc świetny - gdzie i kiedy kupileś, jaki tydzien produkcji, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) czy ta plyta asrocka k8nf4g z grafa gforce6100 z sempkiem64 2800+ giga ramu i zasilacz 450w to dobre rozwiazanie dla kogos kto uzywa kompa do celow takich jak programy 3d catia, autocad, nastran i inne tego typu? pozdrawiam olek Edytowane 14 Grudnia 2005 przez olo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ja sie jeszcze musze zapytać , bo tanio może chapnę sobie taką płytę Epox EP-8KDA3+ opłaca się zamiast 8KDA3I rev. 3.2 ?? wtedy bym sobie też mógł wziąć semprona 2800 a on wporównaniu do 2600 jest jednak troche lepszy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Mała ciekawostka :wink: Nowy procek na S754 Venice: AMD Athlon 64 3000+ Venice 800MHz FSB 512KB L2 Cache Socket 754 E6 Processor - Retail Edytowane 17 Grudnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) mam pytanko: czy nadal Asusy (Asus K8N4-E i Asus K8N4-E Deluxe) nadal nie mają opcji podnoszenie VCORE dla CPU dla Sempronów 2600+ i 2800+ ?? kiedyś i w FAQ czytałem tak było. moze nowe biosy coś zmieniły ??? dzięki ! oo i teoretycznie które semprony (2600, 2800 czy 3000) sie kręcą ?? teorestycznie i statystycznie ;) Edytowane 17 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lastresort Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Mała ciekawostka :wink: Nowy procek na S754 Venice: AMD Athlon 64 3000+ Venice 800MHz FSB 512KB L2 Cache Socket 754 E6 Processor - Retail hmm venice na s754 :blink: dziwne myslałem ze amd juz nie bedzie wypuszczac nowych athlonów na ta podstawke :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzadzar89 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 jaka proponujecie plyte pod semprona 2800+ 64bit??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 jaka proponujecie plyte pod semprona 2800+ 64bit??? FAQ na pierwszej stronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzadzar89 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 czy ta plyta asrocka k8nf4g z grafa gforce6100 z sempkiem64 2800+ giga ramu i zasilacz 450w to dobre rozwiazanie dla kogos kto uzywa kompa do celow takich jak programy 3d catia, autocad, nastran i inne tego typu? pozdrawiam olek mysle ze chyba tak ale popytaj sie na forum jeszcze w innych dzialach z tym zwiazanych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Najwyższe HTT na NIE DFI: HTT 375 Szkoda, że procowi brakuje woltów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 A moze by tak jakis screen z spi albo jakims programem pokazujacym stabilnosc tych ustawień B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Najwyższe HTT na NIE DFI: 1822295[/snapback] Szkoda, że procowi brakuje woltów. Tu już potrzebna DFI. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) A moze by tak jakis screen z spi albo jakims programem pokazujacym stabilnosc tych ustawień B)Napisałem, że brakuje woltów, stabilne jest 356 (SPI 16M jest w zestawieniu). Do 2851mhz potrzebuje 1,7V (więcej z boxem i tak nie ma co próbować), chodziło mi tu o płytę , a nie procesor, bo procesor wcale nie jest wyjątkowy. wiadomo,że płyta sie nie bootuje powyżej HTT 327MHzTo fakt, mozna jedynie dać w autostarcie windy. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 ... To fakt, mozna jedynie dać w autostarcie windy. Jak już się trzymamy faktów to wyższe HTT zrobił Hary86 na DFI 377MHz normalny boot+przejście spi16m,sry w twoim poscie nr 1463 nie ma prawdziwej tezy, co nie zmiena faktu że procek ładnie poszedł. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Napisałem, że na NIE DFI. Chciałem tylko pokazać, że gdyby nie ta blokada na 327, to K8NE mogłaby zbliżyć się możliwościami do DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Napisałem, że na NIE DFI. Chciałem tylko pokazać, że gdyby nie ta blokada na 327, to K8NE mogłaby zbliżyć się możliwościami do DFI. Z punktu widzenia logiki masz rację, sry że na Ciebie naskoczyłem,zrozumiałem,że twierdzisz iż osiągnąłeś najwyższe HTT i nie jest to DFI. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 proc świetny - gdzie i kiedy kupileś, jaki tydzien produkcji, pozdro Kupowąłem u siebie w mieście tydzien 37 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...