mkwd40 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ma blokade. Tylko chce sie dowiedziec czy mozna na moim procku dac mnoznik w góre, bo narazie działa tylko w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) w gore to tylko na FX Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 kto ma płytkę sapphire z zintegrowanym radkiem za 300zł pure element? dlaczego tak cicho przeciez ta płytka to super rozwiązanie tylko ciekawe jak z oc. W google nic nie ma o niej nie wiem czemu , nikt jej tu nie ma??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Czy napięcie na moim Athlonie (NewCastle) które wynosi po podkręceniu 1,65 może go zabić?? Piszą że granica rozsądku to 1,65, to nie wiem czy zmiejszyć taktowanie by chodziło na 1.55 czy te 1,65 może byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 jesli go dobze chłodzisz to go nie zabijesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 No tak bede go chłodził, ale czy to skruci jego żywotność?? Bo coś w tym musi być... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 troche pewnie skróci, ale zanim gdy ten procek miałby paść, bedzie warty z 30zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 kombinuj z chłodzeniem, proponowałbym Ci kupić byle jaką obudowęi jąostro zmodować;) co do napięcia potrzeba Ci aż tyle na co dzień? chyba codziennie w gry nie grasz, wg. mnie na co dzień max 1.6 chyba że masz poządne chłodzenie;) obserwuj temperaturę zobacz jaką masz przy 1.55 i potem przy 1.65 jak o wiele więcej to nie ryzykuj dopóki nie zmienisz chłodzenia Nie napisałeś jakie masz chłodzenie procka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Narazie boxowe :) Na napięciu 1,55 temperatura nie przekraczała 42 stopni... Interesuje mnie tylko to czy jak już ustawie te 1,65 ( 1,6 nie moge nei mam takie funkcji, tylko 1,65) i będe miał dobre chłodzenie to czy żywotność mojego procesora znacznie się zmiejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=180638&st=0 pomożecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Narazie boxowe :) Na napięciu 1,55 temperatura nie przekraczała 42 stopni... Interesuje mnie tylko to czy jak już ustawie te 1,65 ( 1,6 nie moge nei mam takie funkcji, tylko 1,65) i będe miał dobre chłodzenie to czy żywotność mojego procesora znacznie się zmiejszy. monitoruj temperatutre, zobacz jaką masz na standardowym napięciu i jaką na 1.65 podaj wyniki, chętnie poznam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Cześć mam do was pytanko co byście radzili do chłodzenia mojego procka kręci sie nawet nawet 2700 ale na v 1,6 i temperatura ok 50 stopni.Słyszałem że wszyscy frezera polecają. Czy jak go kupie to będe musiał odpinać ten koszyczek ? Z tyłu płyty mam taką blaszke która to trzyma czy na frezera albo coś podobnego trzeba to demontowć ? Co polecacie do 60 (+)(-)zł.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO76 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Cześć mam do was pytanko co byście radzili do chłodzenia mojego procka kręci sie nawet nawet 2700 ale na v 1,6 i temperatura ok 50 stopni.Słyszałem że wszyscy frezera polecają. Czy jak go kupie to będe musiał odpinać ten koszyczek ? Z tyłu płyty mam taką blaszke która to trzyma czy na frezera albo coś podobnego trzeba to demontowć ? Co polecacie do 60 (+)(-)zł.PozdrawiamPolecam chłodzenie freezone http://www.proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+QVC-100+CU Kosztuje on troche więcej niż chcesz wydać ... ale warto. Na podkręconym burtonie 2500 do granic jego możliwości ok 35 stopni (na zwykłym radiatorze było 60). Mój semp osiąga max 27 stopni a obudowa jest 50 cm od kaloryfera. Z płyty trzeba zdjąć tą blache(plastik) z dołu i ten plastik z góry, wszystkie elementy do montażu znajdują się w zestawie. Do tego posiada regulacje obrotów i jest stosunkowo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 czy jądro venice-128 to jest własnie palermo? bo u mie w everescie na 3000+ wyswietla venice-128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 tak, semprony 64bit PALERMO to VENICE z obciętym cachem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) sorki moge kupic prawie nowke asusa k84n-e za 200zł jak wygląda oc tej płyty teraz bo na starych biosach była kupka htt na egiełdzie 320 max minimum musze miec htt 340 daje rade? ta płyta?pzdr co z tą regulacja napięcia dla semprona , hmm chyba niewarto co bo widze ze lekka kupka z tej płytki .pa Edytowane 31 Stycznia 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 asus brak zmiany napiecia dla prockow bez C&Q. Po za tym ładna stabilna i ok. HTT spoko mi ruszyło 350mhz na sempie 2500+. Ilosc opcji do zmian pamieci jak za czasow kt133a :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 male pytanko jak sprawa OC wyglada na mobo Epox 8KDA7I szukam i szukam i brak info chodzi o zakres napiec ALL (zmian od ilu do ilu) uzyskane max HT itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Znalazłem fajną płyte Biostar Tforce6100 SPECYFIKACJA RECKA PL Bios: HTT 200-450 regulacja monżników: jest HT: x1-x5 CPU V: 0.8-1,7V DDR: 100-250 DDR V: 2,6-2,9V V chipset: brak możliwości zmiany PCIe FSB: 100-145 o/c KLIK HTT 3D mark 2k3 HTT screan hmm jak ktoś wie gdzie to kupić/już testował to niech się wypowie. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 OK >>ze wzgledu na brak info o Epox 8KDA7I zamowilem sobie Epox 8KDA3I rev. 3.2 w apollo >>>>>robil ktos na niej vmoda dla pamiatek bo max ma ta plyta 2,8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) o ja pierdykam widzieliscie ile ten gostek tego biostara pogonił wypas htt 425 Edytowane 2 Lutego 2006 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 przeczytaj sobie testing watpie bys nawet mogl uzykac ++300 a screen to wiesz malo nam mowi to jest przecierz typowa plytka dla biura >> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Witam wszytkich Mam zamiar w niedlugim czasie nabyc semprona 2800+ [za 250 pownienem dostac] i plyte głowna ECS 755 [za 160] czy bedzie to dobre rozwiazanie ? na tema tej mobo nic nie znalazlem :? z OC sie nie bawie chce to raz ustawic i ma chodzic kilka lat do tego podpiol bym : -[teraz] kosc ELIXIR DDR 256mb 400MHz pozniej jak dozbieram 2x 512mb ELIXIR lob GOODRAM 400MHzowe -WDC 80GB - radeon 9250 128mb/64bit -SB audigy player -siecowke radiowa da sie ustawic to tak aby bylo FSB 400MHz i ram rownirz na 400MHz ? i ewentualnie podkrecic do hmmm3000+ maks 3200+ ? Jelsi jest jakies lepsze rozwiazanie w tej cenie [procek + plyta = 450 MAKS!!] P.S. w tej chwili jade na ECS k7s5a i duron 800 i w sumie nie nazekam ze wolny ;) Co do ECSa to jestem zadowolony i to bardzo ;] AHA pociagnie mi to zasilacz LC-300W ? Edytowane 6 Lutego 2006 przez sobekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zamiast 256MB weź noname 512MB. Bardziej się opłaca! Procek dobry wybrałeś, ale płyte jakąś kiepawą. Chociaż jak piszesz - ma działać, to i będzie działać. Wydajność jednak będzie relatywnie niższa. Weź troche droższego asusa k8n. Będziesz zadowolony. Karta graficzna również niezbyt dobra + 64 bit. Chyba że nie grasz w gry to ok. W razie czego weź GF5700 lub R9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) znalzlem taka plytke i to w przystempnej cenie ECS nForce3-A - 170 zł ale nie bardzo jetem pzekonany do NVIDI asusa k8n - za drogi - chce cos do 200 ale lepiej jak pomizej :-| a co do grafiki to r9550 jest 2x drozszy a ja malo gram a co do tego FSB to gdzies czytalem ze ma zablokowany mnoznik czli jak ma zablokowane 8x a ja mu dam fsb400 to da 3200MHz - i pojdzie z dymem :( czy zablokowany znaczy ze ma 8x maks i nieda sie wiecej ? i jak z tym zasilaczem 300? da rede czy trzeba zmienic ? Edytowane 6 Lutego 2006 przez sobekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 znalzlem taka plytke i to w przystempnej cenie ECS nForce3-A - 170 zł ale nie bardzo jetem pzekonany do NVIDI asusa k8n - za drogi - chce cos do 200 ale lepiej jak pomizej :-| a co do grafiki to r9550 jest 2x drozszy a ja malo gram Zamiast tego ecs bierz epox 8KDA3I rev 3.2 Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) miedzy ECSem a EPOXem jest 60 zł roznicy :? Przeczytalem kilka artykolow o SEMPRONACH ALTHLONACH teraz to juz nic niewiem :mur: Napewno pytanie o FSB sie kupy nie trzyma :D Najpierw to musze sobie poukladac co to jest to HT HTT :blink: w kazdym razie: czy zasilacz L&C 300W P4 pociagnie mi ten zestaw? sempron 2800 ecs nforce3 1x 256 ddr 1 hdd r9250 sba palyer wriless lan card cd-rw fdd Edytowane 6 Lutego 2006 przez sobekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Moim zdaniem jak juz składasz pc to nie wiem jak ty ale ja bym uzbierał te 60 zł i kupił tego epoxa nie wiem jak jest na nforce 3 ale na nf2 ecs zawsze kojarzył mi sie i kojarzy do teraz nazwijmy to delikatnie niedobrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a moze Gigabyte K8NS rev 1.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a moze Gigabyte K8NS rev 1.1 ? No jeśli masz dostep do rev 1.1 to bierz GB :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...